Βαθμολογία των ομίλων του κυπέλλου και ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ 4:6 ...από τον Στέλιο Χάρταλη.


Δύσκολη νίκη, εύκολη πρόκριση!
Ματς άλλης εποχής είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν οι 50 περίπου φίλαθλοι που επέλεξαν τον Καλαμώνα, μιας και με τις άμυνες απούσες ένθεν κι ένθεν, Άγιος Αθανάσιος και Προσοτσάνη πρόσφεραν γκολ – 10 στο σύνολοκαι θέαμα, με τους τυπικά φιλοξενούμενους όχι μόνο να επικρατούν με το αγγλικό 6:4, αλλά να γίνονται και η 1η ομάδα των 20 της Δφάσης του θεσμού που προκρίνονται στα ημιτελικά, δεχόμενοι το «δώρο» από την Κάτω Βροντού που την ίδια ώρα νικούσε με σκορ 2:0 το Φωτολίβος.....




Με σύνθεση ανάγκης ο Σάββας Θεοδωρίδης είδε τον κορυφαίο του στον αγώνα Στέλιο Παπαδόπουλο νανοίγει το σκορ μόλις στο 40’’ χωρίς κανείς άλλος εκ του Μέγα να έχει ακουμπήσει την μπάλα μετά το εναρκτήριο λάκτισμα από πλευράς Προσοτσάνης (!!!), άμεσα απάντησε ο Παπαδόπουλος των «ροχιμπλάνκος» για τη 2η ισοπαλία (1:1 στο 4’). Ο Λευτέρης Περσιανλής έδωσε το προβάδισμα στην Προσοτσάνη του Γιώργου Λάλα λίγο πριν το ημίωρο (1:2 στο 29’), όμως δύο προσωπικά γκολ του Νίκου Μπερμπερίδη από ισάριθμες ασσίστ του σκόρερ έφεραν εκ νέου τούμπα το προβάδισμα (2:2 στο 31’) και (3:2 στο 38’), όμως την τελευταία λέξη για το α’ 45άλεπτο την κράτησε ο χωριστιανός μέσος για την απόλυτη ισορροπία (3:3 στο 44’).
Η εικόνα στο 2ο ημίχρονο δεν άλλαξε μιας και στο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι με το 1ο φετινό τους πέναλτι και 1ο γκολ άμα την επιστροφή του Λευτέρη Κερασίδη (σ.σ. τελευταία φορά είχε σκοράρει με τον αετό στο στήθος κόντρα στη μετέπειτα ομάδα του στο ντέρμπι της 7/2/2015) πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ (3:4 στο 55’), συνέχισαν όμως να κάνουν τουκεφαλιού τους και παίζοντας με τη φωτιά παρολίγο να καούν.
Προσωρινά ένιωσαν τοτσουρούφλισμα μιας κι ο Γιώργος Δημητριάδης ισοφάρισε (4:4 στο 72’), ωστόσο η αλλαγή του Κώστα Τσακμακίδη ήταν άκρως καταλυτική και με δύο πανέμορφα σουτ με το δεξί πόδι παρακαλώ, οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς μέχρι το σφύριγμα της λήξης του κ. Παρασκευούδη (4:5 στο 85’) και (4:6 στο 88’).
Λεπτό προς λεπτό:
ΓΚΟΛ 1:0 στο 1’, έχοντας κερδίσει τη σέντρα οι παίκτες της Προσοτσάνης άλλαξαν πάνω από 15 μπαλιές στο χώρο του κέντρου, λάθος του Γεωργιάδη που τροφοδοτεί τον Παπαδόπουλο Στ. κι αφού αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο με «ξερό» σουτ από το ημικύκλιο ανοίγει το σκορ στα 40’’.
ΓΚΟΛ 1:1 στο 4’, κόρνερ από δεξιά με τον Καλαϊτζή να το εκτελεί δυνατά, σέντρα του Κερασίδη κι ο αφύλακτος Παπαδόπουλος Β. με πλασέ στην κενή εστία ισοφαρίζει άμεσα.
12’ ένα-δύο Παπαδόπουλου και Κοκλίδη η μπάλα από το σουτ του Ρούσσου φεύγει άουτ.
ΓΚΟΛ 1:2 στο 29’, μπαλιά του Σαμαρά με πείσμα ο Κερασίδης κερδίζει την κόντρα από τον Ιωαννίδη, η μπάλα φτάνει στον Περσιανλή που με κοντινή προβολή την περνάει κάτω από το σώμα του τερματοφύλακα.
ΓΚΟΛ 2:2 στο 31’, το κοντσέρτο καλά κρατεί, αυτή τη φορά οι γηπεδούχοι βγαίνουν από αριστερά στην κόντρα επίθεση ο Παπαδόπουλος Στ. σερβίρει κι ο Μπερμπερίδης με ωραία κεφαλιά στέλνει την μπάλα στην απέναντι γωνία.
33’ κόρνερ του Κοκλίδη κεφαλιά του αφύλακτου στη μικρή περιοχή Κερασίδη η μπάλα φεύγει μακριά από τα δοκάρια.
36’ σέντρα του Ρούσσου η άμυνα διώχνει πάνω στον Παπαδόπουλο, που βεβιασμένα σουτάρει από το πέναλτι σε κενή από τερματοφύλακα εστία 1 μέτρο έξω από το δεξί δοκάρι.
ΓΚΟΛ 3:2 στο 38’, ανατροπή εκ νέου με τον Παπαδόπουλο Στ. και πάλι να βγαίνει από αριστερά, η συρτή του σέντρα βάζει δύσκολα στην άμυνα της Προσοτσάνης κι ο Μπερμπερίδης με κοντινή προβολή και παρά την προσπάθεια του Σαμουλαδά σκοράρει το 2ο προσωπικό του τέρμα.
40’ επικίνδυνη σέντρα σουτ του Καλαϊτζή η μπάλα φεύγει μόλις άουτ από τα δοκάρια του Ταουσάνη.
ΓΚΟΛ 3:3 στο 44’, με γκολ ολοκληρώνεται το ημίχρονο, όταν από την κοντινή πάσα εκτός περιοχής του Παπαδόπουλου, ο Περσιανλής επιχειρεί το σουτ, η μπάλα ελαφρώς αλλάζει πορεία τόσο όσο για να «γλείψει» το αριστερό δοκάρι και να καταλήξει στο βάθος της εστίας του Μέγα.
51’ εξαιρετική μπαλιά του Παπαδόπουλου Ανέστ. για τον κινούμενο στην πλάτη της άμυνας Παπαδόπουλο Στ., σουτ διαγώνιο εν κινήσει σώζει ο Σαμουλαδάς και προ γραμμής διώχνει μακριά ο Κοκλίδης.
54’ ανατροπή του Παπαδόπουλου από τον Ιωαννίδη.
ΓΚΟΛ 3:4 στο 55’, ο Λευτέρης Κερασίδης από τα 11 μέτρα νικάει τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το υπαριθμ. 192 γκολ του με τη φανέλα της Προσοτσάνης, μόλις 2 πίσω από το συμπαίκτη του κι αρχισκόρερ Γιάννη Σαμαρά.
59’ γύρισμα του MVP της Προσοτσάνης Παπαδόπουλου Β. στο ημικύκλιο και σουτ του Κοκλίδη πάνω από τα δοκάρια.
70’ σέντρα του Σαμαρά στο 2ο δοκάρι κίνηση του Γεωργιάδη ως κρυφού φορ, κεφαλιά διαγώνια έξω.
ΓΚΟΛ 4:4 στο 72’, ο Παπαδόπουλος Στ. «σπάει» την μπάλα στο πέναλτι, πλασέ του Σαλπιγκτίδη σε πόδια αμυνόμενων, στρώνεται στον αφύλακτο Δημητριάδη Γ., που το μόνο που είχε να κάνει ήταν να τη σπρώξει στην κενή εστία.
77’ σουτ φάουλ του Παπαδόπουλου Στ. πάνω από το τείχος, σωτήρια χαμηλά στη γωνία του ο Σαμουλαδάς παραχωρεί κόρνερ.
ΓΚΟΛ 4:5 στο 85’, εκ νέου στη θέση οδηγού η Προσοτσάνη, όταν από τη σέντρα στο ύψος του πέναλτι από τον Καρακάση, ο Τσακμακίδης με πλάτη στην εστία στοπάρει και με το δεξί πόδι στέλνει την μπάλα κάτω από το σώμα του ανήμπορου ναντιδράσει Ταουσάνη.
ΓΚΟΛ 4:6 στο 88’, ίδιοι οι πρωταγωνιστές ίδια η κατάληξη, με τον Καρακάση και πάλι από δεξιά να επιχειρεί τη σέντρα, αυτή τη φορά ο Τσακμακίδης χρειάστηκε ναποφύγει δύο αντιπάλους και πάλι με δεξί πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Διαιτητής: Παρασκευούδης Νίκος.
ΑΒοηθός: Μαρμαρίδης Τάσος.
ΒΒοηθός: Αθανασίου Στέργιος, της ΕΠΣ Δράμας.
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Σάββας Θεοδωρίδης): 1. Ταουσάνης, 2. Ματσιώρης Παν., 3. Κούρτης, 4. Δανιήλ, 5. Ιωαννίδης, 6. Παπαδόπουλος Ανέστ., 7. Δημητριάδης Γ., 8. Παπαδόπουλος Γ., 9. Μπερμπερίδης (61’ – 18. Σαλπιγκτίδης), 10. Δραγουδάκης (82’ – 14. Ματσιώρης Β.) & 11. Παπαδόπουλος Στ.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Σαμουλαδάς, 2. Παπαμιχαήλ, 3. Καλαϊτζής (46’ – 14. Καρακάσης), 4. Αθανασιάδης Δημ., 5. Σαμαράς (89’ – 17. Σαραφίδης), 6. Γεωργιάδης (75’ – 12. Τσακμακίδης), 7. Παπαδόπουλος, 8. Ρούσσος, 9. Κοκλίδης, 10. Κερασίδης & 11. Περσιανλής (82’ – 16. Μωυσίδης).
Ø Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής ανά όμιλο έχουν ως εξής:
1ος όμιλος
Χωριστή-Φτελιά 5:1
Πετρούσα-Βώλακας 1:1
Ø 1.ΒΩΛΑΚΑΣ                           4:1                       4
Ø 2.ΧΩΡΙΣΤΗ                          5:4                      3
Ø 3.ΠΕΤΡΟΥΣΑ                        1:1                       2
Ø 4.ΦΤΕΛΙΑ                              1:5                       1

2ος όμιλος
Καστρινός-Καλή Βρύση 5:3
Δοξάτο-Καλαμπάκι 0:2
Ø 1.ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ                    5:1                       6
Ø 2.ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ                      6:6                      3
Ø 3.ΚΑΛΗ ΒΡΥΣΗ                             6:5                      3
Ø 4.ΔΟΞΑΤΟ                            0:5                      0

3ος όμιλος
Σιταγροί-Κάτω Νευροκόπι 1:2
Αμπελόκηποι-Μοναστηράκι 7:1
Ø 1.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ               9:2             6
Ø 2.ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ                    3:3            3
Ø 3.ΣΙΤΑΓΡΟΙ                           5:3             3
Ø 4.ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ                2:11           0
4ος όμιλος
Άγιος Αθανάσιος-Προσοτσάνη 4:6
Κάτω Βροντού-Φωτολίβος 2:0
Ø 1.ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ             11:4         6
Ø 2.ΚΑΤΩ ΒΡΟΝΤΟΥ               2:5             3
Ø 3.ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ         6:8             1
Ø 4.ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ                      2:4             1

5ος όμιλος
Ξηροπόταμος-Καλλίφυτος 2:0
Κύργια-Πανδραμαϊκός 0:2
Ø 1.ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ              6:0             6
Ø 2.ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ              2:4             3
Ø 3.ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ                             4:3             3
Ø 4.ΚΥΡΓΙΑ                               1:6             0
Με έντονο πράσινο οι ομάδες που περνούν στην ημιτελική φάση του θεσμού (δύο όμιλοι των τριών ομάδων).
Πηγή: papalazarou-draminaspor.blogspot.gr
Ø Το προσεχές Σάββατο (18-11-2017 και ώρα 3μ.μ.) επι«στροφή» και πάλι στο πρωτάθλημα, όπου θα διεξαχθεί η 10η αγωνιστική της ΑΕΠΣ Δράμας με τα κάτωθι παιχνίδια:
1.     Αμπελόκηποι-Σιταγροί
2.   Καστρινός-Δοξάτο
3.   Χωριστή-Καλλίφυτος
4.   Κάτω Νευροκόπι-Προσοτσάνη
5.   Καλαμπάκι-Πανδραμαϊκός
6.   Πετρούσα-Βώλακας
7.    Καλή Βρύση-Φωτολίβος

8.   Άγιος Αθανάσιος-Αλιστράτη