Αποτελέσματα του Δραμινού Πρωταθλήματος Σκάκι 2018

Ολοκληρώθηκε στις 5 Ιανουαρίου του Πανδραμινό Πρωτάθλημα Σκάκι 2017-18. Πρόκειται για μια διοργάνωση που αποτελεί παράδοση για τον νομό Δράμας και τηρείται ευλαβικά εδώ και 26 χρόνια. Την διοργάνωση ανέλαβε ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στα σκακιστικά δρώμενα και διοργανώνει το σύνολο των σκακιστικών πρωταθλημάτων του νομού, σε συνεργασία με τη νεοσύστατη Ένωση Σκακιστών Δράμας. Ο χώρος διεξαγωγής...
 ήταν το Δημοτικό Ωδείο Δράμας, το οποίο ευχαριστούμε για τη συνεχή του στήριξη και την παροχή χώρου και υπηρεσιών για χάρη της διοργάνωσης.
                Όσον αφορά την ίδια τη διοργάνωση, είχε αρκετές συμμετοχές και κυρίως από νεαρούς σκακιστές. Μιας και υπήρχε ένας όμιλος, αγωνίστηκαν από κοινού οι μεγάλοι με τους νεαρούς σκακιστές. Ως αποτέλεσμα οι διαμάχες εντός σκακιέρας ήταν σκληρές και πολύωρες, ενώ αποκτήθηκε μεγάλη εμπειρία, κυρίως από τους μικρότερους σκακιστές που δεν είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.
                Από τεχνικής άποψης, το πρωτάθλημα είχε 7 γύρους με χρόνο 1 ώρα και 30 λεπτά αρχικό χρόνο ανά παίκτη συν 30 δευτερόλεπτα προστιθέμενα ανά κίνηση. Το σύστημα ήταν ελβετικό και οι συμμετοχές 48. Διακρίσεις υπήρξαν φυσικά στη γενική κατάταξη, ενώ διακρίθηκαν και οι νεαροί σκακιστές και σκακίστριες με βάση την ηλικία. Στην τελετη ληξης παρεστη ο Δημαρχος Δραμας κ.Μαμσακος καθως και ο αντιδημαρχος Αθλητισμου κ.Καψιμάλης αλλά και ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ.Ψαράς,οι οποίοι έκαναν τις απονομές των τριών πρώτων νικητών.

Πρώτος στη γενική κατάταξη αναδείχτηκε ο Καζάκος Μάρκος με 6,5/7 πόντους, ένας νεαρός παίκτης με εμφανές ταλέντο και εκπληκτικά ανοδική πορεία. Δεύτερος ο Δεμιρτζόγλου Χρήστος με 6/7 και τρίτος ο Σταμούδης Χρυσάφης με 5/7.1η Γυναίκα ήταν η Κυριακίδου Χρύσα
Στις επιμέρους κατηγορίες 1ος κάτω των 8 ήταν ο Σπανδωνίδης Βασίλης 2ος ο Γαιτανης Περικλης 3η η Χατζηαθανασιαδου Ηλιάνα και 1ο κορίτσι η Θεοχάρη Ηλέκτρα.
Στην κατηγορία 1ος κάτω των 10 ήταν ο Χατζηγεωργιαδης Ιωσήφ 2ος ο Πασχαλιδης Θοδωρής 3ος ο Χαλβατζης Βέργος και 1ο κορίτσι η Τεστεμπαση Λυδία.
Στην κατηγορία 1ος κάτω των 12 ήταν ο Χατζηαθανασιαδης Κωσταντινος 2ος ο Πασχαλιδης Βασιλης 3ος ο Σαλπιγκτιδης Γιωργος και 1ο κορίτσι η Τεστεμπαση Χρυσινα.
Στην κατηγορία 1ος κάτω των 14 ήταν ο Κουγιουμτζης Ιορδανης 2ος ο Ελευθεριαδης Γιωργος 3ος ο Γεωργιαδης Κωσταντινος και 1ο κορίτσι η Γρηγοριαδου Μαργαριτα.
Στην κατηγορία 1ος κάτω των 18 ήταν ο Κωνσταντινιδης Μαυρουδης 2ος ο Γεωργιαδης Δαβιδ 3ος ο Γκαρμπουνης Αλεξης και 1ο κορίτσι η Πιστοφιδου Ευσταθια.
Επίσης, στις 5 του μηνός, μετά την απονομή των κυπέλλων και μεταλλίων στους σκακιστές/τριες ακολούθησε κοπή της βασιλόπιτας και δόθηκαν σκακιστικά βιβλία στους 3 τυχερούς, δώρα του Σ.Ο. Δράμας.

Το Σκάκι στη Δράμα: http://www.chessdramas.com/
Σκακιστικός Όμιλος Δράμας στο Facebook: https://www.facebook.com/chessdramas/