Ντέρμπι με τα όλα του! ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΠ 2-4....γράφει ο Δημήτρης Χατζηγιαννίδης.


Ιδανική ημέρα για ποδόσφαιρο, ιδανικοί και οι αντίπαλοι… συνέθεσαν μία…. ωδή για το ποδόσφαιρο!
Ένα παιχνίδι που είχε όλα τα στοιχεία που διέπουν ένα ντέρμπι: πάθος, ένταση, πολλά γκολ, εναλλαγές στο σκορ, 2 πέναλτι, χαμένες ευκαιρίες και πολύ καλό ρυθμό στο μεγαλύτερο του μέρος, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μέχρι του τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι του αγώνος κυρίου Μαμσάκου!
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο αντιπάλους εξ΄αρχής να αναζητούν την νίκη…. Μία νίκη που και για τους δύο αντιπάλους ήταν ζωτικής σημασίας, ξεχωριστής για κάθε ομάδα!...




Ευκαιρίες άρχισαν να δημιουργούνται από την αρχή του αγώνος, καθώς κανένας εκ των δύο αντιπάλων δεν έπαιζε παθητικά , προσέχοντας κυρίως τα νώτα του. Σ΄ένα τέτοιο λοιπόν παιχνίδι το…. over φαινόταν πως θα έχει την τιμητική του…. όπερ κι εγένετο και μάλιστα από ημιχρόνου…. Από το 20ο λεπτό η Ν.Αμισσός άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Κουμπάκη, ένα πέναλτι που αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους πως πριν βρει η μπάλα το χέρι του Κυριακίδη, είχε προηγηθεί οφσάιντ!
Ο Ποντιακός αντέδρασε άμεσα και… αστραπιαία… σε πέντε λεπτά μέσα με δύο γκολ του Μουζακίτη Π., ήρθαν τα πάνω κάτω, βάζοντας τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 2-1, ανατρέποντας πλήρως το σκηνικό του αγώνος, προσδίδοντας του πλέον νέο ενδιαφέρον!
Άμεση όμως και η αντίδραση του ΠΑΟΠ με τον Αθανασιάδη, ο οποίος στο 31ο λεπτό, μπαίνοντας από δεξιά καθώς επιτίθεται η ομάδα του, έπιασε ένα πολύ καλό σουτ ισοφαρίζοντας το σκορ του αγώνος σε 2-2, ένα σκορ με το οποίο τελικά πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο αντίπαλοι. Ένα πολύ καλό Α΄ημίχρονο, του οποίου το τέμπο….. συνεχίστηκε και στο 2Ο , με γρήγορο ρυθμό, πάνω κάτω η μπάλα, με τους δύο αντιπάλους να μην συμβιβάζονται παρά μόνο με την νίκη… μία νίκη που τελικά θα έρχονταν για τους φιλοξενούμενους και τα θεμέλια της οποίας μπήκαν στο 50ο λεπτό από τον Ζιγιάκου, ο οποίος ξαναέβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του τον ΠΑΟΠ! Άξια αναφοράς η χαμένη κλασσικότατη ευκαιρία του Τρελλόπουλου όσο το σκορ ήταν στο 2-2, όταν μόνος του απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ, έστειλε την μπάλα επάνω του αντί στα δίχτυα του!
Ο Ποντιακός είχε μόνο μία διέξοδο προς την νίκη ……..την επίθεση… κι αυτό πράγματι έκανε! Βγήκε μπροστά, πίεσε, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση την οποία… και… άγγιξε –με τον Πλακανδάρα αυτή την φορά, όταν σε ανεπανάληπτο τετ α τετ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο πλεχτό, αλλά επάνω από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας!
Ευκαιρίες είχε και η ομάδα των φιλοξενουμένων με κορυφαία το πέναλτι που κέρδισε ο Αθανασιάδης από τον Κυριακίδη(ένα πέναλτι που οφείλω να αναφέρω, πως κι αυτό αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους και λίγο έλειψε να βάλει φωτιά στο παιχνίδι!). Το πέναλτι τελικά απέκρουσε ο φύλακας άγγελος της εστίας της Κοτσάκι, αποσοβώντας προσωρινά την διεύρυνση του σκορ , η οποία τελικά επετεύχθη όταν ο νεοεισελθών Ευαγγελίδης με σουτ εντός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 2-4!
Ἐνα σκορ δίκαιο για τον ΠΑΟΠ αλλά άδικο για τον Ποντιακό…. όσο αντιφατικό κι αν …. Διαβάζεται αυτό , είναι η πραγματικότητα! Σε καμιά περίπτωση δεν είναι αυτή η διαφορά των δύο αντιπάλων δίχως αυτό να μειώνει την νίκη των φιλοξενούμενων.
Συγχαρητήρια για την νίκη της Ν. Αμισσού, και συγχαρητήρια και για τους γηπεδούχους οι οποίοι όχι μόνον κοίταξαν τους αντιπάλους τους στα μάτια αλλά σίγουρα δικαιούνται κάτι παραπάνω από αυτόν τον αγώνα!
Για τον Ποντιακό αγωνίστηκαν 
ΚΟΤΣΑΚΙ, ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ(75ο ΡΑΜΑ), ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ, ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ Κ., ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ(55ο ΛΑΣΚΑΡΗΣ), ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ, ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ Π., ΙΣΛΑΜΙ, ΤΡΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ(75ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ) , ΠΛΑΚΑΝΔΑΡΑΣ
(ΧΑΤΖΗΗΛΙΑΣ)