ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ - ΒΩΛΑΚΑΣ 1-1...του Στέλιου Χάρταλη

«Στροφή» στο κύπελλο!
Εκεί που νομίζαμε ότι τα είδαμε όλα, στο φινάλε του α’ γύρου ήρθε να προστεθεί ένας ακόμα κρίκος στη γνωστή αλυσίδα – όχι πάντως των σούπερ μάρκετ! Δεν είδαμε μόνο, αλλά…τα ακούσαμε κιόλας. Το τι ακούσαμε; Πολλά και διάφορα κι επαίσχυντα…Κρίμα! Α, συγνώμη δε γράφω τίποτα άλλο γιατί πάλι κακός, γκρινιάρης και γραφικός θα χαρακτηριστώ.
Κάνουμε μάλιστα επίσημη πρόταση ως Γ.Σ. Προσοτσάνης στην επιτροπή της διοργανώτριας Αρχής που ασχολείται με το θέμα του κυπέλλου, να ορίσει την ημερομηνία, το γήπεδο και την ώρα του τελικού στο προσεχές δ.σ. της Ένωσής μας, ούτως ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα γι αυτό!
Γιατί για πρωτάθλημα και φέτος…γιοκ! Προσοτσάνη είσαι άλλωστε…

Σ’ ένα ματς παρουσία 250 περίπου φιλάθλων στο «Γεώργιος Μακρής» ο Βώλακας πήρε μια ισοπαλία που την άξιζε βάσει γενικότερης παρουσίας στο 90λεπτο, αλλά συγνώμη, ποιος αφαιρεί το δικαίωμα από μια ομάδα σαν την Προσοτσάνη να μην κερδίσει έστω κι αν δεν είναι καλύτερη; Κι από τη στιγμή που η ιστορία του ματς κρίθηκε στη μία και μοναδική αμφισβητούμενη φάση κι αυτή – ω! τι σύμπτωση – ήταν και πάλι κατά της ομάδας του Γιώργου Λάλα, όπως έχει γίνει πολλάκις στο 2ο μισό του α’ γύρου του φετινού πρωταθλήματος, δικαίως οι γηπεδούχοι «βράζουν»!
Ο Φερφέρης κόντρα στη ροή του πολύ καλού ξεκινήματος της Δόξας άνοιξε το σκορ στο 23’ (1-0), η Προσοτσάνη ήλεγξε το ματς μέχρι το ημίχρονο, χωρίς όμως να έχει την καθαρή ευκαιρία για ένα 2ο γκολ, με το Βώλακα να μπαίνει εξίσου καλά στην επανάληψη, ν’ απειλεί εκ νέου στις αρχές του, το ματς να κυλάει με πολλά νεύρα και φάουλ κυρίως στο χώρο του κέντρου, ώσπου στο 86’ από θέση οφσάιντ ο Μαρίγκος ισοφάρισε για το τελικό 1-1.
Αυτά και εις άλλα με υγεία…ραντεβού στον τελικό του κυπέλλου!

Λεπτό προς λεπτό:

6’: σέντρα του Σταμπουλή Αθ. από δεξιά κεφαλιά του Μαρίγκου στην πλάτη του Αθανασιάδη Χαρ. μόλις άουτ από τη συμβολή των δοκών του Καρίπη.
10’: η φάση αναμφισβήτητα του αγώνα, με το Στάικο Ν. να σεντράρει «γλυκά» στο ύψος του πέναλτι για τον επερχόμενο σε θέση φορ Μίρκου Δ., καρφωτή κεφαλιά σαν…σουτ, αναγκάζει τον Καρίπη να εκτιναχθεί στο αριστερό του «Γ» και να παραχωρήσει το 1ο κόρνερ για τους φιλοξενούμενους.
23’ 1-0: ο Τσακμακίδης περνάει υπό πίεση την μπάλα δεξιά για τον Παπαδόπουλο που δε βρίσκει χώρο για τη σέντρα με το δεξί πόδι, αναγκάζεται να συγκλίνει προς την περιοχή εκεί όπου σηκώνει με το αριστερό βρίσκοντας στην κίνηση τον κάπτεν της Προσοτσάνης Φερφέρη κι ο τελευταίος με ωραίο σκαστό βολ πλανέ νικάει τον τερματοφύλακα του Βώλακα.
28’: αλλαγή ακριβείας του Παπαδόπουλου με «σαραντάρα», κοντρόλ με σουτ διαγώνιο του Καλαϊτζή πάνω από τα δοκάρια.
30’: ο Περσιανλής δοκιμάζει το πόδι από 25 μέτρα αλλά βλέπει την μπάλα να φεύγει άουτ.
40’: ο Σίγγος μένει όρθιος μπαίνοντας στην περιοχή αποφεύγοντας δύο αντιπάλους, πασάρει στο ύψος του πέναλτι εκεί όπου έρχεται ως κρυφός φορ ο Σταμπουλής Αθ., δυνατό πλασέ πάνω από το οριζόντιο άουτ.
55’: σέντρα και πάλι του Σίγγου για τον αφύλακτο στο β’ δοκάρι Μαρκόπουλο, εναέριο δεξί σουτ, η μπάλα σκάει στο χόρτο και περνάει ελάχιστα εκατοστά πάνω από το δοκάρι του Καρίπη που κάνει την εκτίναξη χωρίς να τη βρει.
68’: κλέψιμο του Περσιανλή στο χώρο του κέντρο, διανύει το μισό γήπεδο, τελειώνει όμως την προσπάθειά του άσχημα με το αδύναμο πλασέ του να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα.
83’: μετά από κόντρες ο Σίγγος βρέθηκε φάτσα με το 1-1, όμως το πλασέ του πέφτοντας ναι μεν πήγαινε στη γωνία, ωστόσο ο Καρίπης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε σταθερά.
86’ 1-1: μπαλιά «τρύπα» του Παναγιώτου έπειτα από κλέψιμο των φιλοξενούμενων σε μέση απόσταση, ο Μαρίγκος από θέση οφσάιντ προχωράει και με δυνατό πλασέ κάτω από τα πόδια του Καρίπη διαμορφώνει το τελικό σκορ.
94’: σουτ φάουλ του Φερφέρη ελαφρώς αριστερά από τον κεντρικό άξονα στα χέρια του Στάικου.

Διαιτητής: Ραβίκαλης Πέτρος.
Α’ Βοηθός: Παρασκευούδης Αλέξανδρος.
Β’ Βοηθός: Χασιώτης Ευάγγελος, της ΕΠΣ Δράμας.

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Καρίπης, 2. Αθανασιάδης Χαρ., 3. Παπαμιχαήλ, 4. Αθανασιάδης, 5. Γεωργιάδης, 6. Φερφέρης, 7. Παπαδόπουλος, 8. Ρούσσος, 9. Καλαϊτζής, 10. Τσακμακίδης & 11. Περσιανλής.
ΒΩΛΑΚΑΣ (Φώτης Χ’’Κυριάκου): 1. Στάικος Τρ., 2. Σταμπουλής Αθ., 3. Σίγγος, 4. Μποσκοψίου Χρ., 5. Μίρκου Δ., 6. Καρπιτσάρης, 8. Μίρκου Ι., 9. Μαρίγκος, 10. Στάικος Ν. (74’ – 7. Παναγιώτου), 11. Μαρκόπουλος (67’ – 12. Ράδος) & 14’ Σταμπουλής Ηλ. (67’ – 18. Μποσκοψίου Π.)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 15ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
1. Καλλίφυτος – Άγιος Αθανάσιος 1 – 2 (38’ Παρουτσής / 11’ Παπαδόπουλος Ν. & 89’ Περπερίδης)
2. Πανδραμαϊκός – Κύργια 1 – 2 (41’ Ουζούνογλου / 81’ Βέργος & 89’ Γρηγοριάδης)
3. Προσοτσάνη – Βώλακας 1 – 1 (23’ Φερφέρης / 86’ Μαρίγκος)
4. Μοναστηράκι – Ξηροπόταμος 1 – 5 (89’ Σαγκινέτος / 23’,42’ (πέν)&75’ Μπερούκας, 52’ Περσίδης & 81’ Μουχτάρης)
5. Σιταγροί – Καλαμπάκι 2 – 3 (41’ Τσιχλακίδης & 78’ Νικολαΐδης / 40’ Κλόγκιρι, 50’ Αραμπατζής & 76’ Σωτηριάδης)
6. Πετρούσα – Χωριστή 0 – 1 (40’ Ουζούνης)
7. Κάτω Νευροκόπι – Καστρινός δ.δ.
8. Περιθώρι – Φωτολίβος 0-3 ά.αγ.
Πηγή: papalazarou-draminaspor.blogspot.gr

Το προσεχές Σάββατο (11-02-2017 και ώρα 3:15μ.μ.) θα διεξαχθεί η 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει τα κάτωθι παιχνίδια:
1. Πανδραμαϊκός – Καλλίφυτος
2. Άγιος Αθανάσιος – Προσοτσάνη
3. Κύργια – Μοναστηράκι
4. Βώλακας – Σιταγροί
5. Ξηροπόταμος – Πετρούσα
6. Καλαμπάκι – Κάτω Νευροκόπι
7. Χωριστή – Περιθώρι 3-0 ά.αγ.
8. Φωτολίβος – Καστρινός