Α.Ε.Κυργίων-ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ Καλλιφύτου 1-2 του Θόδωρου Βασιλειάδη

Φωνάζουν τα Κύργια για το πέναλτι
Παρουσία εκατό περίπου φιλάθλων η γηπεδούχος ΑΕΚυργίων υποδέχθηκε στο γήπεδό της την ομάδα της Καλλιφύτου στην 14η αγωνιστική (προτελευταία, για να κλείσει τον κύκλο του ο α΄ γύρος) της Α΄ Κατηγορίας. Η ομάδα του Μ. Τσοκακτσίδη προερχόταν από σπουδαία νίκη επί του Βώλακα (5-0) και ήθελε να συνεχίσει με καλή παρουσία. Από την άλλη οι «κιτρινόμαυροι» του Σ. Σαρρίδη και με την ενίσχυση των πρόσφατων μεταγραφών ήθελαν να αναστρέψουν την άσχημη  πορεία τους στο πρωτάθλημα φέρνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα και κάνοντας την αρχή, για να σωθεί η «παρτίδα» της μεγάλης Κατηγορίας....



Πλούσιο και καλό θέαμα και από τις δύο ομάδες με αρκετές ευκαιρίες, σε ένα  βαρύ και κακό αγωνιστικό χώρο.  Ένα ημίχρονο (το α΄) για τον Αστέρα και ένα για τον Δικέφαλο. Καλογυμνασμένο σύνολο, από νέους ποδοσφαιριστές, που το μέλλον τους ανήκει, παρουσίασαν οι φιλοξενούμενοι. Οι γηπεδούχοι έδειξαν στοιχεία ανάκαμψης σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και αν (πάντα υποθετικά) αγωνιζόταν ο τραυματίας αρχηγός της ομάδας (Αρβανιτίδης Α.) και ο Βέργος που έκανε την υπερπροσπάθειά του αγωνιζόμενος παρότι τραυματίας ΚΑΙ αν δε δινόταν (τόσο εύκολα!) το αμφισβητούμενο πέναλτι το αποτέλεσμα ίσως ήταν διαφορετικό. Όμως με τα «αν» δεν κερδίζεις ματς. Γι’ αυτό οι της ΑΕΚ γνωρίζουν πολύ καλά πως αν δε ματώσουν μες στο γήπεδο τα καλά αποτελέσματα δεν έρχονται. Πιστεύουμε ότι η ισοπαλία ήταν το δικαιότερο αποτέλεσμα.
 ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
4΄ 0-1! Ο Καρασαββίδης βγάζει σέντρα από τα δεξιά και ο Παρουτσής με κεφαλιά ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους.
6΄ 1-1! Άμεση αντίδραση των γηπεδούχων με τον Γρηγοριάδη Α. να βρίσκει τον Τσιμπλίδη σε πλεονεκτική θέση και με πλασέ από κοντά να στέλνει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα.
24΄ Ο Τσιμπλίδης βγάζει ωραία μπαλιά στην περιοχή, αλλά ο επερχόμενος Βέργος δε θα προλάβει, παρά την υπερένταση, και ο Σαραλιώτης θα μπλοκάρει.
25΄ Ο Βέργος τροφοδοτεί πολύ ωραία τον Γρηγοριάδη που δεν καταφέρνει να πλασάρει τον τερματοφύλακα που πέφτει και μπλοκάρει.
26΄ Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Γρηγοριάδη από δεξιά, που σε κενή εστία στέλνει την μπάλα να περάσει παράλληλα από την εστία!
27΄ Ο Καραγκιοζίδης από πλεονεκτική θέση σουτάρει, για να βγάλει σε κόρνερ ο Καγγελίδης.
30΄ Ο Παρουτσής πασάρει στον Παυλίδης Δ. που βρίσκεται σε επικίνδυνη θέση για να σκοράρει, αλλά ο Καγγελίδης πέφτει και μπλοκάρει σταθερά.
34΄ Επικίνδυνο μπάσιμο του Καραγκιοζίδη, που αποφεύγει δυο αντιπάλους, προλαβαίνει όμως ο Καγγελίδης και αποκρούει με τα πόδια.
45΄ Εκτέλεση φάουλ του Παρουτσή, απ’ τα δεξιά, πέφτει και μπλοκάρει ο αντίπαλος τερματοφύλακας.
48΄ 1-2! Κάθετη μπαλιά του Παρουτσή στον Παυλίδης Δ. στην περιοχή, ο Καγγελίδης πέφτει για να μπλοκάρει, πέσιμο του παίχτη της Καλλιφύτου και ο διαιτητής δείχνει το σημείο του πέναλτι, θεωρώντας πως υπήρξε επαφή του τερματοφύλακα, παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Εκτελεστής ο Παυλίδης Δ. που δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.
52΄ Καλό σουτ του Λιόντα μπλοκάρει ο Σαραλιώτης.
75΄Πολύ καλό σουτ του Παυλίδη Π. μπλοκάρει δύσκολα ο τερματοφύλακας.
79΄ Λάθος πάσα του Δερμεντζή στον Παυλίδη Δ. που μόνος προ του Καγγελίδη δεν μπορεί να σκοράρει.
83΄ Φοβερό σε εκτέλεση σουτ του Παρουτσή σε ετοιμότητα όμως ο Καγγελίδης αποσοβεί τον κίνδυνο.
89΄ Κόκκινη κάρτα στον Κατσαβουνίδη για εξύβριση.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αχθοφορίδης Ν., 
ΒΟΗΘΟΙ: Σκριτζόβαλης Β.- Τριανταφυλλίδης Α.
Α.Ε.ΚΥΡΓΙΩΝ (Σαρρίδης Σωτ.): 1.Καγγελίδης Α., 2.Πρίτσιου Δ., 3. Τουλκερίδης Χ. (16΄  Γρηγοριάδης Κ.), 4.Δερμεντζής Ζ., 5. Δεληκωστίδης Α., 6.Ζεκερίδης Α.(72΄ λ.τ. Καγγελίδης Δ.), 7.Σουβλέρης Φ., 8 Λιόντας Γ.(70΄ Παπαδόπουλος Δ.), 9.Βέργος Σ., 10.Τσιμπλίδης Ν., 11. Γρηγοριάδης Α.
Πάγκος: Αρβανιτίδης Α., Τσιαμούζας Κ., Ισαακίδης Α., Σαρρίδης
ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ Καλλιφύτου  (Τσοκακτσίδης Μ.) 1.Σαραλιώτης, 2.Καρασαββίδης (74΄Φελεκίδης), 3.Νεοφυτίδης,  4.Διάφας,  5.Κατσαβουνίδης,  6.Παυλίδης Π.,  7. Παυλίδης Δ., 8.Φωτιάδης(92΄ Ματσιώρης),  9.Καραγκιοζίδης,  10.Παρουτσής,  11.Αλεξίου (59΄ Θεοδωρέλης)
Πάγκος: Ευθυμιάδης, Ποτούρης, Τουλουμτζής, Καλλιμάνης
Δηλώσεις προπονητών
ΤΣΟΚΑΚΤΣΙΔΗΣ ΜΙΧ. (Καλλίφυτος): Θέλω, κατ’ αρχήν, να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν σ’ ένα πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στην ομάδα μου που έπαιξε μ’ έναν αντίπαλο που καίγεται για βαθμούς κι έχει ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο. Πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ, δεχθήκαμε γρήγορα την ισοφάριση, στη συνέχεια δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να πάρουμε ένα παιχνίδι σε τέτοιο γήπεδο. Η νίκη μας είναι λίγο δίκαιη, αλλά θα μπορούσε να ήταν λιγότερο αγχωτική και να καθαρίσουμε το παιχνίδι πιο νωρίς. Να ευχηθώ στο Σωτήρη για την προσπάθεια που κάνει, καλή δύναμη για τη συνέχεια και για την ομάδα μου θέλουμε συνέπεια, σταθερότητα και να βελτιωνόμαστε σ’ όλους τους τομείς.
ΣΑΡΡΙΔΗΣ ΣΩΤ.(Κύργια): Σ’ ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο είναι δύσκολο να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα μου προσπάθησε από το πρώτο λεπτό και παρά το γεγονός που δέχθηκε γρήγορο γκολ αντέδρασε γρήγορα και ισοφαρίσαμε. Αν και η αντίπαλη ομάδα στο α΄ ημ. είχε την κατοχή της μπάλας, στη μεγαλύτερη διάρκεια, τη μεγαλύτερη ευκαιρία τη χάσαμε εμείς σε κενή εστία και μπορούσαμε να προηγηθούμε στο σκορ και να πάμε στα αποδυτήρια. Το σκορ του αγώνα κρίθηκε από ένα πέναλτι. Η Καλλίφυτος είχε τις ευκαιρίες στο β΄ μέρος. Δε δημιουργήσαμε την κλασική ευκαιρία, είχαμε όμως την κατοχή της μπάλας και βγάλαμε δύναμη και ενέργεια. Οι μεταγραφές άλλαξαν το όλο κλίμα, θέλει όμως υπομονή και δουλειά. Είχαμε απέναντί μας μια εξαιρετική ομάδα. Έχω αμφιβολίες για το πέναλτι. Δε σημαίνει επειδή πέφτει ο ποδοσφαιριστής πρέπει και να δοθεί. Έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει επαφή. Καλή συνέχεια στο Μιχάλη που κάνει εξαιρετική δουλειά με νέα παιδιά.