Η Δραμινή Ελένη Ποιμενίδου στην Εθνική Ελλάδος Γυναικών beach handball (Παγκόσμια πρωταθλήτρια)
















Τα θερμά συγχαρητήρια του, εκφράζει με ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος στη Δραμινή αθλήτρια Ελένη Ποιμενίδου, αλλά και σε όλες τις αθλήτριες της Εθνικής Γυναικών του μπιτς χάντμπολ (beach handball) που κατάφεραν για πρώτη φορά να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball.

«Η Δράμα ήταν, είναι και θα είναι υπερήφανη για τους αθλητές της!» τονίζει ο Δήμαρχος Δράμας.

Η Εθνική Γυναικών του μπιτς χάντμπολ νίκησε 2-1 τη Νορβηγία στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Καζάν της Ρωσίας και για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε τον τίτλο.........




Τα κορίτσια της εθνικής ομάδας μπιτς χάντμπολ, πήραν μέρος για πρώτη φορά σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και κατάφεραν να φτάσουν… ως το τέλος του δρόμου. Η Ελλάδα όχι απλά έφτασε στον τελικό, αλλά πήρε και τον τίτλο κερδίζοντας 2-1 στον τελικό τη Νορβηγία!

Μάλιστα, μέσα από την απόλυτα επιτυχημένη παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Ελλάδα κατάφερε να εξασφαλίσει και απευθείας πρόκριση στα World Games.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2019 στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπιτς χάντμπολ διεξάγεται από το 2004 και η Ελλάδα έγινε η έκτη διαφορετική χώρα που κατακτά το τρόπαιο.
Η πρώτη ήταν η Ρωσία, ακολούθησε η Βραζιλία που είναι πολυνίκης με τρεις κατακτήσεις, η Κροατία, η Νορβηγία και η Ισπανία που ήταν η νικήτρια το 2016.

Πηγή: facebook, www.cnn.gr