Μεγάλες διακρίσεις από τους «Αγωνιστές» ΑμεΑ Δράμας

7 χρυσά, 7 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια

Δύο πανελλήνια ρεκόρ από την Μπενιάτογλου σε σφαίρα και δίσκο



ΜΕΓΑΛΕΣ επιτυχίες σημείωσαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οι αθλητές του Συλλόγου «Αγωνιστές» ΑμεΑ Δράμας, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΕΑΟΜ ΑμεΑ που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή 550 αθλητών και αθλητριών από 57 σωματεία......







.......απ’ όλη την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο πανελλήνιο πρωτάθλημα, αποτελεί σημαντικό αγωνιστικό τεστ πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ντουμπάι που είναι προγραμματισμένο για το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου (7-15) και φυσικά μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου ορισμένοι αθλητές και αθλήτριες να «πιάσουν» όρια ενόψει της διοργάνωσης που θα γίνει στο εμιράτο.

Στο πρωτάθλημα στίβου, συμμετείχε επίσης και η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών. Τη διοργάνωση -κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας – τίμησαν με την παρουσία τους και αρκετοί από τους πρεσβευτές του Μέγα Χορηγού της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και συγκεκριμένα οι Βαζέχα, Βάντσικ, Βραχάλη, Κουντουριώτη, Παπανικολάου, Ζαρμακούπη, Ντικούδης, Κυρίτσης, Μητρόπουλος και Καλλιτζάκης.

Οι επιτυχίες των Δραμινών



ATHLITES AMEA AGONISTES

Οι Δραμινοί αθλητές, κατάφεραν και έφεραν στη Δράμα συνολικά 18 μετάλλια, από τα οποία τα 7 είναι χρυσά, τα 7 αργυρά και τα 4 χάλκινα, ενώ η Μπενιάτογλου σημείωσε 2 πανελλήνια ρεκόρ στην σφαίρα και στο δίσκο.

Για τις επιτυχίες των αθλητών του Συλλόγου, μίλησε στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρος των «Αγωνιστών» ΑμεΑ κ. Βασίλης Κουντουράς, ο οποίος εξήρε τις προσπάθειές του, που κάθε χρόνο συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουντουράς «καταφέραμε και είχαμε σημαντική βελτίωση των επιδόσεων σε σχέση με πέρυσι, αλλά και στη συγκομιδή των μεταλλίων, ενώ γεγονός είναι ότι πλέον αθλήτρια του συλλόγου έχει δύο πανελλήνια ρεκόρ».

Τόνισε επίσης ο κ. Κουντουράς, ότι «έγινε μεγάλη προσπάθεια και μετά από δύσκολες συνθήκες λειτουργίας που είχαμε την προηγούμενη χρονιά, παρ’ όλα αυτά τα παιδιά τα κατάφεραν, με τη βοήθεια προπονητών και εθελοντών του συλλόγου  και των γονιών τους και κατάφεραν και μας έκαναν περήφανους και σαν σύλλογο, αλλά και σαν Νομό Δράμας. Θα πρέπει όλοι οι Δραμινοί να είναι περήφανοι γι’ αυτά τα παιδιά, γι’ αυτούς τους αγωνιστές. Που παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες αγωνίζονται και στέλνουν ένα μήνυμα: ότι δεν τα παρατάνε. Είναι άτομα με αναπηρία και συνεχίζουν με χαμόγελο, όρεξη και διάθεση να αγωνίζονται. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους μας».

Η πλειοψηφία των παιδιών, ασχολούνται από την αρχή του Συλλόγου από το 2012, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια έχουν προστεθεί και μερικά ακόμα. «Σκοπός μας είναι να φέρουμε και άλλα άτομα στο Σύλλογο και αν είναι δυνατόν, να κατεβάζουμε στην Αθήνα κάθε χρόνο ακόμα μεγαλύτερη αποστολή».

Αναλυτικότερα, οι αθλητές του Συλλόγου «Αγωνιστές» ΑμεΑ, πέτυχαν τα παρακάτω μετάλλια:



Πασχαλία Μπενιάτογλου: πρώτη θέση με χρυσό μετάλλιο και πανελλήνιο ρεκόρ στην σφαίρα και στον δίσκο.



Πασχάλης Μπόσκος: πρώτη θέση με χρυσό μετάλλιο στο ακόντιο.
Δημήτρης Μπόσκος: πρώτη θέση με χρυσό μετάλλιο στην σφαίρα και στον δίσκο.




Λάζαρος Μαρίγκος: πρώτη θέση με χρυσό μετάλλιο στον δίσκο και δεύτερη θέση με αργυρό μετάλλιο στο ακόντιο.





Ελένη Τσεντεμεΐδου: πρώτη θέση με χρυσό μετάλλιο στην σφαίρα και δεύτερη θέση με αργυρό μετάλλιο στον δίσκο.


Βασιλική Μητρούση: δεύτερη θέση με αργυρό μετάλλιο στα 100μ.
Νίκη Βαλαμίου: δεύτερη θέση με αργυρό μετάλλιο στα 100μ.
Γιωργος Σιδηρόπουλος: δεύτερη θέση με αργυρό μετάλλιο στα 100μ. και τρίτη θέση με χάλκινο μετάλλιο στην σκυτάλη 4×400μ.



Στέλιος Ιακωβίδης: δεύτερη θέση με αργυρό μετάλλιο στα 100μ. και στα 200μ. και τρίτη θέση με χάλκινο μετάλλιο στην σκυτάλη 4×400μ.
Αναστάσης Γρηγοριάδης: τρίτη θέση με χάλκινο μετάλλιο στην σκυτάλη 4×400μ.
Κωνσταντίνος Αράπης: τρίτη θέση με χάλκινο μετάλλιο στην σκυτάλη 4×400μ.
Χρήστος Μιχαλόπουλος: συμμετοχή για πρώτη φορά στα 100μ.
Συνολικά οι «Αγωνιστές» συγκέντρωσαν 18 μετάλλια (7 χρυσά, 7 αργυρά και 4 χάλκινα) και σημείωσαν 2 πανελλήνια ρεκόρ.

Πηγή: proinos-typos.gr