Ο Δραμινός Χρήστος Χαρπαντίδης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου – Ζίτσου με την Εθνική Ομάδα

Πηγή: proinos-typos.gr

Ο Δραμινός αθλητής, Χρήστος Χαρπαντίδης ήταν ένας από τους αθλητές που εκπροσώπησε την χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών Ζίου – Ζίτσου , που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, από τις 31 Μαΐου έως τις 02 Ιουνίου. Ο Χρήστος Χαρπαντίδης είναι μέλος της Ελληνικής Εθνικής ομάδας της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ.Ζ. και αγωνίστηκε σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Ο Δραμινός αθλητής ηττήθηκε στην φάση των “16” από Ιρανό αθλητή, ο οποίος έφτασε έως τον ημιτελικό και έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στον Χαρπαντίδη. Στο ρεπεσάζ ο Δραμινός πρωταθλητής ηττήθηκε από τον Γερμανό συναθλητή του, ο οποίος έφτασε πολύ ψηλά. Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Χρήστος αγωνίστηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στα -94 κιλά και όπως ο ίδιος δήλωσε μετά τους αγώνες «…ίσως δε του πήγαινε…».....


Να θυμίσουμε πως πέρσι ο Χρήστος κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στην Ρώμη, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ζίου – Ζίτσου.
Ο Χρήστος Χαρπαντίδης μίλησε στον “Π.Τ.” και τόνισε πως παρά το γεγονός ότι ετοιμάστηκε για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα “πλήρωσε” την κακή ημέρα που είχε στην διοργάνωση απέναντι σε συναθλητές υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο.
«Ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία, πολύ υψηλό το επίπεδο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα. Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπείς την χώρα σου. Το ότι μπήκα σε υψηλότερο επίπεδο είναι ότι σημαντικότερο για έναν αθλητή. Όπως σημαντικό είναι το να παίρνεις μια πρόκριση και να εκπροσωπείς μια επαρχιακή πόλη με όλες τις δυσκολίες που έχουμε στην προετοιμασία μας. Οι αγώνες δεν ήταν αυτοί που ήθελα να παίξω, δεν είχα καλή απόδοση δεν έπιασα τα στάνταρ μου, μπορούσα να αποδώσω καλύτερα, δεν ήταν η μέρα μου παρά το γεγονός ότι προετοιμάστηκα πολύ καιρό για το πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος ότι μπορούσα να αγωνιστώ πολύ καλύτερα, ήταν υψηλό το επίπεδο, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Αγωνίστηκα σε μια καινούργια κατηγορία για μένα όμως η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιξα όπως θα μπορούσα».