ΔΡΑΜΑ 86 – ΠΑΟΚ 30-35

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 35-30 απέναντι στην σκληροτράχηλη ομάδα της Δράμας και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή έως το τέλος και οι περίπου 1000 φίλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όμορφο παιχνίδι....




Στο πρώτο μέρος, η ομάδα της Δράμας κατάφερε να κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα και βρέθηκε μπροστά στο σκορ ακόμη και με 4 τέρματα. Στο 20ο λεπτό του αγώνα όμως, η ατυχία της «χτύπησε» την πόρτα καθώς ο Ευγένιος Τουνγκελίδης, που είχε πετύχει μέχρι εκείνη την στιγμή 5 τέρματα, αποχώρησε από το γήπεδο με ζαλάδες. Έτσι ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό και κατάφερε να ισοφαρίση στη λήξη του πρώτου μέρους.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν και προηγήθηκαν και πάλι στο παιχνίδι έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Αντάμοβιτς, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 11 τέρματα. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ έδειξε ψυχραιμία και κατάφερε να πάρει τη νίκη. Πλέον στρέφει την προσοχή του στα πλέι-οφ εκεί που θα κριθεί το πρωτάθλημα.
Από την άλλη, η ΓΣ Δράμα 86 θα συμμετέχει στη διαδικασία των πλέι-άουτ μαζί με Καματερό και Φοίβο Συκεών και σίγουρα έχοντας παρακαταθήκη το πάθος, την αποφασιστηκότητα και την θέληση που έδειξε στον σημερινό αγώνα, θα αποδειχθεί πολύ σκληρός για να πεθάνει στη μάχη της παραμονής.
Πεντάλεπτα: 3-3, 8-4, 11-8, 13-10, 14-12, 16-16 (ημχ.) 19-19, 22-22, 25-24, 27-28, 28-31, 30-35
ΓΣ ΔΡΑΜΑ 86 (Σάκης Βαλαβάνης): Μπέτζιος, Παπάζογλου, Κοτζαμαρίκογλου 1, Χαϊτίδης 3, Κουρτίδης 4, Τουνγκελίδης 5, Αντάμοβιτς 11, Θωμίδης 1, Τσιτσίγκος 2, Κουρουτσίδης 1, Κοβογλανίδης 2, Βουλγαράκης, Δεμερτσίδης, Σίνα, Ανουτσιάς.
ΠΑΟΚ  (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Αραμπατζής 4, Παλάσκας 9, Κοκώνης 6, Πόουλσεν, Αποστόλου, Πετρίδης, Καλόμοιρος 2, Μαστορογιάννης 1, Κέζιτς, Κυπραίος 4, Δέλιας, Βεσελίνοβιτς 2, Τσίλης 5, Νικολαΐδης 1, Κοτανίδης, Πέγιοβιτς 1.
Διαιτητές: Σαπανίδης-Ηλιάδης, Δίλεπτα: 4-4, Πέναλτι: 2/2-6/6
 «Μπορούμε να ελπίζουμε στην παραμονή»
Οι δηλώσεις του τεχνικού της ΓΣ Δράμα 86 Σάκη Βαλαβάνη μετά την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ
Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του και αισιόδοξος για την υπόθεση της παραμονής δήλωσε ο τεχνικός των Δραμινών Σάκης Βαλαβάνης  μετά την αναμέτρηση με τον Δικέφαλο. Αναλυτικά όσα ανέφερε στο e-handball.gr: «Σίγουρα κάναμε μια εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ με πολλά καλά στοιχεία που μας δίνουν κουράγιο και αισιοδοξία εν όψει των πλεί-άουτ. Κοιτάξαμε στα μάτια τον ΠΑΟΚ και του βάλαμε δύσκολα για περίπου 48 λεπτά. Το ποιοτικό ρόστερ όμως που έχει δεν άφησε πολλά περιθώρια. Βρήκε ένα καλό πεντάλεπτο ο ΠΑΟΚ και πήρε το παιχνίδι. Όλα τα παιδιά έδειξαν διάθεση αγωνιστικότητα και είχαμε αρκετά τρεξίματα. Για εμάς τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα. Αν δείξουμε το πρόσωπο που δείξαμε με τις μεγάλες ομάδες τότε μπορούμε να ελπίζουμε στην παραμονή. Και οι τρεις ομάδες θεωρώ ότι δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Όποιος έχει τον καλύτερο ρυθμό και φόρμα εκείνη την περίοδο θα παραμείνει».
Τα δεδομένα για πλέι οφ και πλέι άουτ
Τα ζευγάρια και οι ημερομηνίες των πρώτων αγώνων
Ολοκληρώθηκε η Α’ φάση (κανονική περίοδος) της Handball Premier με την διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής.
Ο Ολυμπιακός μετά την νίκη του 31-19 επί του Δούκα εξασφάλισε την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ, ενώ σε αυτά θα συμμετέχει και ο Αερωπός Έδεσσας ως 6ος, αφού επικράτησε 33-20 του Πανελληνίου.
Οι «Ολυμπιονίκες» μετά από αυτή την ήττα υποβιβάστηκαν απευθείας στην Α2 Ανδρών και στα πλέι άουτ θα συμμετέχουν Φοίβος Συκεών, ΓΑΣ Καματερού και ΓΣ Δράμα 1986.
Στον πρώτο γύρο ο Φοίβος Συκεών με πλεονέκτημα έδρας (στις δύο νίκες) θα αντιμετωπίσει τον ΓΑΣ Καματερού. Στον δεύτερο γύρο ο χαμένος του ζευγαριού θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας (επίσης στις δύο νίκες) κόντρα στh ΓΣ Δράμα 1986 και η χαμένη ομάδα θα υποβιβαστεί.
Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή και ΠΑΟΚ βάσει της προκήρυξης ως οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας θα ξεκινήσουν στα πλέι οφ από την ημιτελική φάση.

Πηγή: sportdrama.gr