Δήλωση Γιάννη Μπύρου


«Η ΠΑΕ Δόξα Δράμας απείχε από την χθεσινή κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League διότι θεωρεί επιβεβλημένη την εξασφάλιση ενός σοβαρού ποσού από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Η θέση μας είναι γνωστή και την έχουμε τεκμηριώσει πολλές φορές στο παρελθόν. Δεν μπορεί να διεξαχθεί αξιόπιστο πρωτάθλημα χωρίς χρήματα! Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν τον απαιτούμενο προϋπολογισμό, ώστε ν’ αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις του πρωταθλήματος, που περνά από ένα δύσβατο δρόμο.
Η αξιοπιστία δυστυχώς έχει χαθεί προ πολλού. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι μονίμως υπό κατασκευήν και χωρίς κονδύλια αξιοποίησής του.....



Εμείς, όπως και άλλες ομάδες, ξοδέψαμε αρκετά χρήματα για να είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα. Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να γνωρίζεις πως δεν υπάρχουν σημαντικά έσοδα από διαρκείας και διαφημίσεις. Και αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τους ιθύνοντες.
Γίνεται λόγος για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Ωστόσο, βλέπουμε ότι μόνο στην Super League δόθηκαν οικονομικά κίνητρα, τα οποία, μάλιστα, θα ακολουθήσουν τις ΠΑΕ και σε περίπτωση υποβιβασμού.
Πέρυσι δείξαμε καλή θέληση και συναινέσαμε στις προτάσεις του συνεταιρισμού. Φέτος έχουμε καταθέσει τις δικές μας προτάσεις, μέσα από τις οποίες πιστεύουμε ότι θα γίνει ένα καθαρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Περιμένουμε την ίδια στάση και ανάλογες εποικοδομητικές προτάσεις και από την Πολιτεία.
Ελπίζουμε να υπάρχει θετική αύρα στη συνάντηση της Δευτέρας και να έχουμε ευχάριστα μηνύματα. Θέλουμε το ποδόσφαιρο να κάνει βήματα προόδου και να φύγει από την εξαθλίωση, την απαξίωση και την καχυποψία».