ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ - ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 0-1....του Στέλιου Χάρταλη

Και τώρα το Διδυμότειχο!
Πλήρης εναλλαγή συναισθημάτων μέσα σε μία εβδομάδα, στο ίδιο ακριβώς χρονικό σημείο μόνο στο βασιλιά των σπορ, το ποδόσφαιρο! Ανήμερα της 25ης Μαρτίου η Προσοτσάνη κατέκτησε το κύπελλο ως γνωστόν με ανατροπή στα…χασομέρια, ανήμερα Πρωταπριλιάς ο Ξηροπόταμος με το γκολ-τίτλος του Κουμπρόγλου στο 93’ κατέκτησε από τώρα το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Δράμας, μιας και αν δεν κατέβει σε κάποια ματς θα το χάσει!
Το 2ο σερί ντέρμπι μεταξύ των δύο πιο ποιοτικών ομάδων, μαγνήτισε το ενδιαφέρον 900ωνκαι πλέον φιλάθλων που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Γεώργιος Μακρής»,....







.... με τους «κυανόλευκους» του Μπάμπη Καζεπίδη να ισορροπούν άμεσα το καλό ξεκίνημα των «ροχιμπλάνκος» και με σούπερ χαμένες ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο, σίγουρα τα…’βαλαν με την αστοχία τους αλλά και τις επεμβάσεις του Καρίπη που δεν πήραν προβάδισμα στο σκορ.
Το σκηνικό στην επανάληψη άλλαξε άρδην, καθώς ο Γιώργος Λάλας ζήτησε από τους παίκτες του να κλείσουν ερμητικά όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή, ενώ σταδιακά η πίεση προς το μισό του Ξηροποτάμου ολοένα και αυξανόταν. Μπορεί η μεγάλη ευκαιρία πέραν κάποιων μακρινών σουτ να μην ήρθε, ωστόσο η κοινή πεποίθηση ήταν πως αν το ματς ξέφευγε από τη «λευκή» ισοπαλία θα πήγαινε προς την πλευρά των γηπεδούχων, με τους φιλοξενούμενους σε πολλές περιπτώσεις να βρίσκονταν και οι 11 πίσω από την μπάλα με σκοπό να κρατήσουν το «Χ» που τους βόλευε εξίσου . Αντίθετη πάντως γνώμη είχε ο Αλέξης Κουμπρόγλου, ο οποίος στο τελευταίο τετ α τετ του παιχνιδιού νίκησε τον τερματοφύλακα της Προσοτσάνης και χάρισε στην ομάδα του την 1η νίκη μέσα στο «Γεώργιος Μακρής», σκοράροντας μάλιστα για 1η φορά μετά τις 28-12-2003!
Οι της Προσοτσάνης πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο μεσοβδόμαδο νοκ άουτ αγώνα μέσα στο Διδυμότειχο για το θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος, οι δε του Ξηροποτάμου περιμένοντας και τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, μπορούν ήδη να κάνουν το σχεδιασμό τους για τη Γ’ Εθνική της ερχόμενη περιόδου.
Λεπτό προς λεπτό:
14’ ο Αθανασιάδης Χαρ. γυρίζει την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Βραμέντσαλης με το μπράτσο ανακόπτει την πορεία της, «παίζεται» λέει ο ρέφερι μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για πέναλτι.
17’ ο Κουμπρόγλου βρίσκει στην κίνηση τον Κονταξή που ανάμεσα σε δύο αντιπάλους πλασάρει αδύναμα έξω από υα δοκάρια.
23’ μπαλιά του Άρμεν ο Μπερούκας φεύγει από κανονική θέση, αλλά ο Καρίπης τον νικάει στο τετ α τετ.
30’ με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Κουμπρόγλου εκτελεί το 2ο κόρνερ του Μέγα, η μπάλα έφτασε στο μαρκαρισμένο Μπερούκα που βρήκε τρόπο να τη στείλει χαμηλά στη γωνία κι ενώ όλοι σηκώθηκαν να πανηγυρίσουν, ο Καρίπης άπλωσε τα τεράστια χέρια του και σχεδόν πάνω στη γραμμή έσωσε παραχωρώντας νέο κόρνερ.
32’ ο Μπερούκας κινείται παράλληλα μέσα στο ύψος της μεγάλης περιοχής όπου υπό την πίεση του Αστερίου πέφτει στο χόρτο με τους φιλοξενούμενους με τη σειρά τους να ζητάνε πέναλτι.
34’ σέντρα «ξυράφι» του Κεχαγιά, μπροστά στη μικρή περιοχή ο Κονταξής προλαβαίνει τον Αθανασιάδη Χαρ., ωστόσο πλασάρει μόλις άουτ.
41’ μακρινό αριστερό σουτ του Φερφέρη ο Κιουμουρτζής στην σωστή θέση μπλοκάρει εύκολα.
63’ έπειτα από φάση διαρκείας ο Ρούσσος μαζεύει το μακρινό ριμπάουντ, αλλά το σουτ του φεύγει πάνω από τα δοκάρια.
66’ συρτό σουτ του Περσίδη δεν ανησυχεί τον Καρίπη που μπλοκάρει στη γωνία του σταθερά.
75’ ο Φερφέρης κρατάει την μπάλα και την περνάει στον Τσακμακίδη που γυρίζει και χωρίς χρονοτριβή επιχειρεί τον «κεραυνό» από τα 25 μέτρα, η μπάλα με ψηλοκρεμαστή τροχιά περνάει μισό μέτρο πάνω από το «παραθυράκι» του Κιουμουρτζή άουτ.
84’ σουτ φάουλ του Μπερούκα από 35 μέτρα η μπάλα με δύναμη καταλήγει στα χέρια του Καρίπη.
93’ 0:1. Από αριστερά πλάγιο για το Μέγα, ο Μπερούκας μένει όρθιος παρά το μαρκάρισμα του Ρούσσου, μάλιστα προλαβαίνει να περάσει την ασσίστ στον Κουμπρόγλου κι ο τελευταίος πλασάροντας κάτω από τα πόδια του Καρίπη χαρίζει τη νίκη-τίτλο στην ομάδα του.
Διαιτητής: Παρχαρίδης Θεόδωρος.
Α’ Βοηθός: Παρασκευούδης Αλέξανδρος.
Β’ Βοηθός: Χασιώτης Ευάγγελος, της ΕΠΣ Δράμας.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Καρίπης, 2. Αθανασιάδης Χαρ., 3. Παπαμιχαήλ, 4. Αθανασιάδης Δημ., 5. Αστερίου, 6. Φερφέρης, 7. Παπαδόπουλος, 8. Ρούσσος, 9. Παλτζίδης (67’ – 13. Καλαϊτζής), 10. Τσακμακίδης (85’ – 14. Σαμαράς) & 11. Περσιανλής (85’ – 13. Γεωργιάδης).
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ (Μπάμπης Καζεπίδης): 1. Κιουμουρτζής, 2. Κεχαγιάς, 3. Κυσσίδης Κ., 4. Τσιάρας, 5. Βραμέντσαλης, 6. Κυσσίδης Αθ., 7. Κουμπρόγλου, 8. Άρμεν, 9. Κονταξής, 10. Περσίδης (92’ – 12. Τζήμος) & 11. Μπερούκας.
  • Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 22ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
  1. Περιθώρι – Καλλίφυτος 0:3 ά.αγ.
  2. Κάτω Νευροκόπι – Φωτολίβος 0 : 2 (20’ Χαντζίδης & 90’ Χριστοφορίδης)
  3. Πετρούσα – Καστρινός 1 : 3 (80’ Κορωνιός / 67’ Παρασκευούδης, 83’ & 90’ πέν. Μουρατίδης)
  4. Σιταγροί – Χωριστή 2 : 1 (40’ & 62’ Kunchulia / 35’ Σαββίδης)
  5. Μοναστηράκι – Καλαμπάκι 1 : 3 (53’ Αβραμίδης / 35’ Bengu, 44’ πέν. Τζιβανάκης & 81’ Αραμπατζής)
  6. Προσοτσάνη – Ξηροπόταμος 0 : 1 (93’ Κουμπρόγλου)
  7. Πανδραμαϊκός – Βώλακας 0 : 0
  8. Κύργια – Άγιος Αθανάσιος 0 : 0
Πηγή: papalazarou-draminaspor.blogspot.gr
  • Το προσεχές Σάββατο (08-04-2017 και ώρα 5μ.μ.) θα διεξαχθεί η 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει τα κάτωθι παιχνίδια:
  1. Καλλίφυτος – Φωτολίβος (2:2),
  2. Καστρινός – Περιθώρι 3:0 ά.αγ.,
  3. Χωριστή – Κάτω Νευροκόπι (0:2),
  4. Καλαμπάκι – Πετρούσα (0:3),
  5. Ξηροπόταμος – Σιταγροί (5:0),
  6. Βώλακας – Μοναστηράκι (3:1),
  7. Κύργια – Προσοτσάνη (0:2) &
  8. Άγιος Αθανάσιος – Πανδραμαϊκός (2:2).