ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ – ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 1:4...post game by Stelios Hartalis



Σα να μην πέρασε μια μέρα…
…κι όμως μεσολάβησαν 14 χρόνια και 4 μήνες ακριβώς από την τελευταία επίσκεψη των «ροχιμπλάνκος» στο γήπεδο των Κουδουνίων πάλι με αντίπαλο τη Δόξα «Αντώνης Καστρινός» και μαζί επέστρεψαν και οι…συμπτώσεις.
Ήταν ανήμερα των Θεοφανείων του 2004 με την Προσοτσάνη του Γιώργου Λάλα και τότε, στο δρόμο προς τον νταμπλ και την άνοδο για 1η φορά στην ιστορία της στη πάλαι ποτέ κραταιά Δ’ Εθνική, να επικρατεί με σκορ .....






4:0 του Καστρινού κι επειδή η ιστορία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επαναλαμβάνεται, οι δύο μοναδικοί συνδετικοί κρίκοι εκείνης και τη φετινής νίκης των τυπικά φιλοξενούμενων που έβαλαν τη σφραγίδα τους στα τρίποντα αυτά ήταν οι Λευτέρης Κερασίδης και Γιάννης Σαμαράς ή αν προτιμάτε σε αριθμούς τα 390 επίσημα σύγχρονα γκολ.
Ο Λευτέρης Κερασίδης, τότε άνοιξε κι έκλεισε το σκορ (σ.σ. στο 7’ το 0:1 με πέναλτι και στο 77’ το 0:4), χθες «ξεκόλλησε» με δυο σερί γκολ την ομάδα του από την ισοπαλία (1:2 στο 68’ και 1:3 στο 81’), ενώ κι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας Γιάννης Σαμαράς είχε βρει δίχτυα το 2004 (σ.σ. στο 26’ το 0:2, ίδιο μάλιστα λεπτό που άνοιξε το σκορ ο Κοκλίδης!!!) όπως φυσικά και χθες διαμορφώνοντάς το (1:4 στο 87’).
Ακόμα και ο Δημήτρης Γούργουλης έχει…σχέση με το Νίκο Κοκλίδη καθώς οι δύο παίκτες βρήκαν δίχτυα κόντρα στον Καστρινό στο ίδιο γήπεδο, όντας στην 1η τους σεζόν με τον αετό στο στήθος, χωρίς μάλιστα να έχουν θητεύσει στα Τμήματα Υποδομής του συλλόγου.
Κλείνοντας την αναφορά στο τότε και στο τώρα δεν πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι αναπληρωματικός του Σταύρου Ούσιου σ’ εκείνο το παιχνίδι ήταν ο βασικός τώρα κάτω από τα δοκάρια Γιάννης Αβραάμ.
Σαν πολλές συμπτώσεις τελικά σ’ ένα ματς δε μαζεύτηκαν;
Όσον αφορά στα γενικότερα στοιχεία της χθεσινής αναμέτρησης, οι δύο ομάδες απελευθερωμένες από το άγχος του αποτελέσματος πρόσφεραν γκολ και θέαμα στους λιγοστούς φιλάθλους και κάτω από αφόρητη ζέστη, με τους σαφώς πιο έμπειρους παίκτες της Προσοτσάνης να επικρατούν πατώντας γκάζι στην επανάληψη επί των «μωρών» του Θεοφύλακτου Νικολαΐδη.

Λεπτό προς λεπτό:
5’ το 1ο σουτ του ματς είναι για την Προσοτσάνη, όταν ο Κοκλίδης με πλάτη στην εστία γυρίζει το σώμα του και σουτάρει δυνατά πάνω από τα δοκάρια.
6’ ατομική ενέργεια του Φιλιππίδη, κακό τελείωμα ωστόσο μακριά από την εστία του Αβραάμ.
11’ σουτ του Γεωργιάδη από τη γωνία της περιοχής η μπάλα τραντάζει τη δεξιά συμβολή των δοκών κι ο Χατζηκυριάκου διώχνει σε πλάγιο.
11’ στην εξέλιξη της φάσης και από την εκτέλεση του πλαγίου από τον Αθανασιάδη Δημ., ο Περσιανλής δοκιμάζει το σουτ το οποίο δεν ανησυχεί το Χαρπαντίδη που μπλοκάρει σταθερά.
13’ ένα-δύο Αθανασιάδη Δημ.-Μωυσίδη σουτ του νεαρού άσσου της Προσοτσάνης μόλις άουτ.
ΓΚΟΛ 0:1 στο 26’, απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοκλίδη σχεδόν στα 20 μέτρα και λίγο πιο δεξιά από τον κεντρικό άξονα, η μπάλα πάνω από το πολυπρόσωπο ανθρώπινο τείχος και στο «παραθυράκι» του ανήμπορου ν’ αντιδράσει αυτή τη φορά τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
28’ σκαφτή μπαλιά του σκόρερ στην κίνηση ο Παπαδόπουλος αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο, όμως πλασάρει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
36’ μακρινό δυνατό σουτ του Περσιανλή ένα μέτρο εκτός εστίας η μπάλα άουτ.
ΓΚΟΛ 1:1 στο 38’, κόντρα επίθεση από αριστερά, τη δύσκολη σέντρα σουτ του Ελευθερόπουλου αποσοβεί πάνω στη γραμμή και με εξουδετερωμένο τον Αβραάμ ο Ρούσσος, όμως ο Γαλόπουλος που παρακολουθούσε τη φάση σε κενή εστία ισοφαρίζει για τον Καστρινό.
42’ συνδυασμός Αθανασιάδη Χαρ.-Τσακμακίδη και πλασαριστό σουτ του τελευταίου στα χέρια του Χαρπαντίδη.
44’ κλέψιμο Κερασίδη και γρήγορη μπαλιά σε Τσακμακίδη που με τη σειρά του βγάζει σε θέση τετ α τετ τον Παπαδόπουλο, πλασέ εν κινήσει λίγο έξω.
49’ ατομική ενέργεια και πλασέ του Κοκλίδη η μπάλα περνάει ένα μέτρο εκτός δεξιού δοκαριού.
55’ σουτ του Φιλιππίδη πέφτει στη γωνία του ο Αβραάμ και μπλοκάρει σταθερά.
56’ ένα-δύο Κερασίδη-Παπαδόπουλου, μπαίνοντας στην περιοχή ο σερραίος επιθετικός με δυσκολία βρίσκει την μπάλα ουσιαστικά με το τακουνάκι κι ο τερματοφύλακας μπλοκάρει.
60’ πάσα του Παπαδόπουλου που κινήθηκε παράλληλα προς την περιοχή και σουτ του Κοκλίδη μόλις άουτ.
64’ σουτ φάουλ του Φιλιππίδη δύσκολα μέσα από πολλά σώματα και χωρίς οπτική επαφή ο Αβραάμ σώζει στο κέντρο της εστίας του, έρχεται στο ριμπάουντ ο Ελευθερόπουλος να πλασάρει λίγο πάνω από το οριζόντιο.
67’ κάθετη του Κερασίδη για τον Τσακμακίδη που μ’ ένα κοντρόλ αποφεύγει το Μωϋσιάδη και μέσα από την περιοχή πλασάρει κάτω από το σώμα του εξελθόντα Χαρπαντίδη, ο Γαλόπουλος όμως σώζει πάνω στη γραμμή την ομάδα του.
ΓΚΟΛ 1:2 στο 68’, το πείσμα του Αθανασιάδη Χαρ. να κυνηγήσει μια χαμένη μπαλιά μετατρέπεται σε ασσίστ και τον Κερασίδη να σκοράρει με δυνατό σουτ στέλνοντάς την παρά την προσπάθεια του αντίπαλου τερματοφύλακα χαμηλά στην αριστερή γωνία.
ΓΚΟΛ 1:3 στο 81’, υποδειγματικά η Προσοτσάνη στην κόντρα με τους Σαμαρά-Κερασίδη-Παπαδόπουλο να συνδυάζονται με τη μία, ο 3ος σερβίρει στο 2ο κι από τη μικρή περιοχή τινάζει τα δίχτυα ο 38άχρονος άσσος των «ροχιμπλάνκος».
84’ δυνατό σουτ του Στόικου Μ., με τ’ ακροδάκτυλα ο Αβραάμ παραχωρεί κάτω από το οριζόντιο το κόρνερ.
ΓΚΟΛ 1:4 στο 87’, κόρνερ του Παπαδόπουλου από αριστερά, φάση διαρκείας με το πλασέ του Οικονόμου να προσκρούει στα σώματα, όμως ο Σαμαράς από κοντά δε χάνει την ευκαιρία και με προβολή δίνει διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του.
90’ στην τελευταία φάση του ματς ο Σαμαράς γυρίζει στο ύψος του ημικυκλίου, ο Παπαδόπουλος σουτάρει πάνω από τα δοκάρια.

Διαιτητής: Καπάνταγης Χρήστος.
Α’ Βοηθός: Δηλγεράκης Σάκης.
Β’ Βοηθός: Ιορδανίδου Ελένη, της ΕΠΣ Δράμας.

ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ (Θεοφύλακτος Νικολαΐδης): 1. Χαρπαντίδης, 2. Χατζηκυριάκου (83’ – 16. Στόικου Γ.), 3. Γαλόπουλος, 4, Χατζηκούρτης, 5. Τσιρίδης, 6. Μωυσιάδης, 7. Παρασκευάς (66’ – 14. Στόικου Μ.), 8. Φιλιππίδης (70’ – 12. Πάνος), 9. Ελευθερόπουλος, 10, Μουρατίδης & 11. Παπαδόπουλος (70’ – 13. Τσακίρης).
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Αβραάμ, 2. Αθανασιάδης Χαρ., 3. Παπαμιχαήλ, 4. Αθανασιάδης Δημ., 5. Μωυσίδης (62’ – 17. Σαμαράς), 6. Περσιανλής (72’ – 13. Καρακάσης), 7. Γεωργιάδης (λ.τρ. 36’ – 14. Κερασίδης), 8. Ρούσσος, 9. Παπαδόπουλος, 10. Τσακμακίδης (85’ – 12. Οικονόμου) & 11. Κοκλίδης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 26ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
1. Δοξάτο-Σιταγροί 1:0 (5’ Σερετής)
2. Αμπελόκηποι-Καλλίφυτος 1:1 (42’ Αμανατίδης / 91’ Kunchulia)
3. Καστρινός-Προσοτσάνη 1:4 (38’ Γαλόπουλος / 26’ Κοκλίδης-68’&81’ Κερασίδης-87’ Σαμαράς)
4. Χωριστή-Πανδραμαϊκός 0:5 (6’ Παπακωνσταντίνου-16’ Υψηλός-35’ Lipo-44’&60’ Παυλίδης)
5. Κάτω Νευροκόπι-Βώλακας 2:0 (35’ Χριστιανίδης-92’ Παϊσίδης)
6. Καλαμπάκι-Φωτολίβος 4:0 (22’ Τζιβανάκης-53’,75’&82’ Καλατζίδης)
7. Πετρούσα-Αλιστράτη 4:2 (5’ Ασλανίδης Μιχ.-38’ Ξενίδης-48’ Γεωργιάδης-88’ Ασλανίδης Αντ. / 23’ Αγγελακόπουλος-40’ Άλη)
8. Καλή Βρύση-Άγιος Αθανάσιος 3:0 (20’ Κάλιας-88’ Αβράμης-90’ Παλτζίδης)
Πηγή: papalazarou-draminaspor.blogspot.gr

Το προσεχές Σάββατο (12-05-2018 και ώρα 5:30μ.μ.) θα διεξαχθεί η 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει τα κάτωθι παιχνίδια:
1. Σιταγροί-Καλλίφυτος
2. Προσοτσάνη-Δοξάτο
3. Πανδραμαϊκός-Αμπελόκηποι
4. Βώλακας-Καστρινός
5. Φωτολίβος-Χωριστή
6. Αλιστράτη-Κάτω Νευροκόπι
7. Άγιος Αθανάσιος-Καλαμπάκι
8. Καλή Βρύση-Πετρούσα