ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ-ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ «ΔΟΞΑΣ» ΔΡΑΜΑΣ

Η σημερινή ανακοίνωση του Προέδρου παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα Καλαμαριάς Κωνσταντίνου Βιόπουλου, που φέρεται να ενεργεί για λογαριασμό του Διοικητικού του Συμβουλίου, μας εξέπληξε αρνητικά και μας υποχρεώνει να ανταπαντήσουμε. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μια τέτοια ανακοίνωση δεν είναι δυνατόν να εκφράζει το σύνολο ή την πλειοψηφία των συναδέλφων βετεράνων του Απόλλωνα και δεν τιμά την ιστορία της ποδοσφαιρομάνας και προσφυγομάνας Καλαμαριάς.
Η ιστορική ομάδα «ΔΟΞΑ» Δράμας, την φανέλα της οποίας στο παρελθόν «ματώσαμε»,....



 δεν αγαπήθηκε και δεν καταξιώθηκε στο πανελλήνιο μόνο για το ποιοτικό ποδοσφαιρικό θέαμα που προσέφερε, αλλά και για το αθλητικό ήθος των παικτών και των παραγόντων της διαχρονικά, μέσα και έξω από τα γήπεδα.
Η «ΔΟΞΑ» ακόμα και όταν αδικούνταν, αρκούνταν σε κόσμιες διαμαρτυρίες, απέφευγε τους τραμπουκισμούς, τις ακρότητες και τις προσβλητικές και δυσφημιστικές ενέργειες σε βάρος του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Σήμερα, ως βετεράνοι, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που αυτή η παράδοση ήθους συνεχίζεται τώρα που η ομάδα μας ανασταίνεται αγωνιστικά, καλπάζοντας προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με την αμέριστη συμπαράσταση των χιλιάδων φιλάθλων της από τη Δράμα και ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο σεβασμός στις αποφάσεις της διαιτησίας και της αθλητικής δικαιοσύνης ήταν κατά το παρελθόν για τη «ΔΟΞΑ» Δράμας απαράβατος κανόνας. Και είναι, πολύ περισσότερο σήμερα και γιατί η ποιότητα των Ελλήνων διαιτητών κατά πολύ βελτιώθηκε και γιατί οι αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης, αποτελούμενη από τακτικούς εν’ ενεργεία δικαστές, παρέχουν τα εχέγγυα πιστής και δίκαιης εφαρμογής του νόμου, έναντι πάντων. Μόνο οι κακοπροαίρετοι δεν τις αποδέχονται πλέον.
Η ποδοσφαιρομάνα και προσφυγομάνα Δράμα μέσω της «ΔΟΞΑΣ» ήταν πάντοτε η γροθιά στο υπογάστριο του ποδοσφαιρικού κατεστημένου στη χώρα μας, αυτόφωτη χωρίς δορυφόρους και ετερόφωτους κομήτες. Καταξιώθηκε και στέλνει ξανά το ηχηρό παρόν της μόνο με την παρουσία της στους αγωνιστικούς χώρους.
Κύριε Βιόπουλε, φίλε, πρόεδρε και αγαπητέ συνάδελφε παλαίμαχε ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλαμαριάς.
 Νομίζουμε πως με την ανακοίνωση που εκδώσατε, ταυτιστήκατε με τις πράξεις, τις ενέργειες και τις μεθόδους του τωρινού προπονητή σας κ. Καλαϊτζίδη, που δεν αρμόζουν στην ιστορία του συλλόγου που αγωνισθήκατε. Φαίνεται να ξεχάσατε ότι εσείς αποτελείτε την ιστορία της ομάδας που με τις ενέργειές σας πρέπει να εγγυάσθε το βέβαιο μέλλον της. Πρέπει να μην ταυτίζεσθε με τις μεθόδους ενός ανθρώπου που ως προπονητής σήμερα είναι και αύριο δε θα είναι, στο τιμόνι της ομάδας σας.
Αντιλαμβάνεσθε ότι η φίλαθλη κοινή γνώμη παρακολουθεί άφωνη το επαναλαμβανόμενο σκηνικό με τον ίδιο αρνητικό πρωταγωνιστή προπονητή σας να επιτίθεται κατά διαιτητών, αντιπάλων ποδοσφαιριστών και παραγόντων μέσα στο γήπεδο αλλά και φιλάθλων με την συνοδεία «φουσκωτών-μπράβων» που τον προστατεύουν και αξιώνει να βρίσκονται δίπλα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο την ώρα του αγώνα.
Δεν καταλάβατε ότι τον κατέχει μανία καταδίωξης, αφού γι’ αυτόν όλοι θέλουν το κακό της Καλαμαριάς και ο Απόλλων εμφανίζεται να είναι ο μόνιμος κατατρεγμένος. Και μαζί του όλοι οι Ποντιακής καταγωγής φίλαθλοι της Ελλάδας, που δήθεν εσείς μόνο εκφράζετε.
Φαίνεται να ξεχνάτε ότι ζούμε στην περήφανη πόλη της Δράμας, της Ελληνικής Μακεδονίας, όπου γηγενείς, πόντιοι και πρόσφυγες κάτοικοι, από κοινού διατήρησαν την εθνική μας συνείδηση σε χαλεπούς καιρούς.
Οι πόντιοι είναι περήφανοι μαχητές και αγωνιστές. Δεν τους αρέσουν τα «μιξοκλάματα» και ούτε χρησιμοποιούν την καταγωγή τους για να εκτοξεύουν άμεσες  ή έμμεσες απειλές κατά ομοφύλων τους, αναζητώντας σωσίβια για το επερχόμενο αγωνιστικό τους ναυάγιο.
Αποκαλείτε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ποντιακή ναυαρχίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αγνοώντας ότι η «ΔΟΞΑ» είναι ο κατ’ εξοχήν ποντιακός και προσφυγικός στόλος της χώρας μας με ναύσταθμο την ηρωική και μαρτυρική πόλη της Δράμας.
Μην χαρακτηρίζετε έντιμη ή ανέντιμη μια διαιτησία ανάλογα με το αποτέλεσμα που φέρνει η ομάδα σας και αφήστε τις ειρωνείες σε βάρος της «ΔΟΞΑΣ» που σας φταίει για όλα.
Η «ΔΟΞΑ» θα δώσει τον καλό αγώνα μέσα στο γήπεδο σας το οποίο δυστυχώς προσπαθείτε από τώρα να μετατρέψετε σε «κόλαση» όπως πράττουν πάντοτε οι αγωνιστικά αδύναμοι.
Στη χώρα μας που ευτυχώς ακόμα οι νόμοι εφαρμόζονται η «ΔΟΞΑ» κέρδισε τους αγώνες με γνώμονα την νομιμότητα στους αγωνιστικούς χώρους χωρίς να αυτοεξευτελίζεται ασκώντας προσφυγές για «κοντά και μακριά δοκάρια».
Ειλικρινά αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να ανέχεσθε τέτοιες αήθεις, έκνομες και δυσφημιστικές για την ιστορία του σωματείου που αγωνισθήκατε συμπεριφορές, αντί να απομονώσετε τον κύριο υπεύθυνο και εκφραστή τους, σημερινό προπονητή σας.
Εμείς αν κάτι τέτοιο κακό μας συνέβαινε, να είστε βέβαιος ότι θα αντιδρούσαμε μαζί με τους υγιώς σκεπτόμενους Δραμινούς φιλάθλους μας πράττοντας τα δέοντα.
Τέλος επειδή η «ΔΟΞΑ» θα είναι η φετινή πρωταθλήτρια σύμφωνα με τις εμφανίσεις της στους αγωνιστικούς χώρους, σας ευχόμαστε αγωνιστική και διοικητική και προπονητική πειθαρχία, απαραίτητες για την άνοδό σας στη Β’ εθνική του χρόνου.

Με συναδελφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Για το ΔΣ του Συλλόγου Παλαίμαχων  «ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ

Γεώργιος Μάλιος