Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ – ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ 1:0....post game by Stelios Hartalis.

2 καιτελικός!
Παραφράζοντας την αντίστροφη μέτρηση των φαντάρων μέχρι την απόλυση, στο στρατόπεδο της Προσοτσάνης είχαν το μυαλό τους εξ αρχής στην ημιτελική σειρά εκεί όπου μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε το παζλ των έξι ομάδων που θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια για το μεγάλο τελικό.
Διαθέτοντας την καλύτερη επιθετική γραμμή στο 2ο τη τάξει εντός των τειχών θεσμό, ο Γιώργος Λάλας είδε τον Κώστα Τσακμακίδη να σκοράρει στο 47’ για το τελικό όπως έμελε 1:0, νίκη που....




......πέρα από τη δεδομένη εδώ και μέρες πρόκριση σήμανε και το απόλυτο των «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι σήμερα «κέρδισαν» άλλους δύο παίκτες ενόψει της δύσκολης συνέχειας, με το Γιάννη Σαμουλαδά κάτω από τα γκολπόστ να είναι σταθερός και στα 90’ και τον Μπάμπη Αθανασιάδη να κάνει θετικότατη επανεμφάνιση ως αλλαγή για 1η φορά μετά τις 2-9-2017 και τον τραυματισμό του στο Super Cup.
Παρουσία περίπου 80 φιλάθλων οι δύο προπονητές λόγω και του αδιάφορου χαρακτήρα που είχε το ματς προέβησαν στις απαραίτητες γι αυτούς και τους παίκτες τους αλλαγές-ανάσες, ούτως ώστε να τεστάρουν την ετοιμότητά τους.
Οι γηπεδούχοι σχεδόν από την αρχή μπήκαν στη θέση του οδηγού όσον αφορά στο κομμάτι κατοχή της μπάλας και δημιουργίας μπροστά σταντίπαλα καρέ, με τους δε φιλοξενούμενους να αρέσκονται στις αντεπιθέσεις, έχοντας ως μπούσουλα το προ μηνός νικηφόρο γι αυτούς 2:0 για το πρωτάθλημα στο ίδιο γήπεδο.
Πλέον, Προσοτσάνη και Φωτολίβος στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο πρωτάθλημα, με τους μεν γηπεδούχους να είναι στο κατόπι του πρωτοπόρου Καλαμπακίου, ενώ τα «καναρίνια» όντας στη μέση του βαθμολογικού πίνακα να στοχεύουν στην απομάκρυνση από την επικίνδυνη ζώνη, εκεί όπου συνωστίζονται πολλές ομάδες μέσα σε μικρή βαθμολογική διαφορά.  
Λεπτό προς λεπτό:
5’ συνδυασμός των Μωυσίδη και Καλαϊτζή, ο τελευταίος βρίσκει στήριγμα μέσα στην περιοχή και πλάγια αριστερά τον Παπαδόπουλο που σουτάρει διαγώνια για να σώσει ο Δικταπανίδης, ριμπάουντ σε κενή εστία ο Τσακμακίδης πλασάρει άστοχα πάνω από τα δοκάρια.
14’ πίεση του Περσιανλή πάνω στο Δράμπαλη, κερδίζει την μπάλα, αλλά σουτάρει ανενόχλητος με το αριστερό και βεβιασμένα έξω.
17’ αντεπίθεση του Άρη με το Ρουμελιώτη να μπαίνει από αριστερά στην περιοχή και να «σπάει» στο Βασιλειάδη, καθυστερεί λιγάκι αλλά σουτάρει στην πλάτη του Καλαϊτζή με την μπάλα να φεύγει κόρνερ.
21’ κόντρα επίθεση των γηπεδούχων με τον Περσιανλής συγκλίνοντας προς την περιοχή να τροφοδοτεί το Γεωργιάδη, σουτ από το ημικύκλιο με διπλή επέμβαση ο Δικταπανίδης μπλοκάρει σταθερά.
26’ φάουλ του Καλαϊτζή στην πορεία της μπάλας ο Τσακμακίδης μέσα από τη μικρή περιοχή δεν πιάνει την κεφαλιά όπως θα ήθελε κι αυτή καταλήγει άουτ.
30’ στο ημίωρο ωραίο ένα-δύο Τσακμακίδη και Παπαδόπουλου με το «μυτάκι» προ του Δικταπανίδη ο σερραίος επιθετικός θέλει νανοίξει το σκορ, όμως ο τερματοφύλακας του Φωτολίβους έγκαιρα πέφτει στα πόδια του και σώζει.
ΓΚΟΛ 1:0 στο 47’, από την μπαλιά σε θέση έξω αριστερά του Φερφέρη ο Καλαϊτζής επιχειρεί τη χαμηλή σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, παρολίγο ο Χατζησαββίδης να πετύχει αυτογκόλ, η μπάλα βρίσκει στο σώμα του Δικταπανίδη κι ο Τσακμακίδης που καιροφυλακτούσε με προβολή στην κενή από τερματοφύλακα εστία σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.
60’ κάθετη του Τσακμακίδη ο Ρούσσος λίγο έξω από την περιοχής γύρισε και σούταρε τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι.
71’ πολύ δυνατό σουτ του Κωνσταντινίδη περίπου 20 μέτρα και πλάγια αριστερά από τον κάθετο άξονα, αναγκάζει το Σαμουλαδά να εκτιναχθεί στο «παραθυράκι» του και να παραχωρήσει το κόρνερ.
88’ μπαλιά του Φερφέρη στον κενό χώρο, ο Παπαδόπουλος ξεπερνάει στο σπριντ το Δράμπαλη, αλλά το πλασέ του φεύγει δίπλα στα δοκάρια.
95’ στην τελευταία φάση του ματς ο Ρούσσος αναλαμβάνει με δύναμη να εκτελέσει το φάουλ εκατοστά από τη γραμμή της περιοχής, ωστόσο ο Δικταπανίδης στη σωστή θέση απομακρύνει.
Διαιτητής: Καμπάνταγης Χρήστος.
ΑΒοηθός: Μαρμαρίδης Τάσος.
ΒΒοηθός: Χαραλαμπίδου Άννα, της ΕΠΣ Δράμας.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Σαμουλαδάς, 2. Καρακάσης (60’ – 14. Ελευθεριάδης), 3. Καλαϊτζής, 4. Μωυσίδης (75’ – 18. Παπαμιχαήλ), 5. Αστερίου, 6. Γεωργιάδης (53’ – 12. Αθανασιάδης Χαρ.), 7. Παπαδόπουλος, 8. Φερφέρης, 9. Ρούσσος, 10. Τσακμακίδης (88’ – 16. Σαραφίδης) & 11. Περσιανλής.
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ (Μιχάλης Μαχαιρίδης): 1. Δικταπανίδης, 2. Παντελίδης, 3. Δράμπαλης, 4. Χατζηπουργάνης, 5. Χατζησαββίδης (83’ – 13. Αθανασιάδης Λαζ.), 6. Κούτλες, 7. Μπιαζάκης (46’ – 12. Κωνσταντινίδης), 8. Βασιλειάδης, 9. Σεμπελίδης, 10. Ρουμελιώτης & 11. Γκουζής.
Ø Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής ανά όμιλο καθώς και οι ομάδες που περνούν στη ημιτελική φάση (με έντονα κεφαλαία) έχουν ως εξής:
1ος όμιλος
       ΦΤΕΛΙΑ-ΒΩΛΑΚΑΣ 0:1
       ΧΩΡΙΣΤΗ-ΠΕΤΡΟΥΣΑ 2:3
2ος όμιλος
ΚΑΛΗ ΒΡΥΣΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 0:1
ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ-ΔΟΞΑΤΟ 3:2
     3ος όμιλος
ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 4:1
           ΣΙΤΑΓΡΟΙ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 0:2
     4ος όμιλος
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ-ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ 1:0
          ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΚΑΤΩ ΒΡΟΝΤΟΥ 1:2
     5ος όμιλος
ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ-ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ 0:3
           ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΚΥΡΓΙΑ 3:0
1ος όμιλος                                    ΓΚΟΛ                   ΒΑΘΜΟΙ
Ø 1.ΒΩΛΑΚΑΣ                    5:1                   7
Ø 3.ΠΕΤΡΟΥΣΑ                        4:3                      5
Ø 2.ΧΩΡΙΣΤΗ                           7:7                       3
Ø 4.ΦΤΕΛΙΑ                              1:6                       1
2ος όμιλος
Ø 1.ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ               6:1                   9
Ø 2.ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ                      9:8                      6
Ø 3.ΚΑΛΗ ΒΡΥΣΗ                             6:6                      3
Ø 4.ΔΟΞΑΤΟ                             2:8                      0

3ος όμιλος
Ø 1.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ                 11:2                 9
Ø 2.ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ    7:4                  6
Ø 3.ΣΙΤΑΓΡΟΙ                           5:5                       3
Ø 4.ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ               3:15                    0
4ος όμιλος
Ø 1.ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ             12:4                        9
Ø 2.ΚΑΤΩ ΒΡΟΝΤΟΥ              4:6                      6
Ø 3.ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ         7:10                              1
Ø 4.ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ                      2:5                      1
5ος όμιλος
Ø 1.ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ        9:0                  9
Ø 2.ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ              5:4                      6
Ø 3.ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ                             4:6                       3
Ø 4.ΚΥΡΓΙΑ                               1:9                       0

(*): Με έντονο πράσινο οι ομάδες που περνούν στην ημιτελική φάση.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
α) υψηλότερη βαθμολογία
β) καλύτερη διαφορά τερμάτων
γ) καλύτερη επίθεση
δ) βαθμολογία fair play
ε) θέση της χώρας στην ειδική βαθμολογία της UEFA. (στη δική μας περίπτωση η ομάδα που αγωνίζεται στη μεγαλύτερη κατηγορία δηλαδή ο Ξηροπόταμος)
Πηγή: papalazarou-draminaspor.blogspot.gr
Ø Το προσεχές Σάββατο (02-12-2017 και ώρα 3μ.μ.) επι«στροφή» και πάλι στο πρωτάθλημα, όπου θα διεξαχθεί η 11η αγωνιστική της ΑΕΠΣ Δράμας με τα κάτωθι παιχνίδια:
1.     Σιταγροί-Δοξάτο
2.   Καλλίφυτος-Αμπελόκηποι
3.   Προσοτσάνη-Καστρινός
4.   Πανδραμαϊκός-Χωριστή
5.   Βώλακας-Κάτω Νευροκόπι
6.   Φωτολίβος-Καλαμπάκι
7.    Αλιστράτη-Πετρούσα
8.   Άγιος Αθανάσιος-Πετρούσα