ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 0:5....οτυ Στέλιου Χάρταλη

Για το γούρι!
Για 3η σερί σεζόν η Προσοτσάνη γνωρίζει φιλική ήττα από ομάδα ανώτερης κατηγορίας (σ.σ. τις δυο προηγούμενες χρονιές στη θέση του Μακεδονικού ήταν η Δόξα) δεχόμενη ακριβώς 5 γκολ, κλείνοντάς τες με ιδιαίτερη επιτυχία και πάντα μ' ένα τρόπαιο στη συλλογή της. Αυτά για να μπούμε στα…του ματς!
Παρουσία και πάλι 100 φιλάθλων παρά το εργάσιμο της ημέρας και με τη ζέστη αν μη τι άλλο να είναι ένα έξτρα εμπόδιο για τους παίκτες, Γιώργος Λάλας και Κώστας Βελιτζέλος παρέταξαν τις αρχικές τους 11άδες στον εξαιρετικό αγωνιστικό χώρου του «Γεώργιος Μακρής» θέλοντας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα σ’ αυτό το αρχικό στάδιο προετοιμασίας που βρίσκονται οι δύο ομάδες.....


.
Απομονώνοντας το 1ο μισό η εικόνα του ματς έδειχνε μόνο Προσοτσάνη, σε κάτι που συμφώνησαν οι δύο τεχνικοί μετά τη λήξη του φιλικού στην κάμερα της «Ώρας για σπορ Δράμας». Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να ξεκίνησαν πιο φουριόζοι, παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο η δυσκολία να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Αβραάμ ήταν παραπάνω από εμφανής. Σταδιακά η Προσοτσάνη με τους παίκτες της να είναι σωστά πίσω από την μπάλα βρήκαν χώρους τόσο στην «κόντρα», ενώ απείλησαν και μέσω των στατικών φάσεων κι αν ο Γουμάγιας δε φώναζε «παρών» σε δύο περιπτώσεις (35’ κεφαλιά Αστερίου & 38’ πλασέ Τσακμακίδης) τότε λογικά οι γηπεδούχοι θα πήγαιναν προηγούμενοι στο σκορ. Κάτι που εν τέλει ήρθε στην τελευταία φάση του ημιχρόνου και δη στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ένεκα cool brake νωρίτερα κι ο Μακεδονικός πήρε κεφάλι στο σκορ και…φόρα ενόψει επανάληψης.
Εκεί, όπου με γκολ ξεκίνησαν οι νεαπολίτες αλλάζοντας μια ολόκληρη παρακαλώ 11άδα,με την κούραση που φυσιολογικά να επέρχεται στα πόδια των παικτών του Γιώργου Λάλα, να δίνει την ευκαιρία στους πρωταθλητές της ΕΠΣΜ ν’ ανεβάσουν «στροφές» στη μεγάλη φιλική τους νίκη, αποχαιρετώντας το νομό με χαμόγελα μετά την προετοιμασία τους στο Βώλακα όλο το προηγούμενο δεκαήμερο.
Πιο αναλυτικά η σειρά των γκολ:
45’+2’ (0:1). Ο Τράικος εκμεταλλεύεται την ολιγωρία στην άμυνα της Προσοτσάνης κι αφού είδε το Φερφέρη να γλιστράει βρίσκει τον κατάλληλο χώρο και με διαγώνιο πλασέ νικάει τον Αβραάμ.
51’ (0:2). Παράλληλη σέντρα του Ζαγναφέρη στην πορεία της μπάλα με το…μηρό ο Νικολαΐδης σκοράρει σχεδόν με το «καλησπέρα» στην επανάληψη.
56’ (0:3). Ωραία στην «κόντρα» οι φιλοξενούμενοι από την μπαλιά του Ζαγναφέρη ο Ηλιόπουλος σερβίρει κι ο Γαρύφαλλος από κοντά με ψύχραιμο πλασέ ανεβάζει το δείκτη του σκορ.
64’ (0:4). Κοντινή προβολή του Ηλιόπουλου σώζει σε 1ο χρόνο ο Αβραάμ, στο ριμπάουντ ο Νικολαΐδης δεν χάνει την ευκαιρία για το 2ο προσωπικό γκολ.
86’ (0:5). Για το..γούρι όπως γράψαμε και πιο πάνω στον πρόλογο, από την μπαλιά «τρύπα» του Γαρύφαλλου ο Ζαγναφέρης βρέθηκε απέναντι στον Αβραάμ και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, στη νίκη του Μακεδονικού.
Διαιτητής: Γεωργιτσόπουλος Γεώργιος.
Α’ Βοηθός: Κοτανίδου Δήμητρα.
Β’ Βοηθός: Σκριτζόβαλης Βασίλης, της ΕΠΣ Δράμας.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Αβραάμ, 2. Αθανασιάδης Χαρ., 3. Αθανασιάδης Δημ. (79’ – 16. Σαραφίδης), 4. Παπαμιχαήλ, 5. Αστερίου, 6. Μωυσίδης ( 46’ – 13. Κερασίδης), 7. Κοκκαλίδης ( 46’ – 14. Σαμαράς), 8. Φερφέρης, 9. Ρούσσος, 10. Τσακμακίδης ( 85’ – 17. Ελευθεριάδης) & 11. Καλαϊτζής (64’ – 12. Καρακάσης).
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Κώστας Βελιτζέλος): 1. Γουμάγιας, 2. Αντωνιάδης, 3. Διαμαντίδης, 4. Παπαδόπουλος, 5. Τσουκάνης, 6. Βόσδου, 7. Βοσνιάδης, 8. Παπατζίκος, 9. Ζαφειρίδης, 10. Ρίτσκος & 11. Τράικος.
Στο β’ ημίχρονο ξεκίνησαν οι: Σαμαλέκης (71’ Τοτολίδης), 2. Μπουλγκουρίδης, 3. Τουμανίδης, 4. Μουτζίκος (82’ – Χαϊδευτός), 5. Γαρύφαλλος, 6. Νικολαΐδης (65’ – Λεονόγλου), 7. Τσιαμπάζης, 8. Ζαγναφέρης, 9. Ηλιόπουλος, 10. Στασινόπουλος & 11. Αβαλιάν
Επόμενο φιλικό για την Προσοτσάνη το Σάββατο 12-08-2017 στις 7μ.μ. με αντίπαλο εντός έδρας τον Πανδραμαϊκό.