Χόρευε στην λάσπη ο Ποντιακός….3-1 την Γραμμένη… γράφει ο Δημήτρης Χατζηγιαννίδης

Επιτέλους νίκη για τους …πιτσιρικάδες… του Ποντιακού , η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε από πολύ καλή εμφάνιση, επί του Μεγ. Αλεξάνδρου Γραμμένης με σκορ 3-1!
Μία νίκη με ιδιαίτερη σημασία για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν να υπερκεράσουν διάφορα εμπόδια όπως καταρχήν της ….λειψανδρίας(σχολικές εκδρομές, τραυματισμοί κλπ)…. αφού για πρώτη φορά εδώ κι 2 χρόνια ο Ποντιακός εμφανίστηκε στο γήπεδο με 11 ποδοσφαιριστές κι δύο αναπληρωματικούς τερματοφύλακες!!!, αλλά και της ψυχολογικής πίεσης που δημιούργησαν οι συνεχόμενες ήττες της ομάδος , ήττες οι οποίες κατ ουσίαν έβγαλαν εκτός διεκδίκησης μίας θέσεως που οδηγεί στην Α κατηγορία…




Από το 1ο λεπτό η ομάδα των γηπεδούχων επέβαλλε τον ρυθμό της πιέζοντας ψηλά, και παίζοντας παιχνίδι κατοχής, έδειξε ποιο θα είναι το αφεντικό της σημερινής αναμέτρησης! Πράγματι στο 9ο λεπτό ο Χατζηγιαννίδης από την θέση του αμυντικού χαφ πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και βγάζοντας μία κάθετη πάσα 15μέτρων …πάρε βάλε… στο κέντρο της άμυνας της Γραμμένης , στον Πλακανδάρα, έγινε το 1-0 από τον τελευταίο να μην αστοχεί μόνος προ του αντιπάλου γκολκίπερ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν , να βγάζουν φάσεις για δεύτερο γκολ, αλλά μια η αστοχία(βλέπε Πλακανδάρας) , μία οι ατομικές ενέργειες των επιθετικών, μία η..λάσπη δεν επέτρεψαν να ζευγαρώσουν τα τέρματα τους, κάτι που τελικά το έκανε η ομάδα των φιλοξενούμενων , οι οποίοι μετά το γκολ που δέχτηκαν βγήκαν κι αυτοί με την σειρά τους στην επίθεση δημιούργησαν 2-3 ευκαιρίες , μία εξ αυτών δεν άφησε να πάει χαμένη ο πολύ έμπειρος Αμπατζόγλου πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ, ισοφαρίζοντας …προσωρινά το σκορ του αγώνος…. προσωρινά διότι ο…Πλακανδάρας είχε αντίθετη άποψη…. κι στο 33ο λεπτό…. Μετά από δύο χαμένες του ευκαιρίες, έκανε το 2-1, με εκπληκτικό σουτ από αριστερά, ξεκλειδώνοντας στην ουσία τα… πόδια και την ψυχολογία των γηπεδούχων!
2-1 λοιπόν το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο αντίπαλοι στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για την συνέχεια του παιχνιδιού στο β ημίχρονο, ένα ημίχρονο που κι οι δύο ομάδες έπαιξαν ακόμη πιο ανοιχτά, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες με τους γηπεδούχους πάντως να διεκδικούν την μερίδα του λέοντος σε αυτές και τελικά μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών (βλέπε Πλακανδάρας-Τρελλόπουλος-Χατζηγιαννίδης –Βασιλειάδης), κλείδωσαν το σκορ του σημερινού αγώνος με ένα τρίτο γκολ από τον Τρελλόπουλο ο οποίος κι το πανηγύρισε έξαλλα(τελευταίο του παιχνίδι---φεύγει φαντάρος την Τετάρτη), με τον προπονητή του στον οποίο κι το αφιέρωσε!
Το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνος είναι πέρα για πέρα δίκαιο, ένα σκορ το οποίο θα μπορούσε να είναι ευρύτερο, βάσει των ευκαιριών των γηπεδούχων), έδειξε πως οι πιτσιρικάδες του Ποντιακού δεν τα παρατούν ποτέ, έβγαλαν Ψυχή και...ἐπεται συνέχεια!
Εἰχαν στιγμές που έπαιξαν με την μία, έτρεξαν τον αντίπαλο τους, είχαν καλές αλληλοκαλύψεις και φυσικά είχαν και την…χρόνια ασθένεια τους…. την δυσκολία στο σκοράρισμα…. την έφεση δηλ. στο γκολ… πράγμα που φαίνεται από τα συνολικά επιθετικά τέρματα της ομάδος…. Εδώ πρέπει να επισημάνω πως το… απλό για να το πετύχεις…. θα πρέπει να σκέφτεσαι απλά και…. σε πρώτο χρόνο!!!
Άψογη η διαιτησία του κυρίου Καράκελε, όπως και των βοηθών του, Κοτανίδου και Οικονομίδη!, πολύ κοντά στις φάσεις δεν επέτρεψε αμφισβήτησης καμίας φάσεως ενώ κι στον πειθαρχικό έλεγχο ήταν καθόλα σωστός.
Για τον Ποντιακὀ αγωνίστηκαν : ΧΑΙΤΙΔΗΣ(60ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ), ΙΣΛΑΜΙ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ,ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ,ΛΑΣΚΑΡΗΣ,ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ,ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ,ΧΑΤΖΗΗΛΙΑΣ(70ο ΚΟΤΣΑΚΙ!!),ΠΛΑΚΑΝΔΑΡΑΣ,ΤΡΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ