Να μείνει ή να φύγει ο Γιάννης Μπύρος ? "Στη ζωή όμως, πολλές φορές πρέπει να γράφουμε αυτά που πιστεύουμε και όχι αυτά που θέλουν οι άλλοι να ακούσουν. Ιδίως όλοι όσοι έχουν δημόσιο λόγο ή δημόσια γραφή" !!!

Από το βράδυ της Κυριακής διαβάζουμε παντού για τη «δήλωση βόμβα» του Γιάννη Μπύρου με την οποία αποχωρεί από το ποδόσφαιρο και φυσικά από τη Δόξα Δράμας, χωρίς να αφήσει εκκρεμότητες όπως θα έκανε ένας σοβαρός και συνεπής επαγγελματίας. Διότι περί ενός τέτοιου ανθρώπου πρόκειται.
Προσωπικά πιστεύω ότι εντός των επόμενων ημερών θα τον «ψήσουν» να παραμείνει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Τώρα όμως καλούμαστε να δούμε τις συνέπειες για τους Μαυραετούς και το πώς «διαβάζει» κανείς αυτή τη δήλωση του κ. Μπύρου.
Φίλαθλοι....




Για τους φίλους της Δόξας Δράμας, η ενδεχόμενη αποχώρηση του Γιάννη Μπύρου θα σημάνει το απόλυτο διοικητικό κενό, θα επαναφέρει στις μνήμες όλων το διάστημα που ο σύλλογος δεν είχε οικονομικούς πόρους να ανταπεξέλθει στα βασικά, ενώ θα ξεκινήσουν εκ νέου προσπάθειες για δημιουργία ομάδας «βάσης» ή ομάδας «στήριξης» ή «Λέσχης» ή «Διοικούσας Επιτροπής» ή όπως αλλιώς αναφέρονταν οι προσπάθειες του παρελθόντος οι οποίες είχαν ως σκοπό την οικονομική σωτηρία του συλλόγου.
Άρα, οι φίλαθλοι με τον τρόπο τους θα προσπαθήσουν να τον επηρεάσουν για να αλλάξει την απόφασή του και να παραμείνει, ενώ  κάθε «αντίθετη φωνή» θα θεωρούν ότι επιθυμεί το κακό της Δόξας Δράμας και την καταστροφή της.

Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του   
Μέχρι στιγμής και με τον κόσμο να αποθεώνει τον Γιάννη Μπύρο, κανείς από όσους εργάζονται στις επιχειρήσεις του(ξεπερνούν τα 300 άτομα) δεν θα μπορούσε να του πει: «Κύριε Γιάννη ή κύριε Μπύρο» πρόσεχε, μην, από την απλόχερη βοήθεια που δίνεις στη Δόξα Δράμας βρεθούν σε καμία δύσκολη θέση οι επιχειρήσεις σου. Έχουμε και οικογένειες να θρέψουμε !!! Καλή η προβολή και οι «δόξες» αλλά όλα μέχρι ενός σημείου. Πρώτα η δουλειά και μετά όλα τα άλλα. Η ακμή, από την παρακμή ….. δεν απέχουν πολύ».
Για πείτε μου τώρα εσείς, μπορεί να πει κανείς στον Γιάννη Μπύρο όλα τα παραπάνω?

Μισθοδοτούμενοι από την ΠΑΕ Δόξα Δράμας
Στη χειρότερη θέση, αυτή τη στιγμή, είναι όσοι εργάζονται στην ΠΑΕ Δόξα Δράμας. Μέσα σε αυτούς υπάρχουν άνθρωποι που «τιμούν το ψωμί που τρώνε», υπάρχουν όμως και «δημόσιοι υπάλληλοι» με την κακή έννοια του όρου διότι στην Ελλάδα ευτυχώς υπάρχουν ακόμη δημόσιοι υπάλληλοι που τιμούν τον όρκο τους και σέβονται τον κόπο του ελληνικού λαού, από τη φορολογία του οποίου πληρώνονται.
Δυστυχώς μία ενδεχόμενη αποχώρηση του Γιάννη Μπύρου θα τους πλήξει οικονομικά και όπως αντιλαμβάνεστε οι περισσότεροι, ιδίως οι «δεύτεροι» θα προσπαθήσουν να του αλλάξουν την απόφαση να αποχωρήσει.
Τώρα, ποιοι υπάλληλοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και ποιοι στη δεύτερη ….. εγώ δεν το γνωρίζω, το γνωρίζουν όμως όλοι όσοι είναι κοντά στην ομάδα. Εδώ, δεν δίνω ελαφρυντικό στον κ. Μπύρο διότι σαν πετυχημένος μάνατζερ, μπορεί να μην ξέρει πολλά από μπάλα(όπως έχει πει ο ίδιος) ξέρει όμως από επιλογή προσωπικού για τις επιχειρήσεις του !!!
Πραγματικοί φίλοι του Γιάννη Μπύρου
Όταν αναφέρομαι στους πραγματικούς φίλους του Γιάννη Μπύρου, μιλώ για τους ανθρώπους που ήταν κοντά του πολύ πριν αυτός δημιουργήσει ένα δυνατό οικονομικό προφίλ, όταν ανέβαινε μόνος στα βουνά για ψάξει μάρμαρα και όχι βέβαια αυτούς που τον αγάπησαν «ξαφνικά» όταν διαπίστωσαν ότι βρήκαν «την κότα που φτιάχνει τα χρυσά αυγά».
Οι πραγματικοί φίλοι, λοιπόν, του κ. Μπύρου θα ανακουφισθούν διότι θα μπορέσουν επιτέλους να πείσουν το φίλο τους ότι δεν μπορεί ένας αγνός παράγοντας να τα βάλει με τα μεγαθήρια του ελληνικού ποδοσφαίρου, πόσο μάλλον ένας παράγοντας με την απειρία τη δική του.
Θα πρέπει να πουν στον Γιάννη Μπύρο ότι πρέπει «να κάνει το σταυρό του» που η Δόξα Δράμας δεν μπόρεσε ή δεν θα μπορέσει φέτος να ανέβει στην Α’ Εθνική διότι θα μπορούσε του πει κάποιος το εξής: αν ένας παράγοντας με τη διοικητική απειρία τη δική του έχει «χάσει» τόσα χρήματα στη Β’ Εθνική, φαντάζεστε πόσα θα έχανε στην Α’ !!!
Θα κινδύνευε με προσωπική οικονομική καταστροφή, διότι ο κάθε έξυπνος επιχειρηματίας μπορεί να αναλογισθεί ότι από το ποδόσφαιρο κανείς δεν βγάζει χρήματα. Μόνο σπαταλά !!!

Αυτά θα του έλεγαν ή πρέπει να του πουν, όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν. Διότι δεν θα πρέπει να αυταπατάται ο κύριος Μπύρος. Όταν αποτελέσει παρελθόν από τη Δόξα Δράμας, ΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, να είναι σίγουρος ότι θα τον ξεχάσουν γρήγορα όλοι όσοι αυτό το διάστημα επιδιώκουν τη χειραψία του ή τη φωτογράφηση μαζί του !!!
Όπως και να τα φέρει ο χρόνος, όποια και να είναι η οριστική απόφαση του Γιάννη Μπύρου, στον άνθρωπο αυτό αξίζει μόνο ευγνωμοσύνη που έβγαλε από τη αφάνεια τη Δόξα Δράμας  και επανέφερε το όνομά της στα χείλη των ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων. Έδωσε τόσα χρήματα, σε τόσο λίγο διάστημα, που άλλοι δεν έχουν δώσει επί σειρά ετών. Τώρα, το αν μελλοντικά δοθεί το όνομά του σε κάποιο σημείο του γηπέδου, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Ελπίζω, βέβαια, να μην επιβεβαιωθεί το ρητό: «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο».

Και για να μην θεωρηθεί ότι το παρόν κείμενο αποτελεί ένα ακόμη «εγκώμιο» για τον Γιάννη Μπύρο ή μία ακόμη κατάθεση «Δοξαιοφρωσύνης ή μη»(διαλέγετε), η προσωπική μου άποψη επί του θέματος είναι ότι ο Γιάννης Μπύρος έχασε πολλά χρήματα σε έναν χώρο στον οποίο δεν έχουν θέση παράγοντες αγνοί και άπειροι από το Ελληνικό Ποδοσφαιρο και η παραμονή του εδώ, μόνο κακό θα του προκαλέσει σε προσωπικό και οικονομικό επίπεδο.

Κλείνω λέγοντας ότι όσα γράφονται παραπάνω θα θεωρηθεί από πολλούς ότι δεν είναι προς όφελος της Δόξας Δράμας. Στη ζωή όμως, πολλές φορές πρέπει να γράφουμε αυτά που πιστεύουμε και όχι αυτά που θέλουν οι άλλοι να ακούσουν. Ιδίως όλοι όσοι έχουν δημόσιο λόγο ή δημόσια γραφή !!!

Ο συντάκτης του κειμένου
Λάζαρος Παπαλαζάρου



Υ.Γ. : Το κείμενο αυτό δημοσιεύεται προκειμένου να μείνει στο διαδίκτυο για να το διαβάζουν όσοι αγαπούν τη Δόξα Δράμας, όταν ο κ. Μπύρος  αποχωρήσει και το διοικητικό μέλλον της ομάδας θα φαντάζει αβέβαιο.