"Τελικά δεν βρήκα τίτλο για τα όσα συμβαίνουν στη Δόξα Δράμας"...άρθρο του Λάζαρου Παπαλαζάρου

Προβληματίστηκα με τον τίτλο που θα έδινα στο άρθρο, καθώς δεν ήξερα τι να γράψω. Έτσι λοιπόν, ξεκινώ να γράφω και τον τίτλο θα τον επιλέξω στο τέλος.
Βέβαια, με αυτά που θα διαβάσετε σήμερα Τρίτη 04/07/2017, την ώρα που έχει αποφασισθεί η εκ νέου αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της Δόξας Δράμας, καθώς δεν κατέστη δυνατό να κατατεθεί ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει τη διοίκηση της ερασιτεχνικής Δόξας Δράμας, θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος τα εξής:
«Είναι δυνατόν να γράφει κανείς αυτά τα πράγματα ; Θέλει να μπει στη «μαύρη λίστα» ; Δεν θέλει να είναι «αρεστός» στον Γιάννη Μπύρο; «Κλείνει την πόρτα» σε ένα από τα πόστα των Μαυραετών;»

Όμως δεν είναι έτσι αγαπητοί μου φίλοι. Έχουμε ξαναπεί ότι «όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια». Κάποιος πρέπει να λέει και τα πράγματα με το όνομά τους χωρίς, κατ’ ανάγκη, να θέλει το κακό του ενός ή του άλλου, πόσο μάλλον της Δόξας Δράμας.

Αυτά που συμβαίνουν στη Δόξα Δράμας σήμερα  χρίζουν  ….ανάλυσης.

Ας δούμε ορισμένα δεδομένα:...



1)      Διαβάζουμε ότι η Δόξα Δράμας έκλεισε προπονητή(Διγκόζης),  έκλεισε και Γενικό αρχηγό(Αντώνης Κασδοβασίλης), χωρίς να έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από πλευράς συλλόγου. Διότι ο Σύλλογος υφίσταται…..ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ….
2)      Διαβάζουμε ότι η Δόξα Δράμας κλείνει ποδοσφαιριστές. Με ποιον συμφωνούν αυτοί οι ποδοσφαιριστές; Φυσικά με τον Γενικό Διευθυντή Νίκο Ιωσηφίδη ο οποίος ενεργεί κατόπιν συνεννόησης με τον Γιάννη Μπύρο. Οι συμφωνίες φυσικά είναι προφορικές διότι δεν μπορούν, εκ των πραγμάτων,  να είναι γραπτές….διότι στην Δόξα Δράμας δεν υπάρχει διοίκηση αυτή τη στιγμή που να θέλει να επωμισθεί τέτοια ευθύνη(αφήστε που ίσως να μην δύναται  να το πράξει, λόγω της μεταβατικότητας).
3)      Κανείς δεν εγγυάται ότι όσοι παίκτες συμφώνησαν δεν θα αλλάξουν γνώμη σε περίπτωση που δεχτούν μία πρόταση από ομάδα με ΔΙΟΙΚΗΣΗ «ΣΕ ΙΣΧΥ»…..εκτός και αν υπάρχουν τρόποι, νομικής φύσεως,  να δεσμευτούν με υπογραφή.
4)       Η Γενική συνέλευση της Δόξας Δράμας παίρνει τη μία αναβολή μετά την άλλη. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι «περιμένουμε να δούμε σε ποια κατηγορία θα παίζει η ομάδα». Να σας πως εγώ αν δεν το ξέρετε…..στη Γ ‘ ΕΘΝΙΚΗ….για το λόγο αυτό αλλάξτε το «moto» !!! Δεν μπορεί να λέει ο Υφυπουργός, να λέει η Football League, να λέει η ΕΠΟ…ότι το νέο πρωτάθλημα θα γίνει σε έναν όμιλο και εμείς να περιμένουμε ακόμη να παίξουμε στην Β’ Εθνική !!!! Ή μήπως περιμένετε να κερδίσουμε το δικαστήριο κατά της Καλαμαριάς η οποία προετοιμάζεται και χτίζεται, ήδη, για τη Β’ ????  Είπαμε …στην Ελλάδα ζούμε αλλά και το «χάος» έχει τα όρια του(για να μην χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση).
5)      Ο κόσμος της Δόξας Δράμας, αν μπαίνει κανείς στον κόπο να τον ρωτήσει και μιλάμε για τον αγνό κόσμο της Δόξας Δράμας και όχι για τους γλύφτες-αυλοκόλακες των εκάστοτε διοικήσεων, άρχισε να την «ψωνίζει» με τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα. Ορισμένοι, βέβαια και αυτό είναι το χειρότερο, άρχισαν να αδιαφορούν για το μέλλον της διότι βλέπετε έχουν και σπουδαιότερα προβλήματα(βλέπε οικονομική κρίση) από το αν θα βρει η ομάδα έναν ισχυρό χρηματοδότη που θα συντηρεί 10-15 τακτικούς και έκτακτους υπαλλήλους και καμιά 20αριά ποδοσφαιριστές που στην πλειοψηφία τους έφτασαν τα 25+ χωρίς να έχουν δουλέψει στη ζωή τους. Διότι μην μου πείτε ότι το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι δουλειά? Χόμπι είναι και μάλιστα με αμοιβή και μακάρι να με αξίωνε ο Θεός να το έκανα και εγώ(όπως θα ευχόσασταν και πολλοί από εσάς).

ΑΡΑ……..

Με τα όσα διαβάσατε παραπάνω, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

Πρώτον: Ο Γιάννης Μπύρος , αν και δηλώνει  ότι δεν θέλει να εμπλακεί διοικητικά  με την ομάδα αν αυτή παίζει στη Γ’ Εθνική, έχει αποφασίσει με κάποιον  τρόπο, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, να ελέγξει τον Ερασιτέχνη. Διότι δεν γίνεται να προσλαμβάνεις γενικό Διευθυντή, προπονητή, γενικό αρχηγό, να κλείνεις παίκτες επιπέδου Β’ Εθνικής και στο τέλος να μην ελέγχεις την ομάδα διοικητικά. Διότι πείτε μου εσείς ποιος θα αναλάμβανε πρόεδρος στον Ερασιτέχνη χωρίς να έχει την «ευχή» του Γιάννη Μπύρου και θα υπέγραφε όλες αυτές τις οικονομικές συμφωνίες ;;; Μόνο ένας αφελής θα το έπραττε…  

Δεύτερον: Η Ερασιτεχνική θα πάει σε διοίκηση πρωτοδικείου, ο κ. Μπύρος θα δώσει μια χορηγία(και αν τη δώσει γιατί θα αρχίσουν να τον «κράζουν» οι πάντες και με το δίκιο του ίσως «την ψωνίσει και δεν θα δώσει μία») και τότε ….. «ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ»… θα αρχίσει πάλι η «ζητιανιά», θα αρχίσουν τα «παρακάλια» και θα επαληθευθούν όσοι έλεγαν ότι «το διώροφο πρέπει να γκρεμισθει από τα θεμέλια».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ πιστεύω ότι θα συμβεί το πρώτο, αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η τακτική που ακολουθεί ο κ. Μπύρος, την οποία θεωρώ λανθασμένη.  


Υ.Γ…….Μακάρι τα όσα γράφω να διαψευσθούν και η Δόξα Δράμας να παίξει στη Β’ Εθνική με πρόεδρο της ΠΑΕ τον Γιάννη Μπύρο. Ας με «κράζετε» τότε, χαλάλι !!!!