ΠΕΤΡΟΥΣΑ - ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 0:1....του Στέλιου Χάρταλη

Αφιερωμένη εξαιρετικά στον Αστερίου!
TSAKMAKIDIS_KWSTAS_2016-2017KARIPIS_KYRIAKOS_2016_2017ASTERIOU_XRISTOS_2016_2017Στο classico του ενιαίου Δήμου αλλά και του νομού γενικότερα η Προσοτσάνη χτυπώντας στο…δευτερεύοντα αιφνιδιασμό (σ.σ. 0:1 στα 25’’ της επανάληψης ο Τσακμακίδης) κράτησε για 5ο στη σειρά μεταξύ τους παιχνίδι την Πετρούσα στο «0» στην επίθεση κι έθεσε στέρεες τις βάσεις για την εξασφάλιση της 2ηςθέσης.
Ντέρμπι μετά από καιρό χωρίς να διακυβεύεται το παραμικρό παρουσία 250 φιλάθλων κι ένα α’ ημίχρονο όπου οι γηπεδούχοι του Χρήστου Τσιακίρη μετά το 1ο δεκάλεπτο ανέπτυξαν επιθετική πρωτοβουλία κυρίως με μπαλιές στον κεντρικό άξονα, αλλά ο Καρίπης όποτε χρειάστηκε είπε «όχι», ειδικά στις δύο φορές που ο Παπαδόπουλος βρέθηκε φάτσα με το γκολ στο 28’ & 37’.
Ενδιάμεσα και με τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Αστερίου στο 2ο κόρνερ των «μαυραετών» έπεσε σφαδάζοντας ....






....μέσα στη μικρή περιοχή κι αφού διεκομίσθει στο ΓΝΝ Δράμας διαπιστώθηκε ράγισμα λίγο πάνω από το δεξί του αστράγαλο, κάτι που σημαίνει ότι η χρονιά έλαβε τέλος για τον υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό της Προσοτσάνης, μια Προσοτσάνη που ναι μεν απείλησε πρώτη στο ματς, αλλά στη συνέχεια πρόσεξε περισσότερο να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τους γηπεδούχους.
Ο απόλυτος αιφνιδιασμός έλαβε χώρα με το σφύριγμα του ρέφερι για την έναρξη της επανάληψης κι αφού ο σκόρερ κέρδισε στη μία ώρα παιχνιδιού και την αποβολή του νεαρού τερματοφύλακα, η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς την πλευρά των «κυανόλευκων». Ναι μεν οι της Πετρούσας πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης, τις περισσότερες φορές με στατικές φάσεις, αλλά η καλά οργανωμένη άμυνα της Προσοτσάνης ουσιαστικά πλην της περίπτωσης του δοκαριού του Μιχαλάκη στο 88’ πήρε άριστα. Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν τη μία καλή κόντρα επίθεση για να τελειώσουν το ματς, δεν τα κατάφεραν, όμως το γκολ του Τσακμακίδη αποδείχθηκε υπέρ αρκετό για να τους χαρίσει το τρίποντο.
Λεπτό προς λεπτό:
5’ πάσα του Τσακμακίδη και διαγώνιο σουτ του Περσιανλή δεν ανησυχεί το Στόικο που μπλοκάρει σταθερά.
11’ κλεισμένος ο Κερασίδης βρίσκει τον τρόπο να περάσει την μπαλιά στον Ξενίδη που επιχειρεί περισσότερο σέντρα-σουτ κι ο Καρίπης στη σωστή θέση μπλοκάρει.
28’ πλάγιο του Ξενίδη που δέχεται πάλι την μπάλα από το Μιχαλάκη, σέντρα μπροστά από το πέναλτι ο Παπαδόπουλους πιο ψηλά την κεφαλιά προς τα πίσω, ίπταται ο Καρίπης και με τη γροθιά παραχωρεί το κόρνερ, απ’ όπου όπως γράψαμε στον πρόλογο προήλθε κι ο τραυματισμός του Αστερίου.
37’ ο Ασλανίδης Μιχ. κερδίζει τις κόντρες σε μια κατά μέτωπο ενέργειά του, η μπάλα φτάνει χωρίς να το θέλει στον αμαρκάριστο Παπαδόπουλο, με τη μία πλασάρει τον Καρίπη κι ο έμπειρος γκολκίπερ αποκρούει σωτήρια.
46’ 0:1 σέντρα στο β’ μέρος για την Προσοτσάνη, λίγο κάτω από το κέντρο ο Μωυσίδης έξυπνα «τσιμπάει» την μπάλα, ο Τσακμακίδης ξεκινάει μια κούρσα αφού πρώτα με ωραία προσποίηση αποφεύγει τρεις αντιπάλους, προλαβαίνει και τον Ξενίδη και με ισχυρό πλασέ από τα όρια της περιοχής νικάει τον τερματοφύλακα.
59’ κάθετη του Αθανασιάδη Δημ. στον κενό χώρο ο Τσακμακίδης προλαβαίνει την εκτός περιοχής έξοδο του Στόικου, ο τελευταίος τον ανατρέπει σε εμφανή θέση για γκολ. Κόκκινη και φάουλ για την Προσοτσάνη που περνάει ανεκμετάλλευτο.
64’ μονοκόμματο δεξί πλασέ του σκόρερ μακριά από τα δοκάρια σε αδύναμη απόκρουση της άμυνας.
66’ σουτ φάουλ του Παπαδόπουλου η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Φουτσιτζή.
72’ σουτ φάουλ του Ξενίδη η πορεία της μπάλας χαμηλά, περνάει απ’ όλους και καταλήγει έξω.
74’ από τη βαθιά μπαλιά του Γιαννίκη ο Μιχαλάκη προλαβαίνει την έξοδο του Καρίπη, πλάγια στην περιοχή επιχειρεί το γύρισμα προς τη κενή εστία, σπεύδει όμως έγκαιρα ο Παπαμιχαήλ και διώχνει μακριά.
88’ φάουλ στην προέκταση της περιοχής με τον Κερασίδη ο Μιχαλάκης εξ επαφής πλασάρει στο αριστερό δοκάρι η μπάλα προσκρούει στο κεφάλι του Κότιου κι ο Αθανασιάδη Χαρ. απομακρύνει τελείως τον κίνδυνο.
90’+7’ συρτό σουτ του Μιχαλάκη δεν ανησυχεί τον Καρίπη που μπλοκάρει σταθερά και στη συνέχεια ακούγεται το τριπλό σφύριγμα λήξης.
Διαιτητής: Παρασκευούδης Νικόλαος.
Α’ Βοηθός: Μαυρομελίδης Αντώνιος.
Β’ Βοηθός: Παστιάδης Μάνος, της ΕΠΣ Δράμας.
ΠΕΤΡΟΥΣΑ (Χρήστος Τσιακίρης): 1. Στόικος, 2. Ξενίδης, 3. Ασλανίδης Αντ. (77’ – 17. Ταχτσόγλου), 4. Γιαννίκης, 5. Κότιος, 6. Τσάντας (60’ – 15. Φουτσιτζής), 7. Μιχαλάκης, 8. Παπαδόπουλος, 9. Ζεδαμάνης (62’ – 12. Μαντάς), 10. Κερασίδης & 11. Ασλανίδης Μιχ.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Καρίπης, 2. Αθανασιάδης Χαρ., 3. Παπαμιχαήλ, 4. Αθανασιάδης Δημ., 5. Αστερίου (λ.τρ. 31’ – 13. Μωυσίδης / 89’ – 14. Σαραφίδης, 6. Φερφέρης, 7. Παπαδόπουλος, 8. Ρούσσος, 9. Γεωργιάδης (86’ – 12. Καρακάσης), 10. Τσακμακίδης & 11. Περσιανλής.
  • Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 26ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
  1. Καλαμπάκι – Καλλίφυτος 2:0 (40’ Τζιβανάκης & 45’ Αραμπατζής)
  2. Χωριστή – Ξηροπόταμος 1:2 (65’ Τουρφαντίδης / 60’ Κεχαγιάς & 78’ Μπερούκας)
  3. Καστρινός – Βώλακας 2:1 (35’ Γεωργιάδης & 65’ Παρασκευούδης / 44’ Μποσκοψίου)
  4. Φωτολίβος – Κύργια 0:0
  5. Περιθώρι – Άγιος Αθανάσιος 0:3 ά.αγ.
  6. Κάτω Νευροκόπι – Πανδραμαϊκός 2:2 (11’ Τσεπνίδης & 60’ Οικονομίδης / 19’&53’ Σαϊνίδης)
  7. Πετρούσα – Προσοτσάνη 0:1 (46’ Τσακμακίδης)
  8. Σιταγροί – Μοναστηράκι 8:1 (5’, 7’&30’ Kunculia, 32’&66’ Τσαρτσιταλίδης, 33’ Παναγιώτογλου, 38’ Φιλιππίδης & 62’ Μύγας / 40’ Κιάκος)
Πηγή: papalazarou-draminaspor.blogspot.gr
  • Το προσεχές Σάββατο (29-04-2017 και ώρα 5μ.μ.) θα διεξαχθεί η 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει τα κάτωθι παιχνίδια:
  1. Καλλίφυτος – Ξηροπόταμος (0:1),
  2. Βώλακας – Καλαμπάκι (0:2),
  3. Κύργια – Χωριστή (0:2),
  4. Άγιος Αθανάσιος – Καστρινός (0:1),
  5. Πανδραμαϊκός – Φωτολίβος (2:0),
  6. Προσοτσάνη – Περιθώρι (3:0),
  7. Μοναστηράκι – Κάτω Νευροκόπι (1:7) &
  8. Σιταγροί – Πετρούσα (1:5).