Άρης - Αμαζόνες : 1-0 (Post game)


Φιλίππου: «Ίδια φιλοσοφία που λειτουργούμε εδώ και τρία χρόνια, όσο βρίσκομαι εδώ. Να ξεπερνάμε τις ατυχίες και να απαιτώ και από εμένα και από τις παίκτριες πάντα περισσότερα, ουτώς ώστε να εξελισσόμαστε.»
Δηλώσεις Κατιρτσίδου - Καραπέτσα. 

Δεν τα κατάφεραν τελικά η Αμαζόνες να επιστρέψουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Θεσσαλονίκη, με συνέπεια να τερματιστεί το αήττητο σερί των εφτά αγωνιστικών. Σε ένα μέτριο ποιοτικά γενικά παιχνίδι, η ομάδα της Δράμας έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα. Στο πρώτο ημίωρο είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με τις Παπαδοπούλου και Χατζηνικολάου να πάρει το προβάδισμα. Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και σε μια αμυντική ολιγωρία......




 η Bradic πέτυχε το νικητήριο γκολ. Το δεύτερο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από ένταση, πάθος και δυνατές μονομαχίες και δεν παίχθηκε ιδιαίτερα ποιοτικό ποδόσφαιρο. Ο Άρης είχε ένα δοκάρι με την Γεωργαντζή. Ενώ οι Αμαζόνες προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν, αλλά οι δυο αναγκαστικές αλλαγές των Φωτιάδου και Σωμάδη δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο το έργο τους. Σοβαρός αποδείχθηκε ο τραυματισμός της Φωτιάδου, η οποία θα απουσιάσει για τρεις τουλάχιστον εβδομάδες αφού αποκόμισε εξάρθρωση και κάταγμα σε δάχτυλο του αριστερού της ποδιού. Σε μια φάση που ο πολύ καλός κατά τα αλλά διαιτητής έδωσε φάουλ υπέρ του Άρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα το τελικό αποτέλεσμα ήταν ρευστό, με τις Αμαζόνες να απειλούν ακόμη και στην τελευταία φάση, με την Κισούδη που είχε προωθηθεί να κερδίζει την κεφάλια σε φάουλ της Παπαδοπούλου χωρίς όμως να απειληθεί η αντίπαλη εστία. Η λήξη βρήκε τις παίκτριες του Άρη να πανηγυρίζουν έξαλλα την νίκη, γεγονός που αποδεικνύει την πολύ μεγάλη δυναμική των Αμαζόνων στο γυναικείο ποδόσφαιρο. 
Σύνθεση: Κισούδη, Σωμάδη (75’ Χριστοφυλλάκη(λ.τ)), Φωτιάδου (60’ Κοσκερίδου(λ.τ)), Κατιρτσίδου, Μήτκου, Κεραμυδά, Βασιλείου, Νεοφύτου, Χατζηνικολάου, Παπαδοπούλου, Καραπέτσα.

Μετά την λήξη του αγώνα δηλώσεις έκαναν ο προπονητής της ομάδας Φιλίππου Σπύρος και οι ποδοσφαιρίστριες Κατιρτσίδου Μαρία και Καραπέτσα Δήμητρα. 

Φιλίππου: «Οι ιδιαιτερότητες του αντιπάλου και οι συνθήκες του παιχνιδιού μας οδήγησαν να αλλάξουμε σχηματισμό σήμερα. Να παίξουμε ένα 4-4-2 με πολύ κοντά τις γραμμές, έχοντας συμπαγή διάταξη στο δικό μας γήπεδο και ασκώντας πίεση στον αντίπαλο στη μεσαία ζώνη κατά την φάση της άμυνας, αφού τα ατού του Άρη είναι οι 3 επιθετικές του. Επιθετικά ποντάραμε στην ποιότητα που θα είχε το επιθετικό δίδυμο των Χατζηνικολάου και Παπαδοπούλου. Ομολογώ ότι στα πρώτα 30 λεπτά λειτούργησε άψογα το πλάνο μας. Οι παίκτριες μου κλείσανε καλά όλους τους χώρους μπλοκάροντας τον Άρη κι επιθετικά δημιουργήσαμε φάσεις, έχοντας 3 σπουδαίες τελικές. Δυστυχώς στα ντέρμπι αν δεν πετύχεις γκολ στις ευκαιρίες που θα σου δωθούν ενδέχεται να το πληρώσεις, όπως κι έγινε σήμερα. Στην πρώτη του ευκαιρία ο Άρης κατάφερε και σκόραρε. Ένα γκολ που ήρθε από στατική φάση και θα έπρεπε να το αποφύγουμε. Σε ένα αράουτ του αντιπάλου κι ενώ η άμυνα μας ήταν οργανωμένη και σε κατάσταση υπεραριθμίας δεν δικαιολογούμαστε να μην τελειώσουμε την φάση. Το γκολ αυτό μας αποδιοργάνωσε μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, και ο Άρης ανέλαβε τα ηνία του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο θέλαμε όσο θα περνούσε η ώρα να ανεβάσουμε πιο ψηλά τις γραμμές και να ρισκάρουμε παίζοντας πιο επιθετικά, αλλά οι 2 αναγκαστικές αλλαγές ήταν καθοριστικές. Από θέμα προσπάθειας και θέλησης είμαι  ικανοποιημένος από όσες αγωνίστηκαν, απλά από ορισμένες έχω περισσότερες απαιτήσεις σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Πολύ θετικό το γεγονός ότι προσπάθησαν κι έβγαλαν ενέργεια μέχρι τέλους. Είμαι στεναχωρημένος από την ήττα γιατί θεωρώ, παρά το γεγονός ότι ο Άρης είχε την κατοχή, με βάση την εικόνα και τις ευκαιρίες του αγώνα δικαιούμασταν κάτι θετικό σήμερα. Συνάμα ήρθε και ο σοβαρός τραυματισμός της Φωτιάδου, με τις επιλογές μας να μειώνονται για το επόμενο διάστημα ακόμη περισσότερο. Το σήμερινο παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν και πρέπει να κοιτάξουμε αυτό που ακολουθεί με την Γλυφάδα στην Αθήνα. Ο στόχος της πρώτης τετράδας είναι δύσκολος αλλά εφικτός και πρέπει να τον επιδιώξουμε όλοι μας, παρά τα αντικειμενικά μας προβλήματα. Η νίκη στο επόμενο ματς είναι αναγκαία για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Εξάλλου, με αυτή τη φιλοσοφία λειτουργούμε εδώ και τρία χρόνια και το ίδιο θα συμβαίνει όσο βρίσκομαι εδώ. Να απαιτώ και από εμένα και από τις παίκτριες πάντα περισσότερα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα εξελισσόμαστε. Συγχαρητήρια στον Άρη για την νίκη του.»

Κατιρτσίδου: «Σήμερα αντιμετωπίσαμε μια  καλή και δυνατή ομάδα. Μπήκαμε πολύ δυνατά στο πρώτο 25λεπτο αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε το γκολ κι έτσι ο αντίπαλος μας τιμώρησε ανοίγοντας εκείνος το σκορ. Προσωπικά πιστεύω πως η ομάδα μας είχε πολλά περισσότερα να δώσει, αλλά μια όχι και τόσο καλή εμφάνιση μας στέρησε τους 3 βαθμούς. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Άρη.»

Καραπέτσα: «Αντιμετώπισαμε ένα από τα φαβορί του φετινού πρωταθλήματος. Προσπαθήσαμε για ένα καλό αποτέλεσμα όμως ένα γκολ που δεχτήκαμε στο πρώτο ημίχρονο μας απομάκρυνε από τον στόχο μας. Θεωρώ πως παλέψαμε πάρα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει προσωπικά η καθεμία. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Άρη. Κοιτάμε τον επόμενο αγώνα και την επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα.»

Γραφείο Τύπου
Α.Σ. Αμαζόνες Δράμας