Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ – Α.Ε. ΚΥΡΓΙΩΝ 1:1.....post game by Stelios Hartalis



Δε «Χ»άνει ποτέ
...από τα Κύργια στο «Γεώργιος Μακρής» η Προσοτσάνη εδώ και 30 χρόνια είτε σε επίσημο είτε σε φιλικό όπως σήμερα, αν και τα χρειάστηκε η ομάδα του Γιώργου Λάλα καθώς έφτασε στην ισοφάριση λίγο πριν το φινάλε (88’ 1:1 Αστερίου), με τους φιλοξενούμενους του Χρήστου Ζεκερίδη δίκαια να προηγούνται στο ημίχρονο με το καταπληκτικό γκολ έπειτα από  ατομική προσπάθεια κάτω από το κέντρο του Στεργιανού (33’ 0:1).
Παρουσία περίπου 70 φιλάθλων οι δύο ομάδες.......





στην καμπή των καθημερινών προπονήσεων παρουσίασαν δύο διαφορετικά πρόσωπα, με τους μεν «κιτρινόμαυρους» πέραν του γκολ στο  αμέρος να κρατούν με σχετική ευκολία τους αντιπάλους τους μακριά από τα καρέ του Ιωαννίδη, πέραν των 5 κόρνερ τα οποία και πέρασαν ανεκμετάλλευτα.
Στο βμέρος οι «ροχιμπλάνκος» ανέβασαν ρυθμούς, πίεσαν ψηλά, ανάγκασαν σε πολλά αβίαστα λάθη τους αντιπάλους τους και θα μπορούσαν πιο νωρίς να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά ο Τζιαμούζας απέκρουσε το πέναλτι του Τσακμακίδη Κ. στο 70’.
Λίγο νωρίτερα οι της ΑΕΚ είχαν προσπάθεια του Τανίδη στο δοκάρι του Καλαϊτζή.

Αναλυτικά η σειρά των γκολ:
0:1 στο 33’ Λάθος του Ρούσσου με το Στεργιανό να κλέβει και να ξεκινάει την κούρσα 10 μέτρα κάτω από το κέντρο σχεδόν ανενόχλητος κι όταν φτάνει στην περιοχή αποφεύγει τον τελευταίο αμυντικό της Προσοτσάνης και με ψύχραιμο πλασέ νικάει και το Σαμουλαδά.
65’ Δοκάρι του Τανίδη με πλασέ έπειτα από σέντρα του Τουματζίδη.
70’ Ανατροπή του Σαμαρά από τον Άντζα, όμως ο Τζιαμούζας νικάει από τα 11 μέτρα τον Τσακμακίδη Κ.
1:1 στο 88’ Κλέψιμο του Καρακάση σχεδόν στο ημικύκλιο πάσα στον Αστερίου που δις απέφυγε με περιστροφή του σώματος τον προσωπικό του αντίπαλο και με δυνατό πλασέ ισοφαρίζει το ματς.
Διαιτητής: Παρασκευούδης Νίκος.
ΑΒοηθός: Σαπανίδης Παναγιώτης.
ΒΒοηθός: Μπουλής Τάσος, της ΕΠΣ Δράμας.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Σαμουλαδάς (63’ – 15. Καλαϊτζής), 2. Παπαμιχαήλ (85’ – 19. Αναγνώστου), 3. Αντωνιάδης (64’ – 14. Παυλίδης), 4. Αθανασιάδης, 5. Αστερίου, 6. Φερφέρης (40’ – 13. Σαμαράς), 7. Αθανασιάδης Χαρ. (46’ – 18. Οικονόμου), 8. Ρούσσος, 9. Κοκλίδης (85’ – 17. Μπολλγκούρι), 10. Τσακμακίδης Κ. (85’ – 16. Πλιόκας) & 11. Τσακμακίδης Ά. (30’ – 12. Καρακάσης)
ΚΥΡΓΙΑ (Χρήστος Ζεκερίδης): 1. Ιωαννίδης, 2. Τσοχαταρίδης, 3. Δημίου, 4. Ζαπουνίδης, 5. Άντζας, 6. Στεργιανός, 7. Τουματζίδης, 8. Περπερίδης, 9. Γρηγοριάδης, 10. Χαρίσκος & 11. Πιστικός.
Έπαιξαν στο βημίχρονο: Τζιαμούζας, Δεληκωστίδης, Τανίδης, Κελέσης, Χριστοφορίδης, Καγγελίδης, Λουλούδης και Ανδρεάκης.