Ανακοίνωσε Βεργετη η Δόξα Δράμας

Η ΠΑΕ Δόξα Δράμας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας, για ένα χρόνο (+1 σε περίπτωση ανόδου), με τον Στάικο Βεργέτη, για τη θέση του προπονητή της ομάδας.

Ο Στάικος Βεργέτης  γεννήθηκε στις11 Ιουλίου 1976 στην Τρίπολη. Είναι παντρεμένος από το 2009 και έχει αποκτήσει δύο παιδιά..

Ως ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκε σε ομάδες των τοπικών κατηγοριών. Το 2000 αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ Αθηνών, με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο και είναι κάτοχος του προπονητικού πτυχίου UEFA Pro. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 2001 από τον Παγγορτυνιακό Τρίπολης, με τον οποίο πήρε την άνοδο το 2004 και τη συμμετοχή στην τότε Δ’ Εθνική.

Το καλοκαίρι του 2006 προσλήφθηκε ως γυμναστής στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης και τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς, ο καινούριος προπονητής Πάουλο Κάμπος τον προήγαγε σε μέλος του τεχνικού επιτελείου της πρώτης ομάδας. Διετέλεσε γυμναστής, κυνηγός ταλέντων, μεταφραστής (γνωρίζει ισπανικά και άπταιστα αγγλικά), βοηθός προπονητή και αναλυτής αθλητικής στατιστικής, ενώ το Νοέμβριο του 2011 ήταν υπηρεσιακός προπονητής κατά την εντός έδρας νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 ανέλαβε χρέη προπονητή της πρώτης ομάδας του Αστέρα, αντικαθιστώντας τον Σάκη Τσιώλη. Στις 28 Αυγούστου 2014 οδήγησε το σύλλογο για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ομίλους στο Europa League. Με τον Αστέρα έχει 125 αγώνες, τους 18 στο Europa League.

Η φιλοσοφία του είναι πως όταν εργάζεσαι σκληρά, όλα είναι δυνατά!

 

Δήλωση Στάικου Βεργέτη

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα στην οικογένεια της Δόξας Δράμας και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να συντελέσω στην επίτευξη των στόχων αυτής της ιστορικής ομάδας. Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους που με επέλεξαν, υπόσχομαι να ανταποδώσω με τη δουλειά μου την εμπιστοσύνη τους».

 

Δήλωση Γιάννη Μπύρου

«Η οικογένεια της Δόξας καλωσορίζει τον Στάικο Βεργέτη και του εύχεται κάθε επιτυχία. Εμείς θα συμβάλλουμε τα μέγιστα και θα του παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια, ώστε να φθάσει την ομάδα εκεί που της αξίζει. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό, ελπίζοντας, βέβαια, ότι δεν θα αλλάξει κάτι στους κανόνες του πρωταθλήματος».