Α.Ε.ΚΥΡΓΙΩΝ-ΑΚΡΙΤΑΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ 3-0 του Θόδωρου Βασιλειάδη

Καθάρισε με χατ τρικ του Βέργου
Ακόμη ένας τελικός, στην εμβόλιμη 25η αγωνιστική της Τετάρτης, για την τοπική ομάδα των Κυργίων που ήθελε πάση θυσία το 3ποντο προκειμένου να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού. Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το προηγούμενο ματς μέσα στους Σιταγρούς (0-3), που παλεύουν κι αυτοί για την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία, υποδέχθηκαν την ακριτική ομάδα του Κ. Νευροκοπίου. Σημαντικά βελτιωμένοι αγωνιστικά (και ιδιαίτερα αμυντικά) οι «κιτρινόμαυροι» του Σ. Σαρρίδη έχουν δεχθεί σε 5 αγωνιστικές μόνο ένα γκολ, ενώ έχουν πετύχει επτά.....




Ο Ακρίτας βρισκόταν μία θέση πάνω από την ΑΕΚ, στο βαθμολογικό πίνακα, και με διαφορά 7 βαθμών. Αδιάφορος βαθμολογικά θα λέγαμε, μια και έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στην Κατηγορία (απομένουν 5 αγωνιστικές) «έχασε» τον βασικό του τερματοφύλακα, λόγω τραυματισμού, μετά το πρώτο γκολ.
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, μία ήταν η ομάδα που καιγόταν για βαθμούς και ήθελε τη νίκη την οποία και πήρε με τον Βέργο να πετυχαίνει και τα 3 γκολ της ομάδας του. Αρκετά καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης με τη γηπεδούχο ομάδα να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες της πετυχαίνοντας δυο όμορφα γκολ και στο ξεκίνημα της επανάληψης (46΄) να κλειδώνει  τη νίκη πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ με τον κεφάτο της ημέρας Βέργο που αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο 54΄. Από κει και πέρα διαχειρίστηκε σωστά το αποτέλεσμα και μπορεί να δόθηκε περισσότερος χώρος στους φιλοξενούμενους που είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες, αλλά η α αμυντική διάταξη των γηπεδούχων δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους για κάποιο γκολ.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
10΄ Σουτ του Αρβανιτίδη από δεξιά, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας.
18΄ Ο Χριστιανίδης από το ύψος της περιοχής πιάνει καλό σουτ και αναγκάζει τον Καγγελίδη να πέσει και να μπλοκάρει την μπάλα.
23΄ Ο Βασιλειάδης σουτάρει προς την αντίπαλη εστία, ο Πιστικός πιάνει λίγο την μπάλα με το κεφάλι προς τα πίσω, ο Καγγελίδης δυσκολεύεται να μπλοκάρει και το σουτ του Τσεπνίδη μπλοκάρει τελικά ο τερματοφύλακας. Χαμένη πολύ καλή ευκαιρία.
24΄ 1-0! Σε συνέχεια της προηγούμενης φάσης ο Καγγελίδης σουτάρει γρήγορα και βρίσκει το Βέργο που εύκολα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Χαριζάνοφ πέφτει πάνω στο γόνατο του σκόρερ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να αποχωρίσει.
30΄ 2-0! Επίθεση του Γρηγοριάδης Α. από δεξιά που προτιμά να δώσει ασίστ στο Βέργο, για να εκτελέσει το Δέτσιο.
40΄Ο Χριστιανίδης εκτελεί μακρινό φάουλ, η μπάλα πάνω από το δοκάρι.
46΄ 3-0! Ο Βέργος δέχεται μακρινή μπαλιά, τριπλάρει τον Κατσακίδη και σημειώνει το τρίτο του γκολ.
53΄ Το σουτ του Βασιλειάδη θα καταλήξει πολύ άουτ.
62΄ Μακρινό σουτ του Κατσακίδη μπλοκάρει ο Καγγελίδης με διπλή προσπάθεια.
65΄ Το σουτ του Πετρίδη Ν. στην αγκαλιά του τεματοφύλακα.
75΄ Πολύ καλό διαγώνιο σουτ του Πετρίδη Ν. από αριστερά λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.
84΄ Ο Γρηγοριάδης Κ.  βρίσκει τον Γρηγοριάδη Α. που αποφεύγει τον Κατσακίδη για να σεντράρει, αλλά ο νεαρός Κατόγλου δε θα φτάσει την κεφαλιά από ευνοϊκή θέση.
90΄ Ο Κεσίδης από το σημείο του πέναλτι θα στείλει την μπάλα στην αγκαλιά του Καγγελίδη.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παρχαρίδης Θ. 
ΒΟΗΘΟΙ: Μπύρος Θ. – Βαρσάμης Χ.
Α.Ε.ΚΥΡΓΙΩΝ (Σαρρίδης Σωτ.): 1.Καγγελίδης Α., 2. Αρβανιτίδης Α., 3. Πρίτσιου Δ., 4. Πιστικός Κ., 5. Δερμεντζής Ζ., 6. Δεληκωστίδης Α., 7. Γρηγοριάδης Κ., 8.  Καγγελίδης Δ. (76΄ Ισαακίδης Α.), 9.Βέργος Σ.(54΄λ.τ. Τουλκερίδης Χ.), 10. Γρηγοριάδης Α. 11. Σουβλέρης Φ.(83΄Κατόγλου Γ.)
Πάγκος: Τσιμπλίδης Ν., Τσιαμούζας Κ., Σαρρίδης Χ.
ΑΚΡΙΤΑΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ (Μελενικιώτης Θ., εκπρόσωπος)     1. Χαριζάνοφ (26΄ λ.τ. Δέτσιος Θ.), 2.Πετρίδης Μ., 3.  Ξανθόπουλος Α.,  4. Κατσακίδης Ν., 5. Μουσμουλίδης Κ., 6.Βασιλειάδης Μ.,  7.Κεσόπουλος Δ.,   8.Μουζενίτοβ Η.,  9.Κεσίδης Μ.,  10.Χριστιανίδης Χ.(46΄ Πετρίδης Ν.),  11.Τσεπνίδης Κ.(73΄Γαλόπουλος Ζ.)
Πάγκος: Παϊσίδης Χ., Αϊδής Δ., Τολμαΐδης Δ., Χατζηλαζαρίδης Σ.
Δηλώσεις του προπονητή της Α.Ε.Κυργίων (Σαρρίδη Σ.):
  Σήμερα συνεχίσαμε την καλή πορεία που είχαμε τις τελευταίες 4 αγωνιστικές και σήμερα η 5η. Κρατάω την πολύ καλή συμπεριφορά της ομάδας που στα 5 τελευταία παιχνίδια έχει δεχθεί μόνο ένα γκολ που σημαίνει σημαντική βελτίωση αμυντικά, αλλά και επιθετικά πετυχαίνουμε αρκετά γκολ. Νομίζω ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και μετά τα σημερινά αποτελέσματα το πιο κρίσιμο παιχνίδι για μας είναι του Σαββάτου στο Φωτολίβος. Έχουμε κάποια προβληματάκια που θα προσπαθήσουμε να τα διαχειριστούμε όσο γίνεται καλύτερα.