ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ - ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 0-1...του Στέλιου Χάρταλη


"....πάσα αρχή παυσάτω"

Σε συνέχεια του προηγούμενου post game με τίτλο “Αρχηγού παρόντος»! Η μεγάλη του κλάση «μίλησε» το περασμένο Σάββατο στον Άγιο Αθανάσιο, εκεί όπου νωρίς νωρίς άνοιξε το σκορ οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη, σήμερα και πριν από λίγη ώρα εκεί όπου η μπάλα κυριολεκτικά έκαιγε και δεν έμπαινε με τίποτα στα δίχτυα, ανέλαβε και πάλι δράση, δίνοντας το πολύτιμο τρίποντο στην Προσοτσάνη με το 0:1 μέσα στην έδρα της Καλλιφύτου.....



Ματς που κρίνεται στα τελευταία λεπτά σίγουρα a priori είχε δραματικό χαρακτήρα και παραδοσιακά οι κόντρες της Προσοτσάνης μέσα στην έδρα του Εθνικού Αστέρα τέτοια εικόνα έχουν. Η ομάδα του Γιώργου Λάλα μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να πετύχει ότι κατάφερε και στην προηγούμενη έξοδό της (σ.σ. γκολ από τα αποδυτήρια), ωστόσο δεν τα κατάφερε, με τους γηπεδούχους του Μιχάλη Τσοκακτσίδη να αναπτύσσουν έντονη επιθετική δράση στις παρυφές του 20άλεπτου με κύρια αιχμή ποιον άλλον, τον Παρουτσή. Ο κορυφαίος τερματοφύλακας της λίγκας είπε όχι, όποτε χρειάστηκε στο 2οσκόρερ μέχρι στιγμής του πρωταθλήματος, με τους φιλοξενούμενους σταδιακά να μεταφέρουν την μπάλα στα καρέ του Σαραλιώτη, ο όποιος με τη σειρά του συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του κόντρα στην Προσοτσάνη.
Χωρίς γκολ στο ημίχρονο, όπου πάντως θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι υπέρ των «ροχιμπλάνκος» μόλις στο 5’ σε ανατροπή του Τσακμακίδη από τον γκολκίπερ, με αμφισβήτηση για μη καταλογισμό της εσχάτης των ποινών κι από πλευράς Καλλιφύτου στις αρχές της επανάληψης (σ.σ. 51’ χέρι Αθανασιάδη Δημ.).
Στο τελευταίο ημίωρο η ομάδα που ήθελε περισσότερο το τρίποντο και σίγουρα δεν τη βόλευε ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν η Προσοτσάνη, η οποία έκλεισε για τα καλά τους αντιπάλους της στα καρέ τους και σφυροκοπούσε ανά τακτά διαστήματα. Μία φορά το δοκάρι και σε άλλες δύο περιπτώσεις ο Σαραλιώτης κράτησαν το παιχνίδι στην ισοπαλία, μέχρι να έρθει ο Φερφέρης με το κεφάλι να κρατήσει ολοζώντανη την ομάδα του στο κυνήγι του τίτλου.
Λεπτό προς λεπτό:
5’: λάθος υπολογισμός του Σαραλιώτη, ο Τσακμακίδης στα όρια του άουτ του κλέβει την μπάλα, ο τελευταίος τον ανατρέπει, όμως ο ρέφερι δείχνει «παίζεται».
10’: ο Αθανασιάδης Χαρ., προλαβαίνει πριν η μπάλα φύγει εκτός, γυρίζει στο ύψος του πέναλτι για το Γεωργιάδη, αλλά το συρτό του πλασέ βρίσκει σε ετοιμότητα τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
20’: εξαιρετική μπαλιά στον κενό χώρο του Θεοδωρέλλη, στην πορεία της μπάλας ο Παρουτσής πλασάρει για να σώσει ο Καρίπης το γκολ.
21’: αντεπίθεση από αριστερά της Καλλιφύτου, ο Καραγκιοζίδης βρίσκει σε θέση βολής τον Παρουτσή που σουτάρει από πλεονεκτική θέση ψηλά άουτ.
22’: ένα-δύο εκτός περιοχής Καλαϊτζή και Γεωργιάδη, ο Σαραλιώτης πέφτει σωστά στη γωνία του και παραχωρεί το 1ο κόρνερ στο ματς.
24’: μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Καλαϊτζή έξω από τα δοκάρια.
26’: σέντρα σουτ του Καλαϊτζή μετά από όμορφη ενέργεια των συμπαικτών του και την μπαλιά του Γεωργιάδη, ο Σαραλιώτης μπλοκάρει σταθερά.
50’: σέντρα Καλαϊτζή στο β’ δοκάρι και στην προέκταση της μικρής περιοχής ο Φερφέρης μόνος ανενόχλητος σκαστή κεφαλιά δύσκολα σε κόρνερ και πάλι ο Σαραλιώτης.
51’: σέντρα από αριστερά του Καραγκιοζίδη, ο Αθανασιάδης Δημ. θέλοντας να κάνει σκριν στον αντίπαλο του για να πάρει την μπάλα μπροστά του, αυτή γκελάρει στον κακό αγωνιστικό χώρο, βρίσκει το χέρι του, κοντά ο κ. Παρασκευούδης λέει «παίζεται» εκ νέου.
56’: δυνατό σουτ του Αθανασιάδη Χαρ. στον κεντρικό άξονα βρίσκει στη σωστή θέση τον τερματοφύλακα της Καλλιφύτου που μπλοκάρει σταθερά.
57’: γρήγορη μεταβίβαση της μπάλας από τον Ευθυμιάδη για τον Παρουτσή, που «χόρεψε» δύο αντιπάλους, νικήθηκε ωστόσο στο σουτ μέσα από την περιοχή, μιας κι ο Καρίπης με τα ακροδάχτυλα παραχώρησε το κόρνερ.
67’: στρώσιμο του προωθημένου Παπαμιχαήλ για τον επίσης προωθημένο από την προηγούμενη φάση Αστερίου, δυνατό σουτ εκτός εστίας.
72’: φάουλ του Καλαϊτζή σε μέση απόσταση, χωρίς ισορροπία κεφαλιά του Αστερίου άουτ.
74’: κόρνερ του Παλτζίδη πλασαριστά για τον Καλαϊτζή, ο Φερφέρης ξεχασμένος στην απέναντι πλευρά επιχειρεί το συρτό σουτ, η μπάλα στρώνεται στον Τσακμακίδη που γυρίζει μεν το σώμα του, σουτάρει δε άστοχα.
81’: ο Καλαϊτζής βρίσκει στο β’ δοκάρι με σέντρα τον αφύλακτο Φερφέρη, καρφωτή κεφαλιά σώζει στη γωνία του ο Σαραλιώτης παραχωρώντας το κόρνερ.
85’: ο Αστερίου που μετά το 70’ έχει γίνει φορ με εντολή του προπονητή του σεντράρει με ακρίβεια για τον Τσακμακίδη, που γυρίζει 90ο το σώμα του για να σουτάρει, το επιχειρεί, αλλά δε βρίσκει στόχο από το σημείο του πέναλτι.
86’ 0:1 η άμυνα της Καλλιφύτου διώχνει προς το κέντρο, ο Αθανασιάδης Χαρ. ανακόπτει αντεπίθεση και η μπάλα από το αριστερό πόδι του Καλαϊτζή φτάνει στην καρδιά της άμυνας του Εθνικού Αστέρα, με το Φερφέρη να πετάγεται στο ραντεβού με το γκολ, στέλνοντάς την παρά και την προσπάθεια του Σαραλιώτη στα δίχτυα!
90’: κλέψιμο του Περσιανλή, βλέπει εκτός θέσης το Σαραλιώτη, αλλά το μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ φεύγει δίπλα στα δοκάρια, άουτ.
Διαιτητής: Παρασκευούδης Νικόλαος.
Α’ Βοηθός: Κετσιμπάσης Παναγιώτης.
Β’ Βοηθός: Τορούνογλου Σάββας, της ΕΠΣ Δράμας.
ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ (Μιχάλης Τσοκακτσίδης): 1. Σαραλιώτης, 2. Καρασαββίδης, 3. Νεοφυτίδης, 4. Παυλίδης Π., 5. Ευθυμιάδης, 6. Θεοδωρέλλης, 7. Παυλίδης Δ. (83’ – 12. Διάφας), 8. Φωτιάδης (68’ – 17. Μελικίδης), 9. Καραγκιοζίδης, 10. Παρουτσής & 11. Αλεξίου (57’ – 14. Κουκλάς).α
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Καρίπης, 2. Αθανασιάδης Χαρ., 3. Παπαμιχαήλ, 4. Αθανασιάδης Δημ., 5. Αστερίου, 6. Φερφέρης, 7. Παπαδόπουλος (69’ – 12. Παλτζίδης), 8. Ρούσσος, 9. Καλαϊτζής, 10. Τσακμακίδης (89’ – 17. Μωυσίδης) & 11. Γεωργιάδης (82’ – 13. Περσιανλής).
  • Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 17ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
  1. Καλλίφυτος – Προσοτσάνη 0 : 1 (86’ Φερφέρης)
  2. Μοναστηράκι – Πανδραμαϊκός 0 : 2 (39’ Σαϊνίδης & 80’ Lipo)
  3. Σιταγροί – Άγιος Αθανάσιος 2 : 0 (44’ Παναγιώτογλου & 89’ Μίγας)
  4. Πετρούσα – Κύργια 0 : 1 (81’ Γρηγοριάδης Αλέξ.)
  5. Κάτω Νευροκόπι – Βώλακας 0 : 2 (27’ Σίγγος & 84’ Σταμπουλής Αθ.)
  6. Περιθώρι – Ξηροπόταμος 0:3 ά.αγ.
  7. Φωτολίβος – Καλαμπάκι 1 : 3 (20’ Χαραλαμπίδης / 30’ Καλατζίδης, 32’ Αραμπατζής & 76’ Μαυροβασίλης)
  8. Καστρινός – Χωριστή 1 : 1 (76’ Γκέντογλου / 37’ Καρυπίδης)
Πηγή: www.draminaspor.gr
  • Το προσεχές Σάββατο (25-02-2017 και ώρα 3:30μ.μ.) θα διεξαχθεί η 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει τα κάτωθι παιχνίδια:
  1. Μοναστηράκι – Καλλίφυτος (1:1)
  2. Προσοτσάνη – Σιταγροί (1:0)
  3. Πανδραμαϊκός – Πετρούσα (3:2)
  4. Άγιος Αθανάσιος – Κάτω Νευροκόπι (3:0)
  5. Κύργια – Περιθώρι 3:0 ά.αγ.
  6. Βώλακας – Φωτολίβος (1:2)
  7. Ξηροπόταμος – Καστρινός (1:1)
  8. Χωριστή – Καλαμπάκι (1:2)