Νατάσα Μαναβάκη: Δραμινή η πρώτη Ευρωπαία που θα διδάξει Tαεκβοντό στους Κορεάτες

Μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό Tαεκβοντό ITF και όχι μόνο, αποτελεί η επιλογή της Master Νατάσας Μαναβάκη να διδάξει την πολεμική τέχνη, τους επόμενους έξι μήνες , στην πόλη Sejong της Νότιας Κορέας. Η επιλογή της καθηγήτριας από την Δράμα σε αυτήν την τιμητική θέση διόλου τυχαία δεν είναι. Κάτοχος 7 dan, με πλούσιο βιογραφικό και μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, η μαθήτρια και βοηθός του γνωστού Grandmaster, Βασίλη Αλεξανδρή, δεν ήταν δύσκολο να ξεχωρίσει.....

Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη Ευρωπαία και δη γυναίκα, που επιλέχθηκε να διδάξει στη Νότια Κορέα και συγκεκριμένα, στο καινούριο κέντρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας ITF Headquarters Korea. Με την επιλογή της έχει κάνει περήφανους τους μαθητές, το δάσκαλό της, τους δικούς της ανθρώπους και φυσικά το ελληνικό Ταεκβοντό ITF ενώ η ίδια βλέπει τους κόπους και τις προσπάθειες τόσων ετών να πιάνουν τόσο.
Η Master Νατάσα Μαναβάκη, που ετοιμάζει βαλίτσες για τη Νότια Κορέα, καθώς αναχωρεί στο τέλος της εβδομάδας, σε ένα διάλλειμα από την προπόνησή της μίλησε στην κάμερα του Life-Events. gr για το ταξίδι της και το δάσκαλό της Grandmaster, Βασίλη Αλεξανδρή.
Παράλληλα, δεν έκρυψε την αγάπη της για το άθλημα, παρά τις όποιες θυσίες χρειάστηκε να κάνει, αναφέρθηκε στο τι θα τις λείψει αυτό το διάστημα από την Ελλάδα ενώ αποκάλυψε και το γούρι της! Ο λόγος στην Master, Νατάσα Μαναβάκη…
Λίγα λόγια για το βιογραφικό της
Η Νατάσα Μαναβάκη είναι master, κάτοχος 7 dan και έχει διακριθεί σε διεθνείς διοργανώσεις. Το 1997 ίδρυσε στον τόπο καταγωγής της, τον Αθλητικό Σύλλογο TKD Απόλλων Δράμας, ο οποίος απαριθμεί πάνω από 1000 μέλη ενώ διδάσκει τα «μυστικά» του αθλήματος σε παιδιά και ενήλικες, ανεξαρτήτως φύλου.
Το 2003 απέκτησε το δίπλωμα σχολής προπονητών Ελλάδας με ειδικότητα TKD και τρία χρόνια αργότερα, το 2006, το δίπλωμα International TDK INSTRUCTOR (Διεθνής εκπαιδευτής TKD).
Παράλληλα, είναι διεθνής διαιτητής σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες TKD και ενεργό μέλος της ΑΟΤΕ (Ελληνική Ομοσπονδία TKD). Η Νατάσα Μαναβάκη έχει οργανώσει, συνδιοργανώσει και συμμετάσχει σε διάφορες επιδείξεις, ομιλίες, εκδηλώσεις κτλ. , με στόχο την ανάδειξη του αθλήματος και την προώθησή του.
Οπως προαναφέραμε, δάσκαλός της είναι ο γνωστός Grandmaster Βασίλης Αλεξανδρής (Αθλητικός Σύλλογος Βορείου Ελλάδος Θεσσαλονίκης), κάτοχος 9 dan, διεθνής εκπαιδευτής και instructor σεμιναρίων σε όλη την Ευρώπη. Μαζί συμμετέχουν σε σεμινάρια σε όλο τον κόσμο ενώ για πολλά χρόνια, διοργανώνουν το καλοκαιρινό 10ήμερο σεμινάριο, Summer Cup στο Λιτόχωρο για αθλητές.
life-events.gr