Λάρισα - Αμαζόνες Δράμας 1-1(Post game 22ης αγωνιστικής)


Ισοπαλία για τις Αμαζόνες με καταιγισμό χαμένων τετ-α-τετ.
Φιλίππου: «Η πιο αντιπροσωπευτική εμφάνιση για όσα πέτυχαν όλη την χρονιά οι παίκτριες μου, που επέδειξαν τρομερό πνεύμα νικητή, όταν έμειναν πίσω στο σκορ.»
Δηλώσεις των Κατιρτσίδου και Χατζηνικολάου. 

Οι Αμαζόνες Δράμας αρνήθηκαν να χάσουν ένα ματς, που ενώ η έκταση του σκορ θα έπρεπε να είναι μεγάλη υπέρ τους, στράβωσε στο τελευταίο τέταρτο.




Σε ένα κάκιστο και ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο δημιούργησαν πολλές κλασικές ευκαιρίες και η απόδοση τους κυμάνθηκε σε υψηλό επίπεδο. Στο πρώτο ημίχρονο τρεις φορές η Καραπέτσα και μία η Βασιλείου δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε ανεπανάληπτα τετ-α-τετ. Η Λάρισα απείλησε με ένα μακρινό σουτ αλλά η πολύ σταθερή Χατζηνικολάου αντέδρασε εξαιρετικά. Στο δεύτερο ημίχρονο η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε και φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου η Δραμινή ομάδα να ανοίξει το σκορ. Καραπέτσα και Παπαδοπούλου έφυγαν αμφότερες σαν βέλη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά τα σουτ τους βγήκαν μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι. Έτσι στο 77’ και κόντρα στη ροή του αγώνα η Λάρισα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Η αντίδραση των Αμαζόνων ήταν εντυπωσιακή και πίεσαν ασφυκτικά την Λάρισα. Σε σέντρα της Καραπέτσα η Χατζηνικολάου είδε την μπάλα να μην της κάνει το χατίρι και να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Έπρεπε να κερδίσει το πρώτο πέναλτι σε ολόκληρο το πρωτάθλημα για να φτάσει στο γκολ η ομάδα της Δράμας, όταν η Μήτκου βρήκε στην μεγάλη περιοχή την Παπαδοπούλου η οποία ανατράπηκε από την αμυντικό. Η Χατζηνικολάου ανέλαβε την εκτέλεση και ψύχραιμα ισοφάρισε σε 1-1 στο 87’. Η πίεση συνεχίστηκε και αν η τύχη ήταν με το μέρος των Αμαζόνων θα έφταναν στη νίκη, αλλά στις καθυστερήσεις η ατομική ενέργεια της Χατζηνικολάου σταμάτησε πάνω στην αντίπαλο τερματοφύλακα.
 
Ο προπονητής της ομάδας Φιλίππου Σπύρος σε δηλώσεις του τόνισε:
«Παρά το γεγονός ό,τι το ματς ήταν βαθμολογικά αδιάφορο για μας, θέλαμε να το αντιμετωπίσουμε με την σωστή νοοτροπία και τα καταφέραμε. Είναι ικανότητα των ποδοσφαιριστριών να δημιουργούν σε ένα τέτοιο αγωνιστικό χώρο τόσο μεγάλο αριθμό κλασικών ευκαιριών και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα σαν την Λάρισα. Τακτικά επιλέξαμε να παρουσιάσουμε λόγω των συνθηκών μια συμπαγής ομάδα στο μεσαίο τρίτο και να εφαρμόσουμε ένα άμεσο παιχνίδι στην επιθετική μας λειτουργία. Θα σταθώ ιδιαίτερα στην αντίδραση τους μετά το γκολ που δεχθήκαμε, η οποία αντιπροσωπεύει όλα όσα πέτυχαν και τα σπουδαία που κέρδισαν φέτος. Κάτω από καταρρακτώδη βροχή έδειξαν τρομερό πνεύμα νικητή, ψυχισμό και αρνήθηκαν να χάσουν. Μετά το γκολ που δεχθήκαμε, ρισκάραμε και αλλάξαμε σχηματισμό και στρατηγική. Παρά το γεγονός ότι ήταν προς το τέλος του αγώνα άσκησαν για δεκαπέντε λεπτά ισχυρό pressing σε όλους τους χώρους, και forechecking στο επιθετικό τρίτο. Έβγαλαν τρομερή ενέργεια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την νοοτροπία κα την ομοψυχία που έδειξαν. Αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα και θεωρώ πως η νίκη τους θα ήταν το πιο δίκαιο με βάση την εικόνα του αγώνα. Βέβαια μικρή σημασία έχει το σημερινό αποτέλεσμα μετά από τέτοια εμφάνιση. Έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο μια χρονιά με πολλές δυσκολίες, αλλά και μια χρονιά επιτυχημένη που θα αποτελέσει κληρονομιά στην ποδοσφαιρική τους καριέρα. Ένα τεράστιο μπράβο σε όλες.»

Δηλώσεις μετά το ματς έκαναν οι δύο από τις διεθνείς της Εθνικής Νεανίδων των Αμαζόνων, που θα βρεθούν στην Elite Round,  Κατιρτσίδου Μαρία και Χατζηνικολάου Δέσποινα: 

Κατιρτσίδου: «Τελευταία αγωνιστική για φέτος και είχαμε να αντιμετωπίσουμε την ομάδα της Λάρισας. Κάναμε μια καλή εμφάνιση, αλλά χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Έτσι ο αντίπαλος μας τιμώρησε και προηγήθηκε. Αυτό δεν μας απογοήτευσε και αντιδράσαμε. Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι κι ευτυχώς παρά τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο χωρίς τραυματισμούς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου για όλη την ποδοσφαιρική σεζόν και να ευχηθώ καλό καλοκαίρι σε όλους.»

Χατζηνικολάου: «Τελευταία αγωνιστική σήμερα και κλείσαμε όμορφα τη φετινή σεζόν. Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι και το παλέψαμε παρά τις απουσίες μας. Βγήκαμε ευχαριστημένες και χαρούμενες από τον αγωνιστικό χώρο και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου για όσα μου πρόσφερε φέτος. Σε χαρές και λύπες ήμασταν όλοι μαζί. Καλή συνέχεια σε όλες τις ομάδες.»

Γραφείο Τύπου
Α.Σ. Αμαζόνες Δράμας