Α.Ε.ΚΥΡΓΙΩΝ–Μ. ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 0-0 του Θόδ. Βασιλειάδη

Ανιαρό το «τοπικό ντέρμπυ»
Ακόμη ένα κακό αποτέλεσμα για τους «κιτρινόμαυρους» της Α.Ε.Κυργίων που βρίσκονται σε δεινή θέση όσον αφορά την παραμονή τους στη μεγάλη Κατηγορία 8 αγώνες πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Με δεδομένο ότι οι «συνυποψήφιες» ομάδες για τον υποβιβασμό (ή την παραμονή) των Σιταγροί και του Φωτολίβους να έχουν από 3 σίγουρους βαθμούς των ρεπό τους με το Περιθώρι και να υποδέχονται και  οι δυο τα Κύργια στην 24η και 26η αγωνιστική αντίστοιχα, κάνει ακόμη δυσκολότερη τη συνέχεια για την ομάδα του Σ. Σαρρίδη σε θεωρητικό επίπεδο, κατά .....




.....ένα μέρος. Πρέπει ,λοιπόν, να αποδείξουν στην πράξη οι της ΑΕΚ ότι όλα μπορούν ν’ αλλάξουν, όσο δύσκολη κι αν φαίνεται η συνέχεια.
Ανιαρό και χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, αν εξαιρέσουμε δυο τρεις φάσεις, το κατ’ ευφημισμό τοπικό ντέρμπυ. Έμοιαζε περισσότερο με φιλικό παιχνίδι και μάλιστα το πρώτο(!) μετά την προετοιμασία τους για το πρωτάθλημα. Οι δυο ομάδες πρόσεξαν ιδιαίτερα την αμυντική τους διάταξη και ελάχιστες φορές απειλήθηκαν οι δυο τερματοφύλακες. Γενικά, θα λέγαμε, πιο δραστήρια η φιλοξενούμενη ομάδα του Χρ. Ζεκερίδη, αλλά άτυχη η τοπική ομάδα, καθώς είδε την μπάλα δυο φορές να χτυπά στο  οριζόντιο δοκάρι! Η μία ήταν στο 26΄ από απευθείας χτύπημα φάουλ του Δεληκωστίδη και η δεύτερη φορά σε πολύ καλό σουτ του Γρηγοριάδης Α.
Αρκετοί φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων πολλά νέα παιδιά, παρακολούθησαν το παιχνίδι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν την έναρξη του αγώνα ο Πρόεδρος της ΑΕΚυργίων κ. Αρβανιτίδης Σ. και ο Αντ/δρος κ. Μπλιος Β. πρόσφεραν από μία ανθοδέσμη στους πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας και νυν του Μ. Αλεξάνδρου, Ακριτίδη Γ. και Zoufi Α. για την προσφορά τους επί χρόνια στην ομάδα των Κυργίων.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
6΄ Ο Καρατζόγλου από αριστερά προ του Καγγελίδη, στην προσπάθειά του να τον «κρεμάσει», στέλνει την μπάλα πάνω από το δοκάρι.
20΄ Μακρινό φάουλ του Πιστικού εύκολα μπλοκάρει ο Μαυρίδης.
26΄ Μακρινό φάουλ του Δεληκωστίδη η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της ο Μαυρίδης κερδίζει φάουλ από τον Πεντεζίδη.
29΄ Ο Παπαδόπουλος Ν. εκτελεί φάουλ που μπλοκάρει χωρίς δυσκολία ο Καγγελίδης.
62΄ Καλό σουτ του Zoufi θα περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
63΄ Έξυπνη μπαλιά του Βέργου ανάμεσα από δυο αντιπάλους προς το Σουβλέρη που αστοχεί από καλή θέση.
65΄ Ο Αρβανιτίδης σεντράρει από αριστερά, για να διώξει δύσκολα ο Μαυρίδης, δημιουργείται φάση διαρκείας στα καρέ του με τελικό αποδέκτη τον Γρηγοριάδη που σουτάρει εντυπωσιακά, αλλά η μπάλα βρίσκει και πάλι το οριζόντιο δοκάρι.
77΄ Το σουτ του Παπαδόπουλου Ν. θα μπλοκάρει χωρίς ανησυχία ο αντίπαλος τερματοφύλακας.
90΄ Μπάσιμο του Παπαδόπουλου Κ. από δεξιά, προλαβαίνει ο Πρίτσιου και στην κόντρα παραχωρεί κόρνερ.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιαμανής Α., 
ΒΟΗΘΟΙ: Μαρμαρίδης Α.- Χατζηνάκος Γ.
 Α.Ε.Κ (Σαρρίδης Σ.):1.Καγγελίδης Α., 2. Αρβανιτίδης Α., 3.Πρίτσιου  Δ.,  4.Πιστικός  Κ., 5.Δερμεντζής Ζ., 6. Δεληκωστίδης Α.,7.Ζεκερίδης Α., 8.Πεντεζίδης Μ., 9.Βέργος Σ. 10. Γρηγοριάδης Α., 11.Σουβλέρης Φ. (65΄Τσιμπλίδης Ν.)
Πάγκος: Καγγελίδης Δ., Τουλκερίδης Χ., Τσιαμούζας Κ., Ισαακίδης Α., Κατόγλου, Γρηγοριάδης
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Ζεκερίδης Χρ.): 1.Μαυρίδης  2.Δημητριάδης Χ., 3.Σκάρογλου,  4.Τουμαντζίδης,  5.Ζαπουνίδης, 6.Zoufi,  7.Παπαδόπουλος Ν. (77΄Φερσιτζίδης), 8.Δημητριάδης Δ. (64΄ΠαπαδόπουλοςΚ.),9.Σκριτσόβαλης  10.Περπερίδης  11.Καρατζόγλου
Πάγκος: Παπαδόπουλος Σ., Εξουζίδης, Ακριτίδης, Ανδρεάδης, Παπαπετρου