Α.Ε.Κυργίων–ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μοναστηρακίου 0-0 του Θόδ. Βασιλειάδη

Αγχωτική …. ισοπαλία!
Στο ξεκίνημα του β΄ γύρου (16η αγωνιστική) της Α΄ Ερασ. Κατηγορίας η Α.Ε.Κυργίων κατάφερε να … χάσει το τρίποντο στην έδρα της απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας, Κεραυνό Μοναστηρακίου. Με δυο βαθμούς περισσότερους «τα καναρίνια» του Σωτ. Σαρρίδη, με καλές μεταγραφές ποδοσφαιριστών το Γενάρη, ήταν μονόδρομος η νίκη, για να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Μία νίκη που δεν ήρθε ποτέ, παρότι οι γηπεδούχοι απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, με πολλές χαμένες ευκαιρίες και πολλά τρεξίματα, ο αγώνας παρέμεινε χωρίς γκολ (1-1 ο αγώνας της 1ης αγων.)....


Στο α΄ ημ. η τοπική ομάδα μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πήρε τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες κι όλοι περίμεναν… το γκολ! Ο χρόνος έτρεχε αμείλικτος ώσπου το σφύριγμα της λήξης, για την ανάπαυλα, έστειλε τους ποδοσφαιριστές στ’ αποδυτήρια.  Το δεύτερο μέρος συνεχίστηκε πάλι με την καθολική υπεροχή των γηπεδούχων και τα σφυροκοπήματα στην αντίπαλη περιοχή, έλειπε όμως η σωστή τελική προσπάθεια στην οργανωμένη άμυνα του Κεραυνού και την σταθερότητα του Μητρούση.
Φιλότιμες οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων που δημιούργησαν ελάχιστες φάσεις στα καρέ του Καγγελίδη, με πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη, κυρίως στο β΄ ημ., και πολύ τύχη, έφυγαν ικανοποιημένη με το βαθμό της ισοπαλίας. Έδειξαν αδύναμα στοιχεία και θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια για να παραμείνουν στη μεγάλη Κατηγορία.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
4΄ Φάση διαρκείας στα καρέ του Μοναστηρακίου με τελικό αποδέκτη το Βέργο που με βον πλανέ στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.
5΄Μακρινό σουτ του  Σαγκινέτου πέφτει και αποκρούει ο Καγγελίδης και στην επαναφορά ο Παναγιώτογλου από πολύ κοντά δεν μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα που αποκρούει για δεύτερη φορά στην εξέλιξη της φάσης.
11΄ Καλό σουτ από αριστερά στην περιοχή του Γρηγοριάδη Α., αποκρούουν δύσκολα οι αμυντικοί σε κόρνερ.
21΄ Πολύ καλή ευκαιρία με το Βέργο από δεξιά να σεντράρει, αλλά το σουτ του Πεντεζίδη περνάει ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.
30΄ Επανάληψη της προηγούμενης φάσης με την κεφαλιά του Πεντεζίδη να καταλήγει στην αγκαλιά του Μητρούση.
34΄ Το μακρινό σουτ του Ζεκερίδη σε καλή θέση ο αντίπαλος τερματοφύλακας μπλοκάρει σταθερά.
35΄ Ο Ζεκερίδης από δεξιά βρίσκει τον Δερμεντζή που πιάνει καλό σουτ, για να περάσει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι.
40΄ Το εξαιρετικό σουτ του Πιστικού βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μητρούσης, από το αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του.
47΄ Ο Λιόντας σουτάρει με προϋποθέσεις από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα όμως περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι.
56΄ Σέντρα του Πιστικού από αριστερά,  ο Γρηγοριάδη Α. πιάνει κεφαλιά που περνάει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.
65΄ Η «χλιαρή» κεφαλιά του Παναγιώτογλου εύκολη υπόθεση για τον Καγγελίδη.
69΄ Ο Θεοδωρίδης σεντράρει από δεξιά, η κεφαλιά του Παναγιώτογλου από καλή θέση απελπιστικά άουτ.
70΄ Από πλάγια θέση δεξιά σουτάρει ο Πιστικός και η μπάλα πάνω από το δοκάρι.
79΄ Καλή ευκαιρία με τον  Παναγιώτογλου που μόνος δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, μετά τη σωτήρια επέμβαση του  Καγγελίδη.
87΄Δυνατό κι ευθύβολο σουτ του Γρηγοριάδη Α. βγάζει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παρασκευούδης Ν. 
ΒΟΗΘΟΙ: Μπύρος Θ. -  Χατζηνάκος Γ.
Α.Ε.ΚΥΡΓΙΩΝ (Σαρρίδης Σωτ.): 1.Καγγελίδης Α., 2.Πρίτσιου Δ., 3.Πιστικός Κ., 4.Δερμεντζής Ζ., 5. Δεληκωστίδης Α., 6.Ζεκερίδης Α., 7. Γρηγοριάδης Κ.(60΄ Τσιμπλίδης Ν.), 8 Λιόντας Γ.(62΄ Σουβλέρης Φ.), 9.Βέργος Σ., 10. Γρηγοριάδης Α., 11.Πεντεζίδης Μ.(46΄ λ.τ. Καγγελίδης Δ.)
Πάγκος: Τουλκερίδης Χ., Τσιαμούζας Κ., Ισαακίδης Α., Παπαδόπουλος Δ.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ (Λαζαρίδης Γ.): 1.Μητρούσης Γ., 2.Παναγιώτογλου Δ., 3.Κανελόπουλος Μ. (46΄Ερμείδης Χ.),  4.Θεοδωρίδης Χ.,  5.Σαγκινέτος Β., 6.Ξυγιντζής Δ., 7.Ποιμενίδης Ζ.,  8.Ατάλογλου Ι.,  9.Λαζαρίδης Γ., 10.Βασιλειάδης Π.,  11.Κιάκος Ε.
Πάγκος: Φίλια Ρ., Ποιμενίδης Α., Γλάβας, Πάνος, Τόντρι, Μητρούσης Α.
Δήλωση προπονητή ΑΕΚυργίων
Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ΑΕΚυργίων (Σαρρίδης Σ.) δήλωσε: Το μόνο που μας έλειπε από αυτόν τον αγώνα ήταν το γκολ. Μπορώ να πω ότι η κατοχή της μπάλας ήταν 80-20 υπέρ μας. Δημιουργήσαμε απίστευτες και μοναδικές ευκαιρίες που δυστυχώς σήμερα χάθηκαν. Δεν κινδυνέψαμε πέραν των 2-3 φάσεων. Κάναμε μια φανταστική εμφάνιση, είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, βγήκαμε από τα πλάγια, προσπαθήσαμε με διάφορους τρόπους να διασπάσουμε την πολυπρόσωπη άμυνα του αντιπάλου. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Δεν έχω παράπονα από τα παιδιά. Από θέμα ατυχίας δεν κερδίσαμε το παιχνίδι. Για μας η νίκη ήταν μονόδρομος, γιατί το παιχνίδι ήταν πολύ κρίσιμο.