Αποτελέσματα από το Τουρνουα Blitz Σκακι στον Κηπο 2018


Και φέτος o Σκακιστικός Όμιλος Δράμας στα πλαίσια προώθησης του αθλήματος του σκακιού στην πόλη μας διοργάνωσε την Τεταρτη 20 Ιουνίου τουρνουά σκάκι στο δημοτικό κήπο της Δράμας.
Κάτω από τη σκιά των δέντρων του κήπου 34 μικροί και μεγάλοι αγωνίστηκαν και απέδειξαν ότι το παιχνίδι του σκακιού έχει πλέον μεγάλη διάδοση στην πόλη μας.
Στο τουρνουά blitz που πραγματοποιήθηκε νικητής ήταν ο.......




 Δεμιρτζόγλου Χρήστος με 2ο τον 13χρονο Καζάκο Μάρκο και στην 3η θέση τον Σαχινίδη Κωνσταντίνο που πραγματοποιεί σημαντικά βήματα προόδου.
Στην κατηγορία του κάτω των 18 νικητής ήταν ο Κωνσταντινίδης Μαυρουδής, 2ος ο Λειλόγλου Νίκος και 3ος ο Μπουρουτζόγλου Γιώργος
Στην κατηγορία του κάτω των 14 νικήτρια αναδείχτηκε η Πιστοφίδου Ευσταθία με 2ο τον Πιστοφίδη Γιάννη και 3ο τον Τεστέμπαση Μιχαήλ - Άγγελο .
Στην κατηγορία του κάτω των 12 νικητής ήταν ο Καμπουρίδης Πασχάλης με 2ο τον Χατζηγεωργιάδη Ιωσήφ και 3ο τον Ελευθεριάδη Γιώργο ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Χατζηγεωργιάδου Δήμητρα
Στην κατηγορία του κάτω των 10 νικητής αναδείχτηκε ο Σπανδωνίδης Βασίλης που ήταν και 6ος στην τελική κατάταξη σε ισοβαθμία με τον 3ο και έχει μεγάλη εξέλιξη με 2ο τον Σαχινιδη Σταύρο και 3ο τον Χαλβατζη Βέργο ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Θεοχάρη Ηλέκτρα.
Στην κατηγορία του κάτω των 8 νικητής αναδείχτηκε ο Κιρμανίδης Βασίλης με 2ο τον Ξηρόπουλο Παύλο και 3η την  Θεοχάρη Ζωή ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Δεμιρτζόγλου Μαρία - Ραφαηλία

Τέλος πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πανοράματος για την πολύτιμη βοήθεια του αλλά και τους γονείς των παιδιών για την υπομονή τους αφού οι αγώνες διήρκησαν 3ης ώρες.
Πληροφορίες για την τελική κατάταξη αλλά και φωτογραφίες από τους αγώνες θα βρείτε στην σελίδα μας www.chessdramas.com

Γιατί να μάθω στο παιδί μου σκάκι;

Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν να συναγωνίζονται διασκεδάζοντας. Βοηθάει τα παιδιά στην ανάπτυξη του ορθολογικού τρόπου σκέψης τους, τη βελτίωση των μνημονικών ικανοτήτων, την ενίσχυση του αυτοελέγχου και καλλιεργεί την αποφασιστικότητα, την επιμέλεια, την τάξη και την αντικειμενικότητα.
Η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζοντας την παιδαγωγική αξία του σκακιού από φέτος το εισήγαγε στην πρωτοβάθμια
Εκπαίδευση.