ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 3:2....του Στέλιου Χάρταλη

Με έπαθλο τη 2η θέση στην τελική κατάταξη της φετινής κούρσας της Α’ ΕΠΣ Δράμας παρατάχθηκαν Προσοτσάνη και Καλαμπάκι, στο βαθμολογικό ντέρμπι της προτελευταίας αγωνιστικής παρουσία 120 φιλάθλων στις εξέδρες του «Γεώργιος Μακρής». Οι δύο ομάδες φανέρωσαν πτυχές του πλούσιου επιθετικού τους ταλέντου σ’ ένα ανοιχτό και χωρίς σκοπιμότητες ματς, πάνω σ’ έναν εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο με μοναδικό σίγουρο εμπόδιο λόγω και του προχωρημένου της εποχής τη ζέστη, που σε συνδυασμό με την υγρασία δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.....






Οι γηπεδούχοι ήθελαν να αποχαιρετήσουν τους φίλους τους με νίκη και τα κατάφεραν έχοντας για σκόρερ του Τσακμακίδη (δις) και Φερφέρη, ενώ οι φιλοξενούμενοι έψαχναν το απόλυτο μήπως και κλέψουν το 2ο σκαλί του βάθρου στο φινάλε, μείωσαν δύο φορές στο γκολ με τους Τζιβανάκη και Κασαπίδη, αλλά δεν κατάφεραν να φύγουν με βαθμολογικό όφελος από την έδρα της Προσοτσάνης.
Ο Γιώργος Λάλας είδε τους παίκτες του μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα να μεταφέρουν το παιχνίδι προς τα καρέ του Καρίνογλου και να παίρνουν ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης με ισάριθμα πλασέ του διψήφιου και φέτος σκόρερ Τσακμακίδη στη λίγκα (σ.σ. έφτασε τα 10), πριν οι της ΑΕΚ του Χρήστου Κιοσσέ μειώσουν με το συνήθη ύποπτο Τζιβανάκη για το σκορ ημιχρόνου (2:1).
Στην επανάληψη η ζέστη έγινε πιο ανυπόφορη, η Προσοτσάνη με το 3ο μόλις πέναλτι υπέρ της στη σεζόν ανέβασε το δείκτη του σκορ στα δύο γκολ διαφορά και πάλι με το Φερφέρη, για να έρθει να δώσει νέο ενδιαφέρον μέχρι το τελικό σφύριγμα του άρχοντα της αναμέτρησης το εκ νέου γκολ μείωσης στο σκορ από πλευράς Κασαπίδη.
Το 3:2 ωστόσο έμελε να είναι το τελικό σκορ, η Προσοτσάνη καταχειροκροτούμενη από τους πιστούς φίλους της να καπαρώνει τη 2η θέση, να κάνει ρεκόρ συγκομιδής βαθμών ακόμα και σε σχέση με τη σεζόν που κατέκτησε τον τίτλο, να διατηρεί μαζί με τον πρωταθλητή Ξηροπόταμο το καλύτερο ρεκόρ εντός έδρας (σ.σ. 12-2-1) και βέβαια να θέτει τις βάσεις για τη διεκδίκηση της πρωτιάς του χρόνου. Άλλωστε η 2η θέση αποτελεί οιωνό…τίτλου την επομένη! Ίδωμεν…
Λεπτό προς λεπτό:
9’ βαθιά μπαλιά του Παπαδόπουλου και δύσκολο πλασέ του Μωυσίδη στο σώμα του τερματοφύλακα με κέρδος το 1ο κόρνερ των γηπεδούχων.
13’ κλέψιμο του Γεωργιάδη στα όρια της περιοχής και γρήγορο «ένα-δύο» Περσιανλή-Παπαδόπουλου το απλωμένο πόδι του Δημητρίου αποσοβεί το γκολ.
22’ ο Τσακμακίδης κέρδισε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια.
25’ 1:0. Ο Μαυροβασίλης σε μέση απόσταση εκτελεί φάουλ, ο Κλόγκιρι προ του Καρίπη κάνει κακό κοντρόλ αντί να πλασάρει κι ο έμπειρος τερματοφύλακας με δυνατό βολέ σημαδεύει στην κόντρα επίθεση τον Τσακμακίδη. Ο νεαρός φορ έτρεξε το μισό γήπεδο με την μπάλα στα πόδια, απέφυγε και τον Καρίνογλου κι από δύσκολη θέση με δεξί πλασέ άνοιξε το σκορ.
28’ σουτ φάουλ του Μαυροβασίλη μπλοκάρει κάτω από το οριζόντιο δοκάρι ο Καρίπης.
29’ εξαιρετική πάσα του Μαυροβασίλη βγάζει σε θέση τετ α τετ το Σωτηριάδη που άνοιξε το κοντρόλ κι έφυγε πλάγια στην περιοχή με αποτέλεσμα το διαγώνιο πλασέ του να μη βρει στόχο.
34’ 2:0. 3ο κόρνερ από δεξιά με το Μωυσίδη, ανάμεσα σε δύο αντιπάλους ο Φερφέρης πιάνει την κεφαλιά, λάθος εκτίμηση του Καρίνογλου και σε κενή εστία ο Τσακμακίδης τη σπρώχνει στα δίχτυα.
35’ 2:1. Σχεδόν με τη σέντρα ο Bengu βρίσκει στην κίνηση τον Τζιβανάκη που ξεπερνάει στο σπριντ τον Παπαμιχαήλ και με ωραίο πλασέ κάτω από το σώμα του εξελθόντα Καρίπη μειώνει για την ΑΕΚ.
36’ δις ο Παπαδόπουλος κι ο Μωυσίδης χάνουν την ευκαιρία προ του Καρίνογλου να απαντήσουν άμεσα στο γκολ των φιλοξενούμενων.
37’ λάθος βολέ του τερματοφύλακα του Καλαμπακίου σε κενή εστία ο Τσακμακίδης επιχειρεί το συρτό πλασέ με την μπάλα αργά-αργά να καταλήγει έξω.
43’ σέντρα του Παπαδόπουλου περνάει απ’ όλους, φτάνει στον αφύλακτο Φερφέρη που πλασάρει δυνατά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
46’ στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης ο Τζιβανάκης βρήκε τρόπο να πασάρει στον Bengu συρτό διαγώνιο σουτ μόλις άουτ.
50’ 3:1. Ο Περσιανλής πιέζει και κλέβει από τον Κλόγκιρι, μπαίνοντας στην περιοχή ο τελευταίος τον ανέτρεψε και λίγο μετά ο Φερφέρης από τα 11 μέτρα νικάει τον Καρίνογλου.
52’ ωραία ατομική ενέργεια του Παπαδόπουλου κινούμενος παράλληλα προς τη μεγάλη περιοχή, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ όμως πέφτοντας χαμηλά παραχωρεί το κόρνερ.
53’ ο Παπαμιχαήλ γυρίζει προς τον τερματοφύλακά του ο Τζιβανάκης μπαίνει ανάμεσά τους, όμως δις ο Καρίπης τον νίκησε στα ισάριθμα πλασέ.
63’ μακρινό σουτ του Περσιανλή πάνω από τα δοκάρια.
68’ «ένα-δύο» Περσιανλή και Αθανασιάδη Χαρ., συρτό αριστερό σουτ μπλοκάρει ο Καρίνογλου.
70’ κεφαλιά πάσα του Μαυροβασίλη για το Τζιβανάκη που μπαίνει στην περιοχή σουτάρει δυνατά κι ο Καρίπης σώζει, ριμπάουντ του Bengu και σουτ έξω.
72’ «πάτημα» του Σωτηριάδη στο ημικύκλιο και σουτ στην κίνηση του Καλατζίδη δίπλα στα δοκάρια.
74’ 3:2. Ο Bengu προλαβαίνει την μπαλιά του Μαυροβασίλη, σεντράρει στο ύψος του πέναλτι κι ο κινούμενος σε θέση φορ Κασαπίδης με ωραίο πλασέ και παρά την προσπάθεια του Καρίπη διαμορφώνει το τελικό σκορ.
80’ ξαφνικό σουτ του Τσακμακίδη έπειτα από πάσα του Καρακάση αναγκάζει τον Καρίνογλου να πετάξει την μπάλα σε κόρνερ.
Διαιτητής: Χριστοφορίδης Αναστάσιος.
Α’ Βοηθός: Λαφαζάνη Μαρία.
Β’ Βοηθός: Δημόπουλος Κωνσταντίνος, της ΕΠΣ Δράμας.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Καρίπης, 2. Αθανασιάδης Χαρ., 3. Παπαμιχαήλ, 4. Αθανασιάδης Δημ., 5. Μωυσίδης (63’ – 12. Καλαϊτζής), 6. Φερφέρης, 7. Γεωργιάδης (77’ – 13. Καρακάσης), 8. Ρούσσος, 9. Τσακμακίδης, 10. Παπαδόπουλος & 11. Περσιανλής (85’ – 16. Σαραφίδης).
ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ (Χρήστος Κιοσσές): 1. Καρίνογλου, 2. Πέτρο, 3. Καλατζίδης (77’ – 12. Λεϊλόγλου), 4. Κασαπίδης, 5. Κλόγκιρι, 6. Χ’’Σωτηριάδης, 7. Τζιβανάκης, 8. Δημητρίου, 9. Μαυροβασίλης (82’ – 13. Μπαμπαλής), 10. Bengu & 11. Σωτηριάδης (87’ – 14. Δεμενελούδης).
  • Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 29ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
  1. Καλλίφυτος – Κύργια 3:0  (78’&84’ Κουκλάς & 86’ Παπαδόπουλος)
  2. Άγιος Αθανάσιος – Βώλακας 0:2 (75’ Μαρίγκος & 80’ αυτ. Φερσιζίδης)
  3. Πανδραμαϊκός – Ξηροπόταμος 1:6 (56’ πέν. Bellmani / 20’&60’ Παπαδόπουλος, 35’&45’ Μπερούκας & 37’&70’ Άρμεν)
  4. Προσοτσάνη – Καλαμπάκι 3:2 (25’&34’ Τσακμακίδης & 50’ πέν. Φερφέρης / 35’ Τζιβανάκης & 74’ Κασαπίδης)
  5. Μοναστηράκι – Χωριστή 2:4 (17’ Αβραμίδης & 37’ Μητρούσης Αθ. / 20’ Αποστολίδης, 71’ Σαββίδης, 74’ Αραμπατζής & 76’ Παπαδόπουλος Σ.)
  6. Σιταγροί – Καστρινός 4:1 (10’ Μύγας, 30’ Λυκίδης, 70’ Kunchulia & 81’ Παναγιώτογλου / 77’ Κέντογλου)
  7. Πετρούσα – Φωτολίβος 2:1 (44’ Κερασίδης & 82’ Γιαννίκης / 37’ Χριστοφορίδης)
  8. Κάτω Νευροκόπι – Περιθώρι 3:0 ά.αγ.
Πηγή: papalazarou-draminaspor.blogspot.gr
  • Το προσεχές Σάββατο (20-05-2017 και ώρα 5μ.μ.) θα διεξαχθεί η 30ή και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει τα κάτωθι παιχνίδια:
  1. Άγιος Αθανάσιος – Καλλίφυτος (2:1),
  2. Κύργια – Πανδραμαϊκός (2:1),
  3. Βώλακας – Προσοτσάνη (1:1),
  4. Ξηροπόταμος – Μοναστηράκι (5:1),
  5. Καλαμπάκι – Σιταγροί (3:2),
  6. Χωριστή – Πετρούσα (1:0),
  7. Καστρινός – Κάτω Νευροκόπι (1:3) &
  8. Φωτολίβος – Περιθώρι (3:0).