ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ-ΣΙΤΑΓΡΟΙ 3-0.....του Στέλιου Χάρταλη

«Τριάρα» και καλό τριήμερο!
ASTERIOU_XRISTOS_2016_2017Με συνοπτικές διαδικασίες κι αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η Προσοτσάνη επικράτησε με σκορ 3:0 των Σιταγρών παρουσία 250 φιλάθλων στις εξέδρες του «Γεώργιος Μακρής». Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές του Γιώργου Λάλα οι παίκτες που το τελευταίο διάστημα έχουν χαρίσει ουκ ολίγους βαθμούς, παίρνοντας τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τους συμπαίκτες τους στην επίθεση:....






 ο Χρήστος Αστερίου με δύο κεφαλιές άνοιξε (1:0 στο 35’) κι έκλεισε (3:0 στο 89’) το σκορ, ενώ ενδιάμεσα ο κάπτεν Στέλιος Φερφέρης σκόραρε για 4ο σερί ματς (2:0 στο 64’) με άπιαστο γυριστό σουτ.
Οι γηπεδούχοι στο…χαλί του «Γεώργιος Μακρής» έδειξαν απ’ τα αποδυτήρια κιόλας τις άγριες διαθέσεις τους, έχοντας πέραν του γκολ άλλες 8 τελικές προσπάθειες, με τους φιλοξενούμενους του Τάσου Λευκόπουλου ν’ απαντούν μόλις μία φορά στο ίδιο διάστημα.
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, τουναντίον η Προσοτσάνη έπαιξε στο μισό γήπεδο τους «μαυραετούς» θέλοντας να βρει κι ένα γρήγορο 2ο γκολ ούτως ώστε να κάνει τη ζωή της πιο εύκολη για τη συνέχεια. Το κατάφερε διά ποδός Φερφέρη στα μισά του κι όλα πλέον πήραν το δρόμο τους. Οι Σιταγροί με μοναδική απειλή τον Τρελλόπουλο έφτασαν κοντά στη μείωση του σκορ, υπολόγισαν όμως χωρίς τον έμπειρο Καρίπη, οι γηπεδούχοι σαν σε προπόνηση κατάφεραν να δώσουν διαστάσεις στην πέρα για πέρα δίκαιη επικράτησή τους πάλι από στημένη φάση, με τα τελευταία λεπτά ν’ αποκτούν μια προσωπική άτυπη μάχη του αριστερού ακραίου της Δόξας και του κορυφαίου τερματοφύλακα στη Δράμα, με νικητή σε όλες αυτές τον τελευταίο!
Εν αρχήν ην η άμυνα άλλωστε #8.
Λεπτό προς λεπτό:
1’ μόλις στο 22’’ ο Φερφέρης περνάει μπαλιά στον Τσακμακίδη που βρίσκει με τη σειρά του στην κίνηση τον Καλαϊτζή, διαγώνιο σουτ μπλοκάρει στη γωνία του σταθερά ο Καρακούσης.
2’ 1ο κόρνερ από αριστερά με τον Καλαϊτζή, ο Αστερίου αιφνιδιάζεται κι από κοντά στέλνει την μπάλα άουτ.
5’ απάντηση των Σιταγρών με την παράλληλη σέντρα του Μύγα για τον Τρελλόπουλο που βγήκε από πίσω «σπάζοντας» την μπάλα στον Ευσταθιάδη, ωραίο καλοζυγισμένο σουτ ελάχιστα πάνω από το «παραθυράκι» του Καρίπη.
15’ κλέψιμο στα όρια της περιοχής από τον Αθανασιάδη Χαρ., και πάσα στο Γεωργιάδη που σεντράρει στο 2ο δοκάρι, ο Καλαϊτζής στρώνει στον αφύλακτο Τσακμακίδη που πιάνει περισσότερο αέρα στο βολ πλανέ που επιχείρησε και η μπάλα φτάνει εύκολα στα χέρια του Καρακούση.
22’ κόρνερ και πάλι με τον Καλαϊτζή να το εκτελεί, ο Φερφέρης μένει μόνος πίσω από το πέναλτι, ωστόσο το γυριστό μονοκόμματο σουτ φεύγει ψηλά άουτ.
31’ ξαφνικό σουτ του Γεωργιάδη σώζει σε κόρνερ ο Καρακούσης.
32’ γρήγορη αντεπίθεση με το Φερφέρη να ανοίγει παιχνίδι προς τον Καλαϊτζή που με αντίθετο πόδι γυρίζει τη σέντρα προς τον Τσακμακίδη, ο τελευταίος προλαβαίνει βάζει την προβολή, ωστόσο ο Καρακούσης είναι και πάλι στο σωστό σημείο κι αποσοβεί το γκολ.
33’ καταιγιστική η Προσοτσάνη, αυτή τη φορά ο Ρούσσος από μέση απόσταση εκτελεί φάουλ, κεφαλιά του Παπαμιχαήλ εκατοστά δίπλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας των Σιταγρών.
35’ 1:0 οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη στο επιθετικό κρεσέντο των «ροχιμπλάνκος» θα συνιστούσε ποδοσφαιρική αδικία! Φάουλ στην προέκταση της γωνίας της μεγάλης περιοχής με τον Καλαϊτζή να σερβίρει στον αέρα και τον Αστερίου με δυνατή καρφωτή κεφαλιά να νικάει τους πάντες στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
36’ φάση διαρκείας στα καρέ της Δόξας, εκεί όπου τελικός αποδέκτης έγινε ο Αθανασιάδης Χαρ., διαγώνιο σουτ με την μπάλα να κατευθύνεται προς τη γωνία χαμηλά, όμως με το σώμα ο Σίντος σώζει για την ομάδα του.
53’ κάθετη μπαλιά στην κίνηση του Καλαϊτζή από τον Τσακμακίδη, διαγώνιο συρτό σουτ του 1ου δύσκολα ο Καρακούσης αποσοβεί το γκολ.
55’ σουτ του προωθημένου Αθανασιάδη Δημ. με μέτωπο προς την εστία εκτός περιοχής, εκτός όμως κι αγωνιστικού χώρου.
64’ 2:0 ο Τσακμακίδης με πείσμα κλέβει από τον Τάτσιο, πασάρει στον Περσιανλή που με τη σειρά του σερβίρει στο ύψος του πέναλτι για το Φερφέρη κι ο κάπτεν της Προσοτσάνης με ασύλληπτο σουτ στο «Γ» απλοποιεί την υπόθεση νίκη για την ομάδα του.
72’ ατομική ενέργεια του Τσακμακίδη που αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο, φέρνει την μπάλα στο «κακό» του πόδι, όμως το πλασαριστό σουτ έφυγε λίγο έξω από τα δοκάρια.
77’ εξαιρετική ατομική ενέργεια του Τρελλόπουλου που αποφεύγει δύο αντιπάλους, φτάνοντας στο ημικύκλιο ουσιαστικά «κρεμάει» τον Καρίπη κι ο τελευταίος με τα ακροδάκτυλα και τη βοήθεια του πάνω μέρους του οριζόντιου δοκαριού παραχωρεί το κόρνερ.
81’ ισοφαρίζει τα δοκάρια η Προσοτσάνη, όταν ο Σαμαράς από δεξιά σεντράρει η άμυνα δε διώχνει η μπάλα στρώνεται στο πόδι του Παπαδόπουλου, αλλά τη στέλνει με δύναμη να χτυπήσει στο οριζόντιο και να καταλήξει άουτ.
85’ φάουλ του Παπαδόπουλου 10 μέτρα μακριά από την περιοχή, αφύλακτος μένει ο Φερφέρης, αλλά η κεφαλιά ψαράκι του είναι άστοχη.
89’ 3:0 κόρνερ 6ο συνολικά για τους γηπεδούχους από δεξιά με τον Παπαδόπουλο, στο β’ δοκάρι κίνηση του Αστερίου και καρφωτή κεφαλιά ο Σίντο εμφανώς μέσα από τη γραμμή προσπαθεί να διώξει, αλλά ο 2ος βοηθός τρέχει προς τη σέντρα κι ο ρέφερι ασπάζεται την υπόδειξή του.
92’ ατομική ενέργεια του Τρελλόπουλου και σουτ με το…μυτάκι και πάλι σε κόρνερ ο Καρίπης.
93’ ίδιοι οι πρωταγωνιστές, ίδιο το αποτέλεσμα με τον Καρίπη να κρατάει με στυλ κι άνεση το 41ο «0» στα 4 χρόνια που υπερασπίζεται την εστία της Προσοτσάνης.
Διαιτητής: Γεωργιτσόπουλος Γεώργιος.
Α’ Βοηθός: Αθανασίου Στέλιος.
Β’ Βοηθός: Παστιάδης Μάνος, της ΕΠΣ Δράμας.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Καρίπης, 2. Αθανασιάδης Χαρ., 3. Παπαμιχαήλ (80’ – 12. Παλτζίδης), 4. Αθανασιάδης Δημ., 5. Αστερίου, 6. Φερφέρης, 7. Γεωργιάδης (58’ – 13. Παπαδόπουλος), 8. Ρούσσος, 9. Καλαϊτζής (75’ – 14. Σαμαράς), 10. Τσακμακίδης & 11. Περσιανλής.
ΣΙΤΑΓΡΟΙ (Τάσος Λευκόπουλος): 1. Καρακούσης, 2. Σίντος, 3. Παναγιώτογλου (63’ – 17. Λυκίδης), 4. Τάτσιος, 5. Τρελλόπουλος, 6. Νικολαΐδης, 7. Φιλιππίδης, 8. Παρασκευαϊδης, 9. Kunchulia (71’ – 14. Τσιχαλακίδης), 10. Ευσταθιάδης (67’ – 12. Νεβεσκιώτης) & 11. Μύγας.
  • Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 18ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
  1. Μοναστηράκι – Καλλίφυτος 1 : 2 (14’ Θεοδωρίδης / 8’&48’ Παρουτσής)
  2. Προσοτσάνη – Σιταγροί 3 : 0 (35’&89’ Αστερίου & 64’ Φερφέρης)
  3. Πανδραμαϊκός – Πετρούσα 5 : 3 (31’ Ρέντος, 37’ πέν. & 45’ Σαϊνίδης, 62’ πέν. Belmani & 77’ Παναγιώτου / 27’ Παπαδόπουλος, 50’&78’ πέν. Γιαννίκης)
  4. Άγιος Αθανάσιος – Κάτω Νευροκόπι 2 : 1 (4’ αυτ. Βασιλειάδης & 42’ Δημητριάδης Δημ. / 16’ Κατσακίδης)
  5. Κύργια – Περιθώρι 3:0 ά.αγ.
  6. Βώλακας – Φωτολίβος 2 : 0 (40’ Παναγιώτου & 70’ Στάικος)
  7. Ξηροπόταμος – Καστρινός (Κυριακή 26-02-2017)
  8. Χωριστή – Καλαμπάκι 0 : 3 (40’&70’ Αραμπατζής & 60’ Μαυροβασίλης)
Πηγή: papalazarou-draminaspor.blogspot.grΤο προσεχές Σάββατο (04-03-2017 και ώρα 4μ.μ.) θα διεξαχθεί η 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει τα κάτωθι παιχνίδια:
  1. Καλλίφυτος – Σιταγροί (2:1),
  2. Πετρούσα – Μοναστηράκι (2:0),
  3. Κάτω Νευροκόπι – Προσοτσάνη (1:4),
  4. Περιθώρι – Πανδραμαϊκός 0:3 ά.αγ.,
  5. Φωτολίβος – Άγιος Αθανάσιος (0:3),
  6. Καστρινός – Κύργια (1:2),
  7. Χωριστή – Βώλακας (1:2) &
  8. Καλαμπάκι – Ξηροπόταμος (2:2).