Ανοίγει ο δρόμος της Δόξας για την φουτμπόλ λίγκα !!! ....του Δημήτρη Τσιάρα.

Μια αλλαγή στις διατάξεις του ΚΑΠ περίμεναν όλοι μέσα στο δραμινό στρατόπεδο καθώς μέσα από αυτή την αλλαγή αναμένονταν να ανοίξει ο δρόμος της ανόδου στην φούτμπολ λίγκα για την Δόξα.
Καιρό τώρα ο Γιάννης Μπύρος είχε εναποθέσει τις ελπίδες  του σε αυτή την περίπτωση μιας και ουσιαστικά ήταν η πιο σίγουρη για ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα έγιναν γνωστά μέσα από δημοσίευμα αθηναϊκής ιστοσελίδας, η πολυπόθητη αλλαγή στον ΚΑΠ είναι πλέον γεγονός και με αυτήν την τροποποίηση στην παράγραφο 5 του άρθρου 4 δικαίωμα ανόδου αποκτούν πλέον οι δευτεραθλητές.
Σύμφωνα λοιπόν με την liganews το επίμαχο άρθρο του νέου ΚΑΠ αναφέρει:...



«Το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας αρχίζει πάντοτε με τον αριθμό των ομάδων που αναφέρονται στην οικεία προκήρυξη. Ο αριθμός αυτός συμπληρώνεται, μετά την βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στο τέλος των πρωταθλημάτων, αφού υποβιβαστεί ο προβλεπόμενος από τις προκηρύξεις αριθμός ομάδων από την Β΄ Εθνική Επαγγελματική κατηγορία στην Γ’ Εθνική [12] Ερασιτεχνική κατηγορία και προβιβαστεί αντίστοιχα ο προβλεπόμενος αριθμός ομάδων από την Γ’ Ερασιτεχνική στην Β’ Εθνική Επαγγελματική κατηγορία.
Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στην Β΄ κατηγορία παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Γ’ Ερασιτεχνική στην Β΄ Εθνική Επαγγελματική κατηγορία δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ ή δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερεις (4) αμέσως επόμενες στην σειρά κατάταξης – μετά τον προβιβασμό των προβλεπόμενων – του μίνι πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και σύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους και με τους ίδιους κανόνες.
Αν και μετά την εξάντληση των ανωτέρω δυνατοτήτων, ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων δεν έχει καλυφθεί, τότε αποκτούν το δικαίωμα οι υποβιβασμένες από την Β΄ κατηγορία ομάδες, να παραμείνουν σε αυτήν (με την σειρά κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα) ώσπου να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος από την προκήρυξη αριθμός ομάδων».
-Πηγαίνοντας στην ουσία του θέματος, το σίγουρο είναι ότι ανοίγει η πόρτα της ανόδου. Ωστόσο υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και με προσοχή. Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα ανάλογα με το πόσες ομάδες δεν θα συμμετέχουν, αντίστοιχες σε αριθμό θα είναι οι δευτεραθλήτριες.
 Από την φετινή φούτμπολ λίγκα, ουσιαστικά, τρεις είναι οι ομάδες που συγκεντρώνουν τις πιο πολλές πιθανότητες να μην συνεχίσουν στην κατηγορία (Αγροτικός Αστέρας, Εργοτέλης και Πανσερραϊκός). Αν το σκηνικό δεν αλλάξει τότε η Δόξα, η Χαλκίδα και ο Ιωνικός θα είναι λογικά οι ομάδες που θα τις αντικαταστήσουν καθώς η ΑΕ Καραϊσκάκης πάει για την συγχώνευση με την Αμβρακία.
Ωστόσο αν κάποια από τις τρεις καταφέρει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις παραμονής στην δεύτερη κατηγορία τότε οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν μέσα από μπαράζ. Εκεί το πράγμα μπερδεύεται πάρα πολύ καθώς μέσα στο κατακαλόκαιρο θα κληθούν οι μονομάχοι να δώσουν τόσο σημαντικές αναμετρήσεις.
Ο κανονισμός επιτρέπει να υπάρχουν οι μεταγραφικές ενισχύσεις στην σύνθεση των ομάδων που θα πάνε σε αγώνες μπαράζ, οπότε αλλοιώνονται τα δεδομένα των δευτεραθλητών όπου σημειωτέον Ιωνικός και Χαλκίδα διοικητικά είναι πολύ δυνατοί.
Συνεπώς υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι να έρθει κάτι το χειροπιαστό που θα επιβεβαιώνει την προοπτική της ανόδου για τους «μαυραετούς».
Το σίγουρο πάντως είναι πως άνοιξε η πόρτα της ανόδου για την Δόξα και ο Γιάννης Μπύρος , περιχαρής ο ίδιος, είναι κοντά στην πραγματοποίηση του στόχου του. Να κάνει μια δυνατή Δόξα και τους δραμινούς χαρούμενους και περήφανους για την ομάδα !!!

Πηγή: sportdrama.gr-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ