Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο των Δραμινών προπονητών

 

  


 

Γιώργος Αμπρικίδης: «Ο Δραμινός προπονητής θέλει να εξελίσσεται»

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το σεμινάριο προπονητικής που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Δράμας το Σαββατοκύριακο 3-4 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα τηρήθηκε κατά γράμμα (δυστυχώς, λόγω ενός προβλήματος της τελευταίας στιγμής, δεν προσήλθε ο εισηγητής Ηλίας Κυριακίδης), οι εισηγήσεις των ομιλητών συγκέντρωσαν μεγάλο ενδιαφέρον και κατά γενική ομολογία οι 100, περίπου, προπονητές – φίλαθλοι – παράγοντες που το παρακολούθησαν έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις γνώσεις που έλαβαν.
Μάλιστα,....

 

 

..... την Κυριακή, που το πρόγραμμα είχε μαθήματα ΚΑΡΠΑ, έδωσε τη δυνατότητα σε 50 περίπου Δραμινούς προπονητές να λάβουν πιστοποίηση σε ένα τόσο κρίσιμο κομμάτι της εργασίας τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, όπως είναι αυτό της παροχής πρώτων βοηθειών, καθώς για να βοηθηθεί κάποιος που παρουσιάζει απώλεια αναπνοής πρέπει να του γίνει ΚΑΡΠΑ μέσα στα πρώτα λεπτά από την ώρα που θα χάσει τις αισθήσεις του.

Ομιλητές στο σεμινάριο, με τη σειρά των εισηγήσεών τους, ήταν:
Τερζής Αθανάσιος, προπονητής UEFA A, συγγραφέας. Θέμα: «Διάσπαση των γραμμών του αντιπάλου, με βάση την τακτική κορυφαίων προπονητών».
Παχατουρίδης Θεόδωρος, προπονητής UEFA Pro, πρώην προπονητής Εθνικών ομάδων Κ17 και Κ19. Θέμα: «Ο ρόλος του σκάουτερ στην επιλογή παικτών της ομάδας».
Παχατουρίδου Ηλιάνα, Αθλητική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Θέμα: «Αθλητική ψυχολογία και επικοινωνία».
Βαγγέλης Τζιώλης, προπονητής UEFA A, συγγραφέας. Θέμα: «Επίλυση αγωνιστικών προβλημάτων».
Στέλιος Ορφανίδης, προπονητής UEFA Β. Θέμα: «Ετήσιος προγραμματισμός του ηλικιακού τμήματος Κ12».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Δράμας, Γιώργος Αμπρικίδης, μετά το τέλος του σεμιναρίου δήλωσε στα «Χ»: «Ευχαριστούμε όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης και φυσικά τα μέλη μας, τους Δραμινούς προπονητές, οι οποίοι απέδειξαν για μία ακόμα φορά ότι διψούν για γνώσεις, διψούν για μάθηση. Ο Δραμινός προπονητής θέλει να εξελίσσεται. Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τους ομιλητές/τριες οι οποίοι, με τις απόλυτα κατανοητές εισηγήσεις τους πρόσφεραν νέες ιδέες στους συναδέλφους μας και μας γέμισαν με περισσότερα εφόδια. Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Δράμας προσπαθούσε, προσπαθεί και θα προσπαθεί κάθε χρόνο να πραγματοποιεί αντίστοιχες ημερίδες-σεμινάρια, με μοναδικό στόχο και σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος στον νομό μας».