Στον δρόμο για την Κορέα 2018 Μαρία Τσακίρη: «Η συμμετοχή στην Ολυμπιάδα είναι ένα μεγάλο όνειρο»

Στον παγετώνα Ράμσαου της Αυστρίας προπονείται εδώ και 1 εβδομάδα η κορυφαία Ελληνίδα διαθλήτρια (σκι & σκοποβολή) Μαρία Τσακίρη. Η Δραμινή πρωταθλήτρια μετά από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά κατά την οποία σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ελληνικού διάθλου τερματίζοντας 4η στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο νεανίδων, μπαίνει σε τροχιά Ολυμπιακής προετοιμασίας για την Χειμερινή Ολυμπιάδα στην Κορέα τον Φεβρουάριο του 2018....




«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μόλις τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ωστόσο ο δρόμος μέχρι την Κορέα είναι μεγάλος και απαιτητικός» αναφέρει ο προπονητής και πατέρας της Μαρίας, Αθανάσιος Τσακίρης. «Προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στην σκληρή δουλειά που πρέπει να γίνει για να «θερίσουμε» τα ανάλογα αποτελέσματα στους αγώνες πρόκρισης τον χειμώνα.»
Εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν θα είναι η πρώτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες για την 21χρονη Μαρία, προσθέτωντας άλλη μια στις 8 συνολικά Ολυμπιακές συμμετοχές της οικογένειας Τσακίρη μέχρι σήμερα (5 συμμετοχές του μπαμπά Σάκη και 3 συμμετοχές της μεγαλύτερης αδερφής της, Παναγιώτας).


«Η συμμετοχή σε μια Ολυμπιάδα είναι ένα μεγάλο όνειρο που αποτελεί κατά κάποιον τρόπο κομμάτι μου μέσα από εικόνες και ακούσματα που είχα πάντα από παιδί στο σπίτι και θα είναι μεγάλη κατάκτηση για εμένα. Ωστόσο, τεράστια κατάκτηση είναι και η καθιέρωση πλέον της Ελλάδας ως υπολογίσιμη δύναμη ανάμεσα στις «υπερδυνάμεις» της χιονοδρομίας στο γυναικείο δίαθλο, μετά τα περσινά μας αποτελέσματα. Σε μια καλοκαιρινή χώρα που δεν έχουμε ούτε στο ελάχιστο τις υποδομές, την υλική και οικονομική υποστήριξη και την ομάδα που κρύβεται πίσω απο τις αθλήτριες των παραδοσιακά αλπικών χωρών, το γεγονός ότι διεκδικώ υψηλές θέσεις ανάμεσα σε τόσο σπουδαίες αθλήτριες με κάνει διπλά περήφανη. Οι θυσίες είναι πολλές και καθημερινές αλλά η ικανοποίηση και το μάθημα σπουδαίο όταν κατακτάς τους στόχους σου. Και η καθημερινή προσπάθεια να ξεπερνάω τον εαυτό μου και να γίνομαι καλύτερη είναι ο μεγαλύτερος στόχος μου και του προπονητή μου.»

Πηγή: http://www.proinos-typos.gr