Νέα μετάλλια για την Τσακίρη Μαρία σε αγώνες Ρόλλερσκι

Εντυπωσιακός ήταν ο απολογισμός για τους έλληνες αθλητές και ελληνίδες αθλήτριες ο διεθνής αγώνας Ρόλλερσκι που διεξήχθη με επιτυχία στο Μέτσοβο από την 1η εως 3η Σεπτεμβρίου 2017. Οι χιονοδρόμοι Αντοχής κέρδισαν συνολικά 5 χρυσά, 2 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα στις δύο κατηγορίες αντρών και γυναικών. Το αγωνιστικό επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό αφού συμμετείχαν μερικοί από τους καλύτερους Βαλκάνιους αθλητές, γεγονός που βοήθησε οι αγώνες να έχουν εξαιρετικούς βαθμούς FIS....


Στην κατηγορία αντρών ο Αγγέλης Απόστολος πέτυχε το απόλυτο σε ισάριθμα αγωνίσματα και με τρία χρυσά μετάλλια και σπουδαίες επιδόσεις ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των αγώνων. Τόσο στην ανάβαση 6 χλμ όσο και στο αγώνισμα των 3,75 χλμ κέρδισε μάλλον εύκολα. Στα 10 χλμ ο αγώνας ήταν αμφίρροπος μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο και δέκα αθλητές διεκδικούσαν την νίκη επί ίσους όρους, τελικά με ένα παρατεταμένο σπριντ  ο Μετσοβίτης πρωταθλητής κατάφερε να προσπεράσει τους υπολοίπους και να νικήσει τον Τούρκο Dursun Hamza στο fotofinish, μέσα σε αποθέωση από τους θεατές του αγώνα. Ο Αλέξης Βανιάς έκανε τα πάντα για να ανέβει στο βάθρο και τα κατάφερε δύο φορές: ασημένιο στα 3,75 χλμ και χάλκινο στα 10 χλμ με σημαντικές επιδόσεις. Οι Τσουρέκας Νικόλαος και Καραμίχας Κλεάνθης προσπάθησαν να κερδίσουν κάποιο μετάλλιο χωρίς να τα καταφέρουν,  μπήκαν όμως στην πρώτη εξάδα και βελτίωσαν τη διεθνή βαθμολογία τους.
Στις γυναίκες η Δραμινή αθλήτρια Τσακίρη Μαρία ήταν εξαιρετική στα αγωνίσματα της ανάβασης και των 3,75 χλμ και κέρδισε ισάριθμα χρυσά μετάλλια με πολύ καλές επιδόσεις. Στο αγώνισμα των 5 χλμ  έχασε στο τελικό σπριντ από δύο αθλήτριες και τερμάτισε τρίτη κερδίζοντας ένα ακόμη μετάλλιο. Η Ντάνου Μαρία έκανε την καλύτερη κούρσα στο αγώνισμα των 3,75 χλμ όπου κατετάγη δεύτερη και κέρδισε ασημένιο μετάλλιο και πολύτιμους βαθμούς.
Παράλληλα έγινε και το κύπελλο Ελλάδος 2017 όπου στις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων ξεχώρισαν οι Αναστασιάδης Γεώργιος και Γιαννακοβίτη Στυλιανή. Οι αθλητές του ΕΟΣ Νάουσας κέρδισαν από δύο χρυσά μετάλλια σε ισάριθμα αγωνίσματα.

Πηγή: http://www.proinos-typos.gr