ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ-ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ 4-1.....του Στέλιου Χάρταλη

Μετά από ένα μήνα ανομβρίας η Προσοτσάνη επέστρεψε στα τρίποντα με εμφατικό τρόπο, αν κι όλα της πήγαν στραβά εξ αρχής: γκολ με πέναλτι για το προβάδισμα του Πανδραμαϊκού στο 28’ (0:1 Belmani), κόκκινη του Αστερίου στις αρχές της επανάληψης κι ενώ το σκορ ήταν 1:1 (45’+2’ Φερφέρης), παρόλα αυτά με μπροστάρη τον Παπαδόπουλο που σέρβιρε τρία γκολ....





.... στους συμπαίκτες του οι παίκτες του Γιώργου Λάλα θα κάνουν Πάσχα στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκεί που θέλουν να μείνουν ως το φινάλε. Με πολυφωνία στην επίθεση, άσχετα αν κανείς εκ των σκόρερ δε λογίζεται ως επιθετικός το 1:1 του ημιχρόνου έγινε 4:1 (59’ Ρούσσος, 63’ Περσιανλής & 83’ Παλτζίδης) παρουσία λιγοστών φιλάθλων στις εξέδρες του «Γεώργιος Μακρής», λόγω κυρίως του εργάσιμου της Μεγάλης Τετάρτης.
Οι φιλοξενούμενοι του Γιάννη Ιωαννίδη πατούσαν καλύτερα στον εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο στο α’ μέρος και κάλλιστα θα μπορούσαν όχι μόνο να πάνε προηγούμενοι στο σκορ, αλλά και να διευρύνουν το ισχνό προβάδισμά τους, ωστόσο οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν κάπου εκεί στο τελευταίο 5άλεπτο του ημιχρόνου προειδοποίησαν με το μακρινό δοκάρι του Περσιανλή κι έφεραν το ματς στα ίσια στην εξέλιξη της φάσης από στατική φάση.
Στην επανάληψη η βροχή έκανε την εμφάνισή της, ταυτόχρονα με την «κυανόλευκη» καταιγίδα, αν και οι της Προσοτσάνης αγωνίστηκαν από το 48’ με παίκτη λιγότερο. Κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Καρίπη ο Γιώργος Λάλας ζήτησε από τους παίκτες του να «χτυπήσουν» στην κόντρα όπως κι έγινε. Τρεις αντεπιθέσεις, δύο γκολ και μία ξεκάθαρη φάση κι ένα ακόμα γκολ από κόρνερ συνέθεσαν το σκηνικό της απόλυτης ανατροπής (σ.σ. της 2ης μέσα στη σεζόν στο «Γεώργιος Μακρής» μετά το 0:2 που έγινε 4:2 κόντρα στη Χωριστή τον περασμένο Νοέμβριο). Ο Πανδραμαϊκός στο ίδιο διάστημα έχασε το προσανατολισμό του, οι γρήγοροι επιθετικοί του εγκλωβίστηκαν ανάμεσα σε περισσότερους αμυντικούς και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία ενός ακόμα ντέρμπι μεταξύ των δύο εκ των τριών κορυφαίων ομάδων στο νομό διαχρονικά!
Λεπτό προς λεπτό:
11’ κοντινό γύρισμα του Παλτζίδη, σε θέση βολής ο Παπαδόπουλος πλασάρει παράλληλα άουτ από τα δοκάρια.
16’ σέντρα σουτ του ιδιαίτερα δραστήριου στο ξεκίνημα Παπακωνσταντίνου, η μπάλα φεύγει ένα μέτρο δίπλα στο αριστερό δοκάρι του Καρίπη.
27’ ανατροπή του Belmani από τον Αστερίου, πέναλτι.
28’ 0:1. Ο παθών γίνεται κι εκτελεστής και αφού ξεγελάει τον Καρίπη από τα 11 μέτρα ανοίγει το σκορ.
30’ με τη συμπλήρωση μισής ώρα παιχνιδιού από το κόρνερ του Παπαδόπουλου η μπάλα μέσω Φερφέρη στρώνεται στον Παλτζίδη που πλασάρει στα σώματα με μόνο κέρδος ένα ακόμα κόρνερ.
36’ μετά την κεφαλιά προς τα πίσω του Ρούσσου ο Ουζούνογλου βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε στην κενή εστία εκεί όπου ο Παπαμιχαήλ διώχνει και στη συνέχεια ο Καρίπης βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα…χέρια του.
43’ αντεπίθεση με το Σαϊνίδη να βλέπει τον Παναγιώτου στη γωνία της περιοχής, ωραίο φαλτσαριστό πλασέ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
45’+1’ ο Περσιανλής με ευθύβολο σουτ από τα 30 μέτρα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι, στο σκάσιμο η μπάλα βρίσκει την πλάτη του Γιαζκουλίδη, στρώνεται στο Γεωργιάδη που σουτάρει κι ο Ρέντος του βάζει την προβολή παραχωρώντας το κόρνερ.
45’+2’ 1:1. Από δεξιά ο Παπαδόπουλος εκτελεί το κόρνερ στην τελευταία φάση για το 1ο μισό του αγώνα, στη γωνία της περιοχής έμεινε ξεχασμένος ο Φερφέρης, καρφωτή κεφαλιά στο δεξί δοκάρι στο μηρό του τερματοφύλακα και στο βάθος της εστίας.
46’ σουτ φάουλ του Παπαδόπουλου αναγκάζει το Γιαζκουλίδη σε εκτίναξη στο αριστερό του «Γ» για να παραχωρήσει το 1ο κόρνερ στην επανάληψη για λογαριασμό των γηπεδούχων.
48’ 2η κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία στον Αστερίου, με 10 η Προσοτσάνη.
54’ μπαλιά στον κενό χώρο του Παπαδόπουλου, Ρέντος & Ζαμανόπουλος δε συνεννοούνται σωστά, ωστόσο ο 1ος πρόλαβε την ύστατη στιγμή το Μωυσίδη που ήταν έτοιμος να σκοράρει απέναντι στο Γιαζκουλίδη.
59’ 2:1. Κλέψιμο στο κέντρο του Φερφέρη και γρήγορη μεταβίβαση στο αριστερό άκρο για τον Παπαδόπουλο, μπαίνοντας στην περιοχή βλέπει την κίνηση ως κρυφού φορ του Ρούσσου κι ο τελευταίος με δυνατό πλασέ εκτελεί από το σημείο του πέναλτι τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
63’ 3:1. Κούρσα από αριστερά στην κόντρα επίθεση και πάλι του Παπαδόπουλου, αυτή τη φορά σηκώνει το κεφάλι σερβίροντας στον επερχόμενο Περσιανλή κι ο χωριστιανός μέσος με ψύχραιμο πλασέ δίνει «μαξιλαράκι» δύο γκολ στη διαφαινόμενη νίκη της ομάδας του.
70’ κόρνερ του Ουζούνογλου και κεφαλιά του Παπακωνσταντίνου λίγο πάνω από τα δοκάρια.
76’ ο Αυγουστάτος παίζει το ένα-δύο με τον Belmani ψηλοκρεμαστό πλασέ του βραζιλιάνου άσσου στα όρια της περιοχής η μπάλα φεύγει εκτός.
83’ 4:1. Κόρνερ από δεξιά με τον Καρακάση αυτή τη φορά να το εκτελεί, ο Παλτζίδη βρέθηκε αμαρκάριστος και με σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Γιαζκουλίδη κλείνοντας το σκορ.
Διαιτητής: Σιαμανής Αντώνιος.
Α’ Βοηθός: Μιμάνης Άρης.
Β’ Βοηθός: Χαραλαμπίδου Άννα, της ΕΠΣ Δράμας.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Καρίπης, 2. Αθανασιάδης Χαρ., 3. Παπαμιχαήλ, 4. Παλτζίδης, 5. Αστερίου, 6. Φερφέρης, 7. Παπαδόπουλος, 8. Σαμαράς (λ.τρ. 12’ – 12. Μωυσίδης), 9. Γεωργιάδης (68’ – 16. Καρακάσης), 10. Ρούσσος (85’ – 14. Παυλίδης) & 11. Περσιανλής.
ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ (Γιάννης Ιωαννίδης): 1. Γιαζκουλίδης, 2. Ιωαννίδης, 3. Παπακωνσταντίνου, 4. Ζαμανόπουλος (61’ – 13. Μαυρίδης), 5. Ρέντος, 6. Αυγουστάτος, 7. Belmani, 8. Lipo, 9. Σαϊνίδης, 10. Παναγιώτου (81’ – 17. Κωνσταντινίδης) & 11. Ουζούνογλου.
  • Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 24ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
  1. Καστρινός – Καλλίφυτος 2:3 (44’ Μίτρε & 86’ Χ’’Κούρτης / 60’&71’ Παυλίδης Δ. & 68’ Θεοδωρέλλης)
  2. Φωτολίβος – Χωριστή 1:3 (44’ Χαντζίδης / 16’&25’ Σαββίδης & 88’ Τάσιος)
  3. Περιθώρι – Καλαμπάκι ά.αγ. 0:3
  4. Κάτω Νευροκόπι – Ξηροπόταμος 2:3 (5’ Χριστιανίδης & 40’ Τσεπνίδης / 2’&25’ Κουμπρόγλου & 55’ Κονταξής)
  5. Πετρούσα – Βώλακας 2:1 (78’ Τσάντας & 90’ Μάττας / 55’ Στάικος Ν.)
  6. Σιταγροί – Κύργια 0:3 (18’ Βέργος, 34’ Σουβλέρης & 38’ Γρηγοριάδης Αλ.)
  7. Μοναστηράκι – Άγιος Αθανάσιος 0:4 (42’&78’ Καρατζόγλου, 53’ Δημητριάδης Δ. & 89’ Παπαδόπουλος Κ.)
  8. Προσοτσάνη – Πανδραμαϊκός 4:1 (45’+2’ Φερφέρης, 59’ Ρούσσος, 63’ Περσιανλής & 83’ Παλτζίδης / 28’ πέν. Belmani)
Πηγή: www.orasagiaspor-dramas.gr
  • Την προσεχή Τετάρτη (19-04-2017 και ώρα 5μ.μ.) θα διεξαχθεί η 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει τα κάτωθι παιχνίδια:
  1. Καλλίφυτος – Χωριστή (0:3),
  2. Καλαμπάκι – Καστρινός (1:0),
  3. Ξηροπόταμος – Φωτολίβος (4:0),
  4. Βώλακας – Περιθώρι (3:0),
  5. Κύργια – Κάτω Νευροκόπι (0:3),
  6. Άγιος Αθανάσιος – Πετρούσα (0:2),
  7. Πανδραμαϊκός – Σιταγροί (0:0) &
  8. Προσοτσάνη – Μοναστηράκι (4:0).