ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ-ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 1:3

Φιλικό…«σεφτέ».

Αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό και συνδυαστικό ποδόσφαιρο στο επιθετικό 1/3 του γηπέδου του Κάτω Νευροκοπίου, η Προσοτσάνη πέτυχε την 1η της νίκη στα μέχρι στιγμής τρία φιλικά που έχει δώσει στην τρέχουσα καλοκαιρινή προετοιμασία με τους παίκτες του Φώτη Χατζηκυριάκου να κερδίζουν με σκορ 3:1 τον Ακρίτα του…προσοτσανιώτη Στράτου Κονταξή.

Δύο πανέμορφα σε δημιουργία κι εκτέλεση γκολ (0:1 στο 8’ ο Γουνατίδης από ασσίστ του Ρούσσου και 0:2 στο 25’ ο Δημήτρης Καλαϊτζής από την κάθετη πάρε-βάλε του Μίλτου Πετρόπουλου) κι άλλες δύο μεγάλες φάσεις που δεν κατέληξαν στα δίχτυα ήταν τα πεπραγμένα των φιλοξενούμενων στο χορτάρι του δημοτικού γηπέδου του Κάτω Νευροκοπίου, με τους γηπεδούχους να χάνουν τη μεγαλύτερη των ευκαιριών λίγο πριν την ανάπαυλα, όταν ο Βασιλειάδης αστόχησε από την άσπρη βούλα του πέναλτι (41’)......





Στο β’ ημίχρονο οι 11 του Φώτη Χατζηκυριάκου έμειναν έως και τη μία ώρα παιχνιδιού μαζί, μέχρις ότου ξεκινήσουν οι αλλαγές (σ.σ. 10 στο σύνολο) κα μοιραία ο ρυθμός του αγώνα αν και στο ακριτικό Κάτω Νευροκόπι η επερχόμενη δροσιά ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή.

Με λιγότερες επιλογές στον πάγκο ο Στράτος Κονταξής προχώρησε μόλις σε δύο κινήσεις παικτών γηπέδου και ισάριθμες κάτω από τα δοκάρια, με το επιμέρους σκορ 1:1 σ’ αυτό το χρονικό διάστημα να φανερώνει εν μέρει την ισορροπία ως προς την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Τα δύο γκολ στο β’ 45άλεπτο σημειώθηκαν μετά το 80’, με τους Κοκλίδη (0:3 στο 83’) και Τσακίρη (1:3 στο 89’) να διαμορφώνουν το τελικό σκορ.

Πιο αναλυτικά η σειρά των γκολ:

4’~Κόρνερ για την Προσοτσάνη με τον Περσιανλή να σημαδεύει την κίνηση του Γουνατίδη στο 1ο δοκάρι η κεφαλιά του οποίου καταλήγει μόλις άουτ.

8’ (0:1)~Μπαλιά ακριβείας του Ρούσσου από ημικύκλιο του κέντρου στην πλάτη της άμυνας εκεί όπου ο Γουνατίδης με προβολή προλαβαίνει την έξοδο του Μιχαηλίδη κι ανοίγει το σκορ.

13’~Η άμυνα της Προσοτσάνης δε διώχνει κι ο Γαλόπουλος γυρίζει στο Λάμπρου κι αυτός με τη σειρά του στον αμαρκάριστο Βασιλειάδη, κακό όμως το πλασέ του φεύγει ψηλά άουτ.

15’~Ένα-δύο Μίλτου Πετρόπουλου και Δημήτρη Καλαϊτζή, ο 1ος δοκιμάζει το πόδι του χωρίς να βρει στόχο.

16’~Φάουλ σαν κοντινό κόρνερ του Ρούσσου κεφαλιά του προωθημένου Πατένταλη πάνω από τα δοκάρια.

25’ (0:2)~Κάθετη μισό γκολ του Μίλτου Πετρόπουλου πάνω στην παράλληλη κίνηση του Δημήτρη Καλαϊτζή ο οποίος με ένα κοντρόλ ξεμαρκάρεται και σημαδεύοντας σωστά στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Μιχαηλίδη.

33’~Εξαιρετική μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση με τρεις παίκτες να «ευθύνονται» γι αυτό (σ.σ. Δημήτρης Καλαϊτζής-Κώστας Τσακμακίδης-Κώστας Πετρόπουλος), σέντρα ακριβείας του τελευταίου με το Γουνατίδη να επιχειρεί την κεφαλιά ψαράκι κι ενστικτωδώς ο Μιχαηλίδης με το δεξί πόδι να σώζει την εστία του.

37’~Φάση διαρκείας στα καρέ του Καλαϊτζή μετά το 1ο κόρνερ των γηπεδούχων, ο Τσακίρης έξυπνα σπάει την μπάλα στο Λάμπρου που από πλεονεκτική θέση σουτάρει εκτός.

41’~Σπρώξιμο από πίσω του Κώστα Πετρόπουλου στο Λάμπρου, την εσχάτη των ποινών ανέλαβε το Βασιλειάδης που ναι μεν ξεγέλασε τον Κυριάκο Καλαϊτζή, έστειλε δε την μπάλα ελάχιστα δίπλα στο αριστερό δοκάρι άουτ.

49’~Φάουλ σε μέση απόσταση από το Ρούσσο, ο Αστερίου που βγαίνει φάτσα με το γκολ μπροστά από το πέναλτι πιάνει την κεφαλιά που φεύγει ελάχιστα έξω.

55’~Διαγώνια πάσα του Αμπατζίδη, κακό όμως το τελείωμα του Λάμπρου.

64’~Ξαφνικό σκαστό σουτ του Γεωργιάδη η μπάλα ένα μέτρο εκτός.

71’~Ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Κοκλίδη με την μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

74’~Φάουλ στην προέκταση της περιοχής με τον Χατζηλαζαρίδη μόνιμο εκτελεστή, μένει αφύλακτος ο Λάμπρου όμως η κεφαλιά του φεύγει μακριά από τα δοκάρια.

83’ (0:3)~Κάθετη του Κωνσταντινίδη για τον Κοκλίδη που σε 1ο χρόνο δεν εκτελεί, κάνει την ντρίμπλα και με δυνατό συρτό σουτ νικάει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

87’~Σκαφτή εκτέλεση φάουλ του Χατζηλαζαρίδη για το νεαρό Αμπατζίδη που δοκιμάζει το εναέριο σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα στο δεξί δοκάρι.

89’ (1:3)~Με πείσμα ο Τσακίρης κέρδισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και φτάνοντας απέναντι στο Δημήτρη Μαναρίδη ψύχραιμα τον πλάσαρε διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Σιαμανής Αντώνης.

Α’ Βοηθός: Μπουλής Τάσος.

Β’ Βοηθός: Κορμούλης Φάνης, της ΕΠΣ Δράμας.

ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ (Στράτος Κονταξής): 1. Μιχαηλίδης (40’ – 12. Αλεξίου / 80’ – 13. Δέτσιος), 2. Κασσός, 3. Γαλόπουλος, 4. Χατζηλαζαρίδης, 5. Τσενεκλίδης, 6. Σωτηρόπουλος, 7. Τσακίρης, 8. Κεσσόπουλος (80’ – 14. Μουζενίτοβ), 9. Λάμπρου, 10. Μουζενίτοβ (46’ – 15. Αμπατζίδης) & 11. Βασιλειάδης (59’ – 16. Ζάντζας).

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Φώτης Χατζηκυριάκου): 1. Κυριάκος Καλαϊτζής (60’ – 12. Κώστας Μαναρίδης / 80’ – 13. Δημήτρης Μαναρίδης), 2. Παπαμιχαήλ (60’ – 14. Οικονόμου), 3. Κώστας Πετρόπουλος, 4. Πατένταλης, 5. Αστερίου (60’ – 15. Αθανασιάδης), 6. Ρούσσος (67’ – 16. Κωνσταντινίδης), 7. Γουνατίδης (76’ – 17. Καραμπατζίδης), 8. Περσιανλής (60’ – 18. Γεωργιάδης), 9. Κώστας Τσακμακίδης (60’ – 19. Κοκλίδης), 10. Μίλτος Πετρόπουλος (60’ – 20. Καρακάσης) & 11. Δημήτρης Καλαϊτζής (60’ – 21. Άρης Τσακμακίδης).

Επόμενο φιλικό τεστ για την Προσοτσάνη την προσεχή Τετάρτη 21-08-2019 στις 6:30μ.μ. κόντρα στο Μέγα Αλέξανδρο Αγίου Αθανασίου εκτός έδρας.