Η μάχη της παραμονής στην Α’ ΕΠΣΔ …..σε αριθμούς !!!

Οι τελευταίες 4 αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΔ αναμένεται να καθορίσουν ποια από τις τρεις ομάδες (ΑΕ Κυγίων, Δόξα Σιταγρών και Αρης Φωτολίβους) θα είναι αυτή που θα αποχαιρετήσει τα μεγάλα σαλόνια του δραμινού ποδοσφαίρου και από τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στην Β’.
Καθοριστικό ρόλο στη τελική διαμόρφωση της βαθμολογίας αναμένεται  να παίξουν δύο ομάδες, ο Πανδραμαϊκός και η Δόξα Πετρούσας , οι οποίες είναι αδιάφορες βαθμολογικά και αντιμετωπίζουν τους «διεκδικητές της παραμονής» . Επίσης, «ευνομημένες» είναι η Δόξα Σιταγρών και ο Άρης Φωτολίβους οι οποίες έχουν να πάρουν και από τρείς βαθμούς στο ματς με το Περιθώρι.
Σε ότι αφορά στις περιπτώσεις ισοβαθμιών, πέρα για πέρα άτυχη είναι η Δόξα Σιταγρών η οποία σε κάθε περίπτωση ισοβαθμίας, ακόμη και τριπλής, υστερεί.
Δείτε  αναλυτικά τα παιχνίδια των τελευταίων τεσσάρων αγωνιστικών, καθώς και το συμβαίνει σε περίπτωση ισοβαθμίας, όπως και τι ισχύσει στην περίπτωση αυτή….






Αγωνιστική
Κύργια
Σιταγροί
Φωτολίβος
27η
Χωριστή (Εντός)
Πετρούσα(Εντός)
Πανδραμαϊκός(Εκτός)
28η
Ξηροπ/μος(Εκτός)
Περιθώρι
Μοναστηράκι(Εντός)
29η
Καλλίφυτος(Εκτός)
Καστρινός(Εντός)
Πετρούσα(Εκτός)
30η
Πανδραμαϊκός(Εντός)
Καλαμπάκι(Εκτός)
Περιθώρι


Η προκήρυξη της ΕΠΣΔ ορίζει ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύσει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π., δηλαδή:
Α) υπολογίζονται οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια
Β) αν υπάρχει πάλι ισοβαθμία, μετρά η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
Γ) αν πάλι υπάρχει ισοβαθμία τότε έχουμε αγώνα μπαράζ.

Σε περίτπωση ισοβαθμιών:

Κύργια-Φωτολίβος (1-1/0-0) …έχουμε αγώνα μπαράζ
Φωτολίβος-Σιταγροί(1-1/1-0)….. πλεονέκτημα έχει το Φωτολίβος διότι έχει 4 βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια

Κύργια-Σιταγροί(3-5/3-0)….πλεονέκτημα έχουν τα Κύργια διότι και οι δύο έχουν από 3 βαθμούς όμως τα Κύργια έχουν +1 γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια


Σε πρίπτωση τριπλής ισοβαθμίας το Φωτολίβος έχει 6 βαθμούς, τα Κύργια 5 βαθμούς και οι Σιταγροί 4 βαθμούς……άρα υποβιβάζονται οι Σιταγροί