ΚΥΡΓΙΑ - ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 1-1....του Στέλιου Χάρταλη.

Δε «Χ»αμογέλασε κανείς!
Κύργια και Προσοτσάνη ήθελαν η κάθε μία για διαφορετικούς λόγους τους τρεις βαθμούς της νίκης πριν την έναρξη της 23ης αγωνιστικής, βολεύτηκαν ωστόσο με τον έναν μετά τη μοιρασιά που εμφανίστηκε στο συγκεκριμένο γήπεδο για 1η φορά στην ιστορία του ζευγαριού, μιας και το αλήστου μνήμης 2:2 στις 2-5-1998 έλαβε χώρα στα γειτονικά Πηγάδια.
Αυτά περί προϊστορίας ας πάμε όμως στο…χθες: η τοπική ΑΕΚ έψαχνε μόλις το 2ο τρίποντο στην έδρα της ούτως ώστε να περάσει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, οι δε φιλοξενούμενοι ....






.....ήθελαν να ξαναμπούν στο δρόμο των επιτυχιών μιας κι αγνοούν το χρώμα της νίκης στη φετινή λίγκα εδώ κι ένα μήνα (σ.σ. 2:0 επί του Φωτολίβους στις 11 του περασμένου Μαρτίου).
Μετά από ένα στείρο α’ ημίχρονο, όπου ο ρέφερι έκλεισε τα μάτια σε δύο περιπτώσεις πέναλτι πάνω στον Παπαδόπουλο στο 2ο και 44ο λεπτό και τον Καγγελίδη ισάριθμες φορές να κρατάει όρθια την ομάδα του, οι δύο ομάδες μπήκαν πιο φουριόζες στην επανάληψη υπό το βλέμμα περίπου 100 φιλάθλων τους.
Ο Βέργος άνοιξε το σκορ με κοντινό ριμπάουντ-πλασέ στο 52’, οι γηπεδούχοι του Σωτήρη Σαρρίδη ασυναίσθητα κλείστηκαν στο μισό γήπεδο για να κρατήσουν τη διαφαινόμενη νίκη τους, ωστόσο η Προσοτσάνη του Γιώργου Λάλα πίεσε πότε από τα πλάγια και πότε με βαθιές μπαλιές και σε μια απ’ αυτές η σέντρα του Παπαμιχαήλ δε βρήκε ποτέ τον Αστερίου, αλλά «καρφώθηκε» με δύναμη στα δίχτυα του τερματοφύλακα των Κυργίων (1:1 στο 71’).
Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του άρχοντα της αναμέτρησης, Κύργια και Προσοτσάνη κυνήγησαν τη νίκη, η οποία όμως δε χαμογέλασε σε καμία πλευρά.
Λεπτό προς λεπτό:
13’ τετ α τετ ο Σουβλέρης με τον Καρίπη από μπαλιά Γρηγοριάδη Αλέξ., την ύστατη στιγμή βάζει την προβολή ο Αθανασιάδης Δημ. και παραχωρεί το 1ο κόρνερ του αγώνα.
15’ σέντρα Παπαμιχαήλ για τον Αστερίου, που βρίσκει την μπάλα με το κεφάλι τη στέλνει χαμηλά στη γωνία κι ο Καγγελίδης με υπερένταση σώζει την ομάδα του από τη βέβαιη παραβίαση.
29’ φάουλ σαν κοντινό κόρνερ του Σαμαρά, άστοχη η κεφαλιά του αμαρκάριστου μέσα στη μικρή περιοχή Παπαμιχαήλ.
42’ λάθος υπολογισμός του Δερμεντζή σε μπαλιά του Ρούσσου, ο προωθημένος Παπαμιχαήλ πλασάρει κι ο Καγγελίδης με το σώμα αποσοβεί το γκολ.
52’ 1:0. Από δεξιά η τοπική ομάδα βγαίνει στην κόντρα επίθεση με το Γρηγοριάδη Αλέξ. να πλασάρει τον Καρίπη να σώζει προσωρινά και το Βέργο στο κοντινό ριμπάουντ να πλασάρει στην κενή εστία.
57’ η μπάλα μετά την εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου πέρασε απ’ όλους κι ο Ρούσσος που αιφνιδιάστηκε δε βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε για να τη σπρώξει με ένα απλό άγγιγμα στα δίχτυα.
64’ καλοζυγισμένο σουτ του Σουβλέρη από τη γωνία της περιοχής λίγο πάνω από τα δοκάρια.
66’ σουτ φάουλ του Φερφέρη χαμηλά εκτελεσμένο δίπλα στο πολυάριθμο τείχος, ελάχιστα εκατοστά έξω κι από το αριστερό δοκάρι.
69’ σέντρα του Παλτζίδη ο Φερφέρης μόνος στη γωνία της μικρής περιοχής βρίσκει την μπάλα με το κεφάλι, αλλά η θέση σώματος τον πρόδωσε και η μπάλα έφυγε μακριά.
71’ 1:1. Ο Παπαμιχαήλ 10 μέτρα κάτω από το κέντρο και δεξιά βλέπει την κίνηση στο ημικύκλιο του Αστερίου επιχειρεί τη σέντρα, ωστόσο η μπάλα φεύγει από το πόδι του χωρίς φάλτσα αλλά με πολλή δύναμη κι ο Καγγελίδης που ήταν εκτός θέσης αναγκάζεται να τη μαζέψει από το βάθος της εστίας του.
73’ γύρισμα του Παπαδόπουλου μέσα στην περιοχή ο Φερφέρης σκάβει την μπάλα, όμως αυτή φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
86’ σέντρα σουτ του Παπαδόπουλου ο Ρούσσος για εκατοστά δεν προλαβαίνει να κάνει την προβολή και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.
91’ ο Ζεκερίδης πιέζει τον Περσιανλή σε μέση απόσταση, η μπάλα από την κόντρα παίρνει τροχιά προς την εστία, αλλά μέσα σε πολλά «αχ» από πλευράς γηπεδούχων καταλήγει μόλις άουτ.
Διαιτητής: Ραβίκαλης Πέτρος.
Α’ Βοηθός: Δημόπουλος Κωνσταντίνος.
Β’ Βοηθός: Μαυρομελίδης Αντώνιος, της ΕΠΣ Δράμας.
ΚΥΡΓΙΑ (Σωτήρης Σαρρίδης): 1. Καγγελίδης Αλέξ., 2. Αρβανιτίδης, 3. Πρίτσιου, 4. Πιστικός, 5. Δερμεντζής, 6. Δεληκωστίδης, 7. Ζεκερίδης, 8. Σουβλέρης, 9. Βέργος, 10. Γρηγοριάδης Αλέξ. & 11. Τσιμπλίδης (46’ – 17. Γρηγοριάδης Κ.).
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Καρίπης, 2. Αθανασιάδης Χαρ., 3. Παπαμιχαήλ, 4. Αθανασιάδης Δημ., 5. Αστερίου, 6. Φερφέρης, 7. Παπαδόπουλος, 8. Ρούσσος (87’ – 17. Μωυσίδης), 9. Γεωργιάδης (55’ – 12. Παλτζίδης), 10. Σαμαράς & 11. Περσιανλής.
  • Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 23ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
  1. Καλλίφυτος – Φωτολίβος 0 : 2 (11’&88’Μπιαζάκης)
  2. Καστρινός – Περιθώρι 3:0 ά.αγ.
  3. Χωριστή – Κάτω Νευροκόπι 1 : 0 (31’ Σαββίδης)
  4. Καλαμπάκι – Πετρούσα 3 : 4 (9’ Αραμπατζής, 22’ Καλατζίδης & 30’ Κλόγκιρι / 37’ Κερασίδης, 88’&94’ Γεωργιάδης & 92’ Κορωνιός)
  5. Ξηροπόταμος – Σιταγροί 6 : 1 (6’&57’ Κουμπρόγλου, 12’,62’&75’ Μπερούκας & 26’ Περσίδης / 72’ Kunchulia)
  6. Βώλακας – Μοναστηράκι 1 : 0 (18’ Στάικος Ν.)
  7. Κύργια – Προσοτσάνη 1 : 1 (52’ Βέργος / 71’ Παπαμιχαήλ)
  8. Άγιος Αθανάσιος – Πανδραμαϊκός 0 : 3 (4’&23’ Bellmani & 74’ Ορφανίδης)
Πηγή: www.oragiaspor-dramas.gr
  • Το μεθεπόμενο Σάββατο (22-04-2017 και ώρα 5μ.μ.) θα διεξαχθεί η 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει τα κάτωθι παιχνίδια:
  1. Καστρινός – Καλλίφυτος (0:0),
  2. Φωτολίβος – Χωριστή (1:3),
  3. Περιθώρι – Καλαμπάκι 0:3 ά.αγ.
  4. Κάτω Νευροκόπι – Ξηροπόταμος (1:3),
  5. Πετρούσα – Βώλακας (1:0),
  6. Σιταγροί – Κύργια (5:3),
  7. Μοναστηράκι – Άγιος Αθανάσιος (1:2) &
  8. Προσοτσάνη – Πανδραμαϊκός (0:0).