Αγώνες Play off ανόδου στην Α1 Εθνική

Πανάξια ο Χιλιώτης Δράμα 1986 κατέκτησε την 2η θέση.
Κέρδισε τον  Αρχέλαο 25-19.
Τελευταίο παιχνίδι του Δημήτρη Νέλκου.

 Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την φετινή χρονιά η ανδρική ομάδα χάντμπολ της Χιλιώτη Δράμα ’86. Η δραμινή ομάδα κέρδισε στο κλειστό γυμναστήριο Κραχτίδη το απόγευμα της Κυριακής με σκορ 25-19 τον Αρχέλαο Κατερίνης στο τελευταίο ματς της χρονιάς και εξασφάλισε την δεύτερη θέση.
Αυτή η δεύτερη θέση είναι πολύ σημαντική και τιμητική για την δραμινή ομάδα (και πέρσι δεύτερη τερμάτισε) και περιμένει πλέον το μπαράζ με τον δεύτερο του Νοτίου ομίλου όπου σε περίπτωση νίκης θα γίνει η πρώτη επιλαχούσα ομάδα για την Α1 κατηγορία σε περίπτωση που δεν δηλώσει συμμετοχή κάποια ομάδα. Να σημειώσουμε ότι οι Δραμινοί παίκτες είναι σερί στο γήπεδο 2 χρόνια με μόλις μόνο 2 εβδομάδες ξεκούραση λόγω του περυσινού μπαράζ για άνοδο στην Α1 με το Αίγιο.....


 ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Στο αγωνιστικό μέρος, μετά το αρχικό 2-2, η ομάδα μας με κορυφαίο τον τερματοφύλακα Τσεπίδη που κατέβασε τα ρολά και τους Χαϊτίδη και Κουρτίδη επιθετικά, προηγήθηκε 6-3, 9-4 και 14-7 στο ημίχρονο.
Στο β’ μέρος ο αντίπαλος ανέβασε την απόδοση του και με ένα μικρό σερί μείωσε σε 16-13 και είχε ευκαιρίες με δύο σουτ του Ραγγέλοβιτς να μειώσει και στα δύο γκολ. Ο Παπάζογλου όμως στο τέρμα ήταν εξαιρετικός όπως και ο Τσεπίδης και οι έμπειροι παίκτες της ομάδας Κοβογλανίδης και Θωμίδης έδωσαν λύσεις επιθετικά για να φτάσει η διαφορά και πάλι στο 19-13 και τυπική διαδικασία στο τέλος για το 25-19.
Συγκινημένος στη συνέντευξη τύπου ο Δημήτρης Νέλκος
Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι για τον Δημήτρη Νέλκο που μετά από 26 χρόνια καριέρας σταματάει ως αθλητής και θα συνεχίσει από άλλο πόστο. Φανερά συγκινημένος στη συνέντευξη τύπου ευχαρίστησε τους ανθρώπους της ομάδας και δήλωσε ότι νιώθει ευλογημένος για την επιλογή του να ασχοληθεί με το χάντμπολ.
Δηλώσεις των προπονητών
Μετά το τέλος του ματς οι δύο προπονητές δήλωσαν:
 Σωκράτης Σκούφας (Προπονητής Αρχέλαου Κατερίνης): «Για μας ήταν επιτυχία που μπήκαμε στα πλέιοφ και παρατείναμε την αγωνιστική μας χρονιά. Συγχαρητήρια στη Δράμα για την δεύτερη θέση και εμείς πρόπερσι δεύτεροι είχαμε βγει αλλά τελικά ανεβήκαμε στην Α1. Για το ματς δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Μπήκαμε χαλαρά στο παιχνίδι, το κέρδισε δίκαια το παιχνίδι η ομάδα που το ήθελε περισσότερο.»

 Αθανάσιος Βαλαβάνης (Προπονητής Δράμα 1986) «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα γιατί πραγματικά είναι πολύ μεγάλη επιτυχία που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πήραμε την δεύτερη θέση. Ευχαριστούμε πολύ και τους φιλάθλους μας για την στήριξη όλη την χρονιά. Αγωνιστικά μπήκαμε καλά στο ματς, μας βοήθησαν οι αποκρούσεις του τερματοφύλακα μας και πήραμε μια καλή διαφορά. Στο β’ μέρος περιμέναμε την αντίδραση του Αρχέλαου, ενώ εξαιρετικό ματς με πολύ καλά ποσοστά έκανε και ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Τέλος καλό όλα καλά, τα καταφέραμε και περιμένουμε, για μας η χρονιά θα συνεχιστεί με προπονήσεις μέχρι τέλη Ιούνη.»