Συνάντηση ΕΠΣΔ-εκπροσώπων ομάδων

 



Εκπρόσωποι ομάδων: «Μας δίνουν 1500 ευρώ και μας ζητούν να ξοδέψουμε 2500 ευρώ για να μπορέσουμε να γραφτούμε στο Μητρώο»

Πρόεδρος ΕΠΣΔ: «η ΕΠΟ ζητά από την ΓΓΑ να απλουστευθεί η διαδικασία για την υπαγωγή στο Μητρώο. Να καταθέτουν τα σωματεία 4 έντυπα»

 

Μέσα σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η συνάντηση των παραγόντων της ΕΠΣΔ και των εκπροσώπων των ομάδων της δύναμής της. Στο κεντρικό πάνελ από πλευράς ΕΠΣΔ βρίσκονταν...

 

 

.... ο Πρόεδρος Γιώργος Χατζησαρόγλου, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Τόλιος, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Αθανασιάδης και το μέλος Δημήτρης Τσορούμογλου(πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων). Στο χώρο βρίσκονταν και πολλά μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΔ, όπως ο Στέλιος Ασλανίδης, ο Βασίλης Μπλιος και ο Θέμης Μπερμπερίδης. Τη διαιτησία εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΔ, Θόδωρος Γκαϊτατζής.

Από πλευράς σωματείων παραβρέθηκαν από την Α’ ΕΠΣΔ εκπρόσωποι των ομάδων: Μέγας Αλέξανδρος Αγ. Αθανασίου, ΠΑΟΠ Ν. Αμισού, Δόξα Βώλακα, Ορφέας Χωριστής, Γ.Σ. Προσοτσάνης, Δόξα Πετρούσας και ΑΕ Αμπελοκήπων.

Από τη Β’ κατηγορία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των ομάδων: Ηρακλής Μυλοποτάμου, Κεραυνός Αρκαδικού, ΠΑΟΠ Ν. Αμισού Β’, Ηρακλής Αδριανής, Άρης Φωτολίβους, Αετός Βαθυτόπου, Ακρίτας Ν. Κρώμνης, Δόξα Σιταγρών και Μέγας Αλεξ. Γραμμένης.

Με την έναρξη της συζήτησης, η οποία έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και με τους παράγοντες που παραβρέθηκαν να συμμετέχουν ενεργά, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ, Γιώργος Χατζησαρόγλου ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τους έκανε μία γενική ενημέρωση για τα εξής:

-          Σχετικά με το αν υπάρξουν υγειονομικά πρωτόκολλα στα νέα πρωταθλήματα τόνισε ότι όποια και να είναι τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για τον γενικό πληθυσμό, στα πρωταθλήματα της ΕΠΟ θα υπάρξουν περιορισμοί που θα ανακοινωθούν έγκαιρα. Δηλαδή θα υπάρξουν κάποιου είδους μέτρα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

-          Υπάρχουν πρωταθλήματα, σύμφωνα με τον κ. Χατζησαρόγλου, τα οποία δεν μπορούν να ξεκινήσουν διότι εκκρεμούν διάφορα θέματα. Μπορεί στο δικό μας πρωτάθλημα να μην υπάρχει θέμα, αλλά για παράδειγμα η Ξάνθη περιμένει τι θα γίνει με τον Ορφέα Ξάνθης, ο Έβρος περιμένει την Αλεξανδρούπολη κ.λ.π. Όλα αναμένεται να εξαρτηθούν και να τελειώσουν στο νέο έκτακτο Δ.Σ. της ΕΠΟ την ερχόμενη Πέμπτη όπου θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τον κ. Χατζησαρόγλου, για το θέμα του Πανδραμαϊκού, και των υπολοίπων ομάδων που προαναφέραμε. Για το λόγο αυτό πήγε και μία εβδομάδα πίσω η έναρξη των πρωταθλημάτων.

-          Η Α’ ΕΠΣΔ θα διεξαχθεί με 15 ή 16 ομάδες(αν δηλώσει κάποιος μέχρι σήμερα, μετά τη νέα παράταση που δόθηκε) και την επόμενη σεζόν 2023-2024 το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΔ θα έχει 14 ομάδες. Πόσες θα πέσουν στη Β’ ΕΠΣΔ και με ποιον τρόπο, θα διευκρινιστεί με τη συμπληρωματική προκήρυξη που θα βγει τις επόμενες ημέρες.

-          Στη Β’ ΕΠΣΔ έχουν δηλώσει συμμετοχή 17 ομάδες. Θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους όπου ο Α’ όμιλος θα έχει 9 ομάδες(Μικροχώρι, Αδριανή, Νεροφράκτης, Μαυρόβατος, Αρκαδικό, Ν. Αμισός Β’, Ν. Κρώμνη, Πήγασος και Κουδούνια) και ο Β’ όμιλος θα έχει 8 ομάδες(Γραμμένη, Μυλοπόταμος, Κ. Βροντού, Σιταγροί, Βαθύτοπος, Δόξα Δράμας Β’, Φωτολίβος και Αμπελάκια). Μετά από συζήτηση και ψηφοφορία μεταξύ των παρευρισκομένων σωματείων της Β’ ΕΠΣΔ, αποφασίσθηκε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα όπως και πέρσι, δηλαδή με δύο φάσεις. Η πρώτη φάση με διπλούς αγώνες και η δεύτερη φάση με play off( 4+4 πρώτοι κάθε ομίλου, με διπλούς αγώνες και μπόνους 3-2-1-0 βαθμούς) και play out (4+4 από το τέλος κάθε ομίλου, με μονούς αγώνες, ενώ ο 9ος του Α’ ομίλου δεν θα συμμετάσχει). Λεπτομέρειες και εδώ, στη συμπληρωματική προκήρυξη.

-          Στις Β’ ομάδες των σωματείων της Α’ ΕΠΣΔ που θα συμμετάσχουν, δηλαδή στον ΠΑΟΠ Ν. Αμισού Β’ και Δόξα Δράμας Β’, δεν θα επιτρέπεται η άνοδος, όπως και πέρσι, ενώ φέτος θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ποδοσφαιριστές μέχρι 23 ετών. 5 παίκτες της Β’ ομάδας θα έχουν δικαίωμα να παίζουν και στα παιχνίδια της Α’ ομάδας αρκεί να μη μεσολαβούν λιγότερο από 48 ώρες. Οι 5, αυτοί, παίκτες θα δηλώνονται στην ΕΠΣΔ με την έναρξη του πρωταθλήματος και θα έχουν δικαίωμα να τους αλλάξουν τον Γενάρη, με νέα δήλωση.

-          Ο κ. Χατζησαρόγλου τόνισε ότι όλες οι ομάδες θα πρέπει μέχρι την ημέρα της κλήρωσης να έχουν φέρει στην ΕΠΣΔ όλα τα απαραίτητα έγγραφα που προβλέπονται από την προκήρυξη των πρωταθλημάτων διότι αν δεν γίνει αυτό ΔΕΝ θα συμπεριληφθούν στην κλήρωση. «Θα είμαστε κάθετοι σε αυτό, χωρίς παρεξήγηση. Σας ενημερώνουμε έγκαιρα» τόνισε.

-          Αν μια ομάδα θέλει να αλλάξει έδρα για το επόμενο ματς της, σύμφωνα με το νέο νόμο, πρέπει να το κάνει μέχρι τη Δευτέρα. Όχι αργότερα.

-          Οι προπονητές για να μπορέσουν να δηλωθούν από τις ομάδες τους(ιδιαίτερα στην Α’ κατηγορία που είναι υποχρεωτικό να έχουν προπονητή) πρέπει να έχουν ενεργή κάρτα τριετίας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα γίνεται δεκτό το συμβόλαιό τους.

-          Η Ένωση, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα ζητήσει τα ποσοστά από τα εισιτήρια των ομάδων. Τα παραχωρεί στα σωματεία της.

-          Για να φτάσουμε στο επίμαχο σημείο της περίφημης υπαγωγής των σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ και του νόμου «Αυγενάκη» ο οποίος αναφέρει ότι «Σωματείο που δεν θα έχει ενεργή συμμετοχή σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους θα πρέπει να διαγράφεται από το Μητρώο κάθε Ένωσης». Πρόβλημα με το Μητρώο και με τη συμμετοχή τους αν δεν δοθεί παράταση μέσα από τις συνομιλίες ΕΠΟ-Αυγενάκη, έχουν τα σωματεία: Πήγασος Δράμας, Αετός Βαθυτόπου, Ακρίτας Ν. Κρώμνης, Άρης Αμπελακίων και Ηρακλής Μυλοποτάμου. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εκφράστηκε η ελπίδα ότι τα προβλήματα θα ξεπερασθούν και θα συμμετέχουν κανονικά όλες οι ομάδες. Σε περίπτωση που δοθεί παράταση 1-2 μηνών και ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, ο κ. Χατζησαρόγλου ξεκαθάρισε ότι αν ζητηθεί να αποβληθούν αυτά τα σωματεία, η Ένωση είναι υποχρεωμένη να το πράξει.

-          Στο κύπελλο δήλωσαν συμμετοχή 13 ομάδες της Β’ κατηγορίες οι οποίες θα συμμετάσχουν στην α’ φάση. Έξι ζευγάρια θα κληρωθούν και μία θα περάσει στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα, εκεί όπου θα μπουν οι ομάδες της Γ΄Εθνικής και της Α’ ΕΠΣΔ.

-          Η ομάδα Δόξα Δράμας Β’ δήλωσε και θα χρησιμοποιεί ως έδρα το γήπεδο της Αργυρούπολης.

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του κ. Χατζησαρόγλου οι εκπρόσωποι των ομάδων έκαναν τις δικές τους παρατηρήσεις οι οποίες σε γενικές γραμμές βρήκαν σύμφωνους όλους τους παρευρισκόμενους. Ακούστηκε από κάποιον ότι «η ΓΓΑ μας δίνει 1500 ευρώ, όταν και αν τα δώσει και μας ζητά να κάνουμε έξοδα 2500 ευρώ προκειμένου να είμαστε μέσα στα Μητρώα». Άλλη μία φωνή ακούστηκε να λέει: «είναι απαράδεκτο να διαγράφονται ομάδες αν δεν μπορούν να αγωνισθούν δύο συνεχόμενες χρονιές. Υπάρχουν τρομερές δυσκολίες. Θέλουν να αφανίσουν τις ομάδες των χωριών μας» τοποθέτηση που στο άκουσμα της είχε τη γενική αποδοχή.

Η συνάντηση έκλεισε με την ευχή όλων να ξεκινήσουν και τελειώσουν ομαλά όλα τα πρωταθλήματα, χωρίς τραυματισμούς για τους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων.