Δελτίο τύπου ΚΑΟΔ για τα εγκαίνια του μουσείου

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα και μπροστά σε περίπου 1.000 φίλους του αθλήματος που αψήφησαν τον υδράργυρο και προτίμησαν το ‘’Δημήτριος Κραχτίδης’’ από τις κοντινές παραλίες , ο Κ.Α.Ο.Δ. ‘’εγκαινίασε ‘’ χθες της είσοδο του…….στην νέα εποχή …εκεί όπου φιλοδοξεί να επιστρέψει στις κορυφαίες εθνικές κατηγορίες.
Από νωρίς κατέφθασαν αρκετοί φίλοι του ΚΑΟΔ για να ξαναδούν τα ινδάλματα τους , τους παλαίμαχους παίκτες που έφεραν τον ΚΑΟΔ στην ελίτ του αθλήματος….Κεραμιτσόπουλος ,Μαυρίδης ,Σδράκας, Χαρίσκος ,Εξουζίδης κ.α. ….
Εν αρχή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μουσείου του ΚΑΟΔ , παρουσία πολιτικής και στρατιωτικής αρχής ενώ στον αγιασμό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Δράμας κ.κ. Παύλος …

Στο μουσείο της ομάδος όπου πλέον εκτίθενται ιστορικά κειμήλια από την περίοδο της δεκαετίας του ΄50 μέχρι και την πρόσφατη περίοδο…




Στην συνέχεια διεξήχθη φιλικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ των παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών του ΚΑΟΔ και των Βετεράνων της Εθνικής ομάδας μπάσκετ…
Καλαθοσφαιριστές που άφησαν όλοι την δική τους εποχή στο παρκέ (Κορωναίος , Στεργάκος,Κακιούσης ,Κοκολάκης , Λαϊος ,Κωσταντινίδης,Παραμανίδης με προπονητή τον γνωστό ‘’ξανθό’’ Γιάννη Ιωαννίδη και Κεραμιτσόπουλος ,Σδράκας, Μαυρίδης , Αμπεριάδης, Χαρίσκος με προπονητή τον κ. Δρασίδη) κατέθεσαν ψυχή και καρδιά αφού ήθελαν όλοι να είναι παρών στο νέο ξεκίνημα της δραμινής ομάδος.
Το τελικό αποτέλεσμα  δεν έχει και τόση σημασία απλά να αναφέρουμε για την ιστορία ότι οι ‘’διεθνείς’’ επικράτησαν με σκορ  41-68…
Στην ανάπαυλα του αγώνα , τιμήθηκε ο κορυφαίος Δραμινός Καλαθοσφαιριστής Μάνθος Κατσούλης  ενώ ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε όταν μετά από παρότρυνση των διεθνών , η μητέρα του κ.Χρυσούλα του επέδωσε τιμητική πλακέτα.
Μια τιμή που όφειλε να κάνει το δραμινό αλλά και το πανελλήνιο μπάσκετ στον άνθρωπο που είναι ο 10ος σκόρερ όλων των εποχών στο μπάσκετ …που φόρεσε το εθνόσημο περισσότερες από 165 αγώνες , τον μοναδικό βορειοελλαδιτη αρχηγό της Εθνικής και αυτός που παρέδωσε το χρίσμα στον Παναγιώτη Γιαννάκη  ενώ στην καριέρα του έχει αντιμετωπίσει θρύλους της καλαθόσφαιρας όπως Μαϊκλ Τζόρνταν ,Τσόσιτς και Σαμπόνις.
Την δική του ‘’πινελιά’’ στην εκδήλωση έβαλε ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Βασίλης Σκουντής …η θρυλική φωνή του Βελιγραδίου…2005 (‘’βάλτο αγόρι μου΄΄) που μας απογείωσε στα ουράνια ….όπου εκτός των άλλων παρουσίασε το βιβλίο του ‘’είμαστε πια πρωταθλητές’’….





Γραφείο Τύπου Κ.Α.Ο. Δράμας