Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ – ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ 1:0 post game by Stelios Hartalis

Check-in στον τελικό
με το μόνιμό της σκόρερ στο θεσμό Κώστα Τσακμακίδη να σκοράρει για 7ο στη σειρά παιχνίδι και δη από τις 7-12-2016 και το 2ο προημιτελικό κόντρα στην Πετρούσα έκανε η Προσοτσάνη, η οποία και υπέταξε δύσκολα με δίκαια δε το Βώλακα με σκορ 1:0.
Παρουσία περίπου 400ων φιλάθλων σένα βαρύ κυρίως στον κεντρικό άξονα αγωνιστικό χώρο του «Γεώργιος Μακρής» λόγω της βροχής που είχε προηγηθεί, .......





η Προσοτσάνη του Γιώργου Λάλα ήθελε μόνο τη νίκη, απέναντι στο Βώλακα του Στράτου Κονταξή που βολευόταν και με την ισοπαλία για να είχε το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση στην 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου!
Με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο δυνατά στο ματς και παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο κύλησε το 1ο 20άλεπτο, ωστόσο η μεγάλη φάση δημιουργήθηκε από τους «ροχιμπλάνκος» (26’ Φερφέρης), οι οποίοι σταδιακά ανέκαμψαν και θα μπορούσαν αν ήταν πιο αποτελεσματικοί στις 2-3 καλές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν με τη λήξη του ημιχρόνου, να μπουν μπροστά στο σκορ.
Διαφορετική εικόνα είχε το 2ο 45άλεπτο καθώς οι γηπεδούχοι γνωρίζοντας ότι το χαμηλό τέμπο δεν εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους επουδενί, κυριολεκτικά έπαιξαν για ένα τέταρτο παιχνίδι κυριαρχίας, διάστημα στο οποίο κατάφεραν να σκοράρουν μίακι αρκετή όπως έμελλεφορά ακριβώς με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού (1:0 60’ Τσακμακίδης).
Οι «μαυραετοί» αντέδρασαν άμεσα, αλλά η πίεση που άσκησαν στα καρέ του Αβραάμ δεν έφερε το μεγάλο «αχ» στην πολυπληθή τους κερκίδα, εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους που έχοντας πλέον μισό γήπεδο μπροστά τους, έβγαλαν φαρμακερές αντεπιθέσεις, οι οποίες όμως δε μετατράπηκαν σένα 2ο γκολ, στοιχείο που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του άρχοντα της αναμέτρησης.
Οι κυπελλούχοι της Δράμας άντεξαν με άνεση μέχρι και το 5ο λεπτό των καθυστερήσεων και πλέον καλούνται στον τελικό της 25ης Μαρτίου να υπερασπιστούν το στέμμα τους κόντρα σε Πανδραμαϊκό ή Καλαμπάκι, οι οποίοι και θα λύσουν τις διαφορές τους σε δύο εβδομάδες από σήμερα.
Λεπτό προς λεπτό:
26’ πρώτη καλή στιγμή στο ματς με το κόρνερ από δεξιά του Καλαϊτζή και το Φερφέρη να μένει αφύλακτος, κεφαλιά ψαράκι με την μπάλα να έχει πορεία προς τα δίχτυα, προ της γραμμής όμως ο Καρπιτσάρης με το μηρό παραχωρεί νέο κόρνερ.
40’ αντεπίθεση της Δόξας όταν ο Μίρκου Ι. με ωραία μπαλιά στον κενό χώρο βρίσκει στην κίνηση τον ταχύτατο Μαρκόπουλο, όμως το σουτ υπό την πίεση του Αστερίου φεύγει μακριά από τα δοκάρια.
45+1 κλέψιμο του Καλαϊτζή και γρήγορη παράλληλη πάσα στο Φερφέρη, που με τη σειρά του βρίσκει πιο αριστερά από το πέναλτι το Ρούσσο, βεβιασμένο πλασέ στα χέρια του Λαζόγλου.
45+1 ο Τσακμακίδης με πείσμα κρατάει την μπάλα και καταφέρνει να πασάρει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, εκεί όπου κινείται σε θέση κρυφού φορ και πλασάρει ο Φερφέρης, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
54’ ατομική ενέργεια από το χώρο άμυνας του Παπαμιχαήλ, ο οποίος φτάνοντας στη μεσαία γραμμή περνάει την κάθετη στον κενό χώρο, σε θέση τετ α τετ ο Καλαϊτζής πλασάρει από το ημικύκλιο κι ο Λαζόγλου παραχωρεί δύσκολα το κόρνερ.
55’ στο κόρνερ από αριστερά ο Παπαδόπουλος, αδύναμη κεφαλιά του Φερφέρη στα χέρια του τερματοφύλακα του Βώλακα.
ΓΚΟΛ 1:0 στο 60’, υποδειγματική κόντρα επίθεση των «ροχιμπλάνκος» με δύο μπαλιές από το Φερφέρη σε θέση έξω αριστερά για τον Καλαϊτζή, σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής κι ο Τσακμακίδης με πλασέ νικάει τον αντίπαλο τερματοφύλακα μέσα σε δικαιολογημένους πανηγυρισμούς.
66’ κόρνερ από δεξιά με τον Καλαϊτζή, ο Μίρκου Δ. δίνει ύψος στην μπάλα, πριν πέσει ο Αστερίου κάνει το γυριστό πλασέ με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι κι εν συνεχεία στην προσπάθειά του ο σκόρερ να τη σπρώξει στα δίχτυα υποπίπτει σε επιθετικό φάουλ.
84’ από αριστερά κόρνερ για το Βώλακα και το Μίρκου Ι. να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του, ο Αστερίου δεν μπορεί να διώξει, η μπάλα μένει στη μικρή περιοχή εκεί όπου ο Αβραάμ προ του Μαρίγκου σώζει την ομάδα του από την ισοφάριση.
85’ με άπλετο χώρο γι αντεπίθεση η Προσοτσάνη φτάνει κοντά στο γκολ που θα απλοποιούσε την υπόθεση «πρόκριση», αλλά ο Παπαδόπουλος δεν μπορεί να νικήσει από κοντά το Λαζόγλου, έπειτα από την μπαλιά πάρε-βάλε του Καλαϊτζή, σε φάση καρμπόν μαυτή του 1:0.
90’ νέα κόντρα επίθεση των γηπεδούχων, αυτή τη φορά με την κάθετη του Σαμαρά ο Καλαϊτζής φεύγει απέναντι στο Λαζόγλου, δεν τον πλασάρει κινούμενος παράλληλα προς την εστία τον αποφεύγει, όταν όμως αποφασίζει να ολοκληρώσει την προσπάθειά του στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
Διαιτητής: Παρχαρίδης Θόδωρος.
ΑΒοηθός: Παρασκευούδης Αλέκος.
ΒΒοηθός: Τορούνογλου Σάββας, της ΕΠΣ Δράμας.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Αβραάμ, 2. Παπαμιχαήλ, 3. Καλαϊτζής, 4. Αθανασιάδης Δημ., 5. Αστερίου, 6. Φερφέρης, 7. Παπαδόπουλος (87’ – 16. Μωυσίδης), 8. Ρούσσος, 9. Γεωργιάδης (73’ – 12. Σαμαράς), 10. Τσακμακίδης (89’ – 14. Καρακάσης) & 11. Περσιανλής.
ΒΩΛΑΚΑΣ (Στράτος Κονταξής): 1. Λαζόγλου, 2. Σταμπουλής Αθ., 3. Καρπιτσάρης, 4. Μποσκοψίου Χρ., 5. Μίρκου Δημ., 6. Σταμπουλής Ηλ., 7. Σίγγος, 8. Τσαμπάζης, 9. Παναγιώτου (61’ – 16. Μαρίγκος), 10. Μίρκου Ι. & 11. Μαρκόπουλος.
Ø Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
1ος όμιλος
Ø Κάτω Νευροκόπι-Πανδραμαϊκός 0:4 (44’ πέν. & 71’ Πατένταλης-66’ Παυλίδης-77’Παναγιώτου)
Ø Ρεπό: Καλαμπάκι
2ος όμιλος
Ø Προσοτσάνη-Βώλακας 1:0  (60’ Τσακμακίδης)
Ø Ρεπό: Αμπελόκηποι
Ø ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Ø 1ος όμιλος
1η.ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ                 4:0   3
2η. Καλαμπάκι                            3:1    3
3η. Κάτω Νευροκόπι                  1:7    0


Ø 2ος όμιλος
1η.ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ*              2:0  6
2η. Αμπελόκηποι                        0:1    0
3η. Βώλακας                                  0:1    0
(*): είναι ήδη στον τελικό της 25ης Μαρτίου.
Πηγή: papalazarou-draminaspor.blogspot.gr
Ø «Στροφή» στο πρωτάθλημα με την 18η αγωνιστική, καθώς στις 17-02-2018 ημέρα Σάββατο και ώρα 3:30μ.μ.  θα διεξαχθούν τα κάτωθι παιχνίδια (σε παρένθεση το σκορ του αγύρου):
1.     Άγιος Αθανάσιος-Σιταγροί (1:0)
2.   Αλιστράτη-Καλή Βρύση (0:1)
3.   Φωτολίβος-Πετρούσα (0:1)
4.   Βώλακας-Καλαμπάκι (0:2)
5.   Πανδραμαϊκός-Κάτω Νευροκόπι (1:2)
6.   Προσοτσάνη-Χωριστή (2:0)
7.    Καλλίφυτος-Καστρινός (1:3)

8.   Αμπελόκηποι-Δοξάτο (0:1)