Ο Γιώργος Χατζησαρόγλου εξηγεί γιατί δεν έχουμε Γ' κατηγορία στην ΕΠΣΔ και πως μπορεί, αυτή, να δημιουργηθεί.

Με αφορμή το μήνυμα που δημοσίευσα χθες σχετικά με τη δημιουργία Γ' Κατηγορίας στην ΕΠΣΔ, το draminaspor.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσής μας Γιώργο Χατζησαρόγλου. 

Αφού ξεκαθαρίσω εξ αρχής ότι θεωρώ πως χρειάζεται μία κατηγορία στην οποία το ηλικιακό επίπεδο θα είναι υψηλότερο της Β', ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό μεγαλύτερης ηλικίας ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν ακόμη την αγάπη και τη θέληση να παίξουν ποδόσφαιρο χωρίς να γίνονται "σάκος του μποξ" από ομάδες που "τρέχουν" ή είναι πιο ποιοτικές, σας παραθέτω την απάντησή του:

"Αποτελεί στόχο της ΕΠΣΔ η δημιουργία Γ' Κατηγορίας και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι έχει προβλεφθεί στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων μας. Για να γίνει όμως αυτό απαιτείται η δημιουργία 2 ομίλων(με γεωγραφικά κριτήρια), τουλάχιστον 10 ομάδων ο καθένας, καθώς δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι οι αποστάσεις εντός νομού είναι μεγάλες και το κόστος των μετακινήσεων είναι δυσβάσταχτο για τις περισσότερες. Ένας όμιλος με λιγότερες από 20 ομάδες θα είχε σαν συνέπεια ομάδες από περιοχές κοντά στα όρια με το νομό Καβάλας να μετακινούνται στο λεκανοπέδιο του Κ. Νευροκοπίου ή ομάδες του λεκανοπεδίου να μετακινούνται στο Παρανεστι κλπ. Αυτό θα ήταν ασύμφορο για τις περισσότερες με συνέπεια να έχουμε φαινόμενα "εγκατάλειψης" της προσπάθειάς τους στα μέσα ή στο τέλος της περιόδου. Αντιλαμβανόμαστε τη θέληση ορισμένων για να παίξουν ποδόσφαιρο και τους συγχαίρουμε για αυτό, πιστεύω όμως να γίνεται αντιληπτό το γιατί δεν μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες να δημιουργηθεί Γ' κατηγορία στην ΕΠΣΔ. Μακάρι στο μέλλον να αλλάξουν τα δεδομένα και η πρόθεση παλαιών και ιστορικών ομάδων του νομού μας για να επαναδραστηριοποιηθούν και να μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε τη Γ' Κατηγορία με τον τρόπο που σας προανέφερα".


Πρόταση του draminaspor.gr:

Θα ήταν καλό να δημιουργηθεί μία επιτροπή αποτελούμενη από μέλη της ΕΠΣΔ, εκπροσώπους των τοπικών πολιτικών φορέων (Δήμοι-Περιφέρεια), των δημοσιογράφων που θα προβάλουν το θεσμό καθώς και από οποιονδήποτε κρίνεται σκόπιμο να συμμετάσχει με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας ενός πρωταθλήματος αντίστοιχου με τα παλαιά "εργασιακά πρωταθλήματα" τα οποία δυστυχώς δεν προλάβαμε οι περισσότεροι. Θα ήταν, ίσως, μία καλή λύση.