Αμαζόνες Δράμας – Βόλος 2004 4-0

Post game: 20η αγωνιστική
Άλλη μια νίκη για τις Αμαζόνες, που τις φέρνει πιο κοντά στον στόχο της πρώτης τετράδας. Παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο δεν άφησε περιθώρια στην ομάδα του Βόλου κι έφτασε σε μια άνετη νίκη με 4-0. Η Δραμινή ομάδα πέτυχε από δυο γκολ σε κάθε ημίχρονο και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για περισσότερα. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι η ομάδα του Βόλου αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι.
Τα γκολ που σημειώθηκαν:.....




Το 1-0, στο 4’ από την Παπαδοπούλου με σέντρα σουτ από αριστερά.
Το 2-0, στο 24’ η Μήτκου με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ της Παπαδοπούλου στην καρδιά της μικρής περιοχής.
Το 3-0, στο 59’ η Χατζηνικολάου με σουτ μέσα από την περιοχή, αφού προηγήθηκε συνδυαστική ενέργεια από αριστερά και σέντρα της Μήτκου.
Το 4-0, στο 89’ η Μήτκου ξανά με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ της Παπαδοπούλου στο δεύτερο δοκάρι αυτή την φορά.
Πολλές κλασικές ευκαιρίες χάθηκαν από αρκετές παίκτριες για την επίτευξη περισσότερων τερμάτων. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός ό,τι ενώ απομένουν 2 αγωνιστικές για την λήξη του πρωταθλήματος η ομάδα της Δράμας δεν έχει ακόμη κερδίσει ένα πέναλτι, κι ενώ στην πλειοψηφία των αγώνων δημιουργεί πληθώρα επιθέσεων, αφού για πολλοστή φορά δεν δόθηκε εσχάτη των ποινών σε κραυγαλέα παράβαση.
Σύνθεση: Κεραμυδά, Νεοφύτου, Φωτιάδου, Κατιρτσίδου, Σωμάδη, Μήτκου, Καραπέτσα, Βασιλείου (85’ Καρτάλοβα), Χατζηνικολάου, Παπαδοπούλου, Κοσκερίδου
Μετά το ματς έκαναν δηλώσεις ο προπονητής της ομάδας Φιλίππου Σπύρος και οι αθλήτριες Φωτιάδου Μάρθα και Σωμάδη Θεοδώρα.
Φιλίππου: «Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ξεκινήσαμε πολύ δυνατά και καταφέραμε να ανοίξουμε πολύ γρήγορα το σκορ. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας υπέρ μας. Παρόλα αυτά στο σημερινό ματς παρουσιάσαμε κάποιες στιγμές προβληματική συμπεριφορά στην φάση της μετάβασης, τόσο στην θετική όσο και στην αρνητική, με επακόλουθο να έχουμε μέτρια ανάπτυξη και να δώσουμε το δικαίωμα στον αντίπαλο να απειλήσει. Υπήρχαν ορισμένα διαστήματα που δεν είχαμε την σωστή νοοτροπία. Αν κάπου μπορώ να βρω δικαιολογία είναι ο νεαρός μέσος όρος ηλικίας τους και η υψηλή θερμοκρασία. Βέβαια από την άλλη πολλές φορές έδειξαν τις πραγματικές δυνατότητες τους, κατάφεραν να πετύχουν 4 όμορφα τέρματα και να δημιουργήσουν ωραίες φάσεις και κλασικές ευκαιρίες για περισσότερα. Είμαι ικανοποιημένος που πέτυχαν δυο γκολ από στατικές φάσεις, καθώς γνωρίζαμε την αδυναμία του αντιπάλου και δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό. Καθώς και από το γεγονός πως διατήρησαν το μηδέν παθητικό για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα που παίζουν χωρίς κλασική τερματοφύλακα. Συγχαρητήρια για την νίκη τους και την κατά διαστήματα πολύ καλή τους απόδοση. Πρέπει να διατηρήσουμε την ενέργεια και το κίνητρο και στις δυο τελευταίες αγωνιστικές. Είναι δύσκολο στο τελείωμα της σεζόν να βρεις κίνητρο όταν δεν διεκδικείς κάποιον τίτλο, αλλά έχουμε ένα δύσκολο ματς μπροστά μας με τα Τρίκαλα που είναι κομβικής σημασίας για την τελική μας κατάταξη. Έτσι όπως εξελίχθηκε η χρόνια θα είναι σπουδαία επιτυχία για τις παίκτριες και για την ομάδα να τερματίσει στην πρώτη τετράδα και να συνεχίσει να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας.»
Φωτιάδου: «Στο σημερινό ματς δεν είχαμε στο απόλυτο το πρόσωπο που θέλαμε να βγάλουμε. Παρόλα αυτά είχαμε την υπέροχη και την κατοχή της μπάλας, βάλαμε τα γκολ και πήραμε τους βαθμούς. Το μυαλό μας πλέον είναι στο επόμενο ματς, εντός έδρας με τα Τρίκαλα, για να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος με νίκες και καλές εμφανίσεις.»
Σωμάδη: «Στόχος μας από την αρχή του αγώνα ήταν οι τρεις βαθμοί της νίκης και θέλαμε να μπούμε δυνατά από το ξεκίνημα και να τους διεκδικήσουμε. Χάσαμε αρκετές φάσεις, αλλά ευτυχήσαμε να βάλουμε τέσσερα γκολ κι έτσι να αυξήσουμε την βαθμολογική μας συγκομιδή. Κάποια διαστήματα δεν είχαμε την συγκέντρωση που θα έπρεπε και γι’ αυτό κάναμε βεβιασμένα λάθη και οι συνεργασίες μας δεν ήταν τόσο ποιοτικές όσο σε προηγούμενα παιχνίδια. Αφήνουμε αυτό το ματς στην άκρη, κρατάμε θετικά και προχωράμε. Έχουμε μια δύσκολη βδομάδα μπροστά μας, καθώς έχουμε να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε κάποιους τομείς του παιχνιδιού μας. Θέλουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να υποδεχτούμε την ομάδα των Τρικάλων την επόμενη Κυριακή. Εύχομαι στα δύο τελευταία παιχνίδια που απέμειναν να πάρουμε τους έξι βαθμούς, τους οποίους αξίζουμε αναλογικά με το πρόσωπο που δείξαμε όλη τη χρονιά»
Γραφείο Τύπου
Α.Σ. Αμαζόνες Δράμας