ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ-ΚΥΡΓΙΑ 0:0 (Πηγή: prosotsanifc.gr)

Της έλειψε μόνο το γκολ!

2ο σερί «λευκό» ισόπαλο αποτέλεσμα σε φιλικό ματς για την Προσοτσάνη, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ εδώ και 30 χρόνια σύμφωνα με το επίσημο αρχείο των «ροχιμπλάνκος»! Αυτή τη φορά αντίπαλος της ομάδας του Φώτη Χατζηκυριάκου η κατά μεγάλο ποσοστό ανανεωμένη ΑΕ Κυργίων, του μέχρι τον περασμένο Μάιο 1ο σκόρερ και πλέον νυν τεχνικού της Λάζαρου Μουρατίδη, με τους νεαρούς τεχνικούς να χρησιμοποιούν στο λιοπύρι των 35 οC από δύο 11άδες κατά τη διάρκεια του 90λεπτου.

Αυτή ήταν μάλιστα η 5η στη σειρά ισοπαλία μεταξύ Προσοτσάνης και Κυργίων σε φιλικά κι επίσημα ματς ανεξαρτήτου έδρας.

Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, ......






.......οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ένα πολύ καλό για τα δεδομένα της εποχής 1ο ημίχρονο, με την άμυνα ως συνήθως να είναι απροσπέλαστη και τον Αβραάμ στη μία και μοναδική καθαρή ευκαιρία των γηπεδούχων ν’ αντιδράει σωστά, ενώ η μεσοεπιθετική γραμμή έφτιαξε τα πάντα σωστά εκτός του γκολ, εκεί όπου ο έτερος γκολκίπερ Τζιαμούζας είχε μόνο θετικές ενέργειες και στα 90 λεπτά που αγωνίστηκε.

Στο β’ μέρος ο ρυθμός του αγώνα μοιραία έπεσε, καθώς οι δοκιμές των δύο τεχνικών ήταν δεδομένες μιας και βρισκόμαστε στα μέσα της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Οι φιλοξενούμενοι δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα κρατώντας μακριά από τα καρέ του νεαρού τερματοφύλακα τους αντιπάλους τους και μόνο στο τελευταίο 5άλεπτο δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις να «σπάσει» αυτή η ισοπαλία, ωστόσο ο Πατένταλης σε μια από τις προωθήσεις του δεν μπόρεσε να χριστεί από κοντά ο μοναδικός σκόρερ του ματς.



Πιο αναλυτικά η σειρά των γκολ:

5’~Εξαιρετική πάσα από το ημικύκλιο του κέντρου για το Μίλτο Πετρόπουλο από το Ρούσσο, κοντρόλ στα όρια της περιοχής κι έχοντας αποφύγει τον τερματοφύλακα από πλάγια θέση πλασάρει στο αριστερό δοκάρι.

8’~Μακρινό σουτ του Καρακάση σε 1ο χρόνο πέφτει ο Τζιαμούζας στη γωνία του και σώζει, στο ριμπάουντ ο Περσιανλής πλασέ από κοντά, εξ’ επαφής και πάλι ο τερματοφύλακας αποσοβεί το γκολ.

21’~Κάθετη του Τάσου Παναγιώτου για το Χριστόφορο Παναγιώτου, που φτάνει με ένα κοντρόλ απέναντι στον Αβραάμ, ο τελευταίος όμως βγαίνει έγκαιρα από την εστία του και με το σώμα ουσιαστικά του κλείνει το οπτικό πεδίο και μπλοκάρει την μπάλα.

36’~Ψηλοκρεμαστή εκτέλεση φάουλ από μέση απόσταση του Δημήτρη Καλαϊτζή, ο Αστερίου αποφεύγει το…μποτιλιάρισμα στην περιοχή όμως βλέπει την κεφαλιά του να περνάει περίπου μισό μέτρο άουτ.

40’~Μπαλιά «τρύπα» του Μίλτου Πετρόπουλου βρίσκει στην κίνηση πίσω από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ τον Κώστα Τσακμακίδη που πλασάρει πάνω στον εξελθόντα Τζιαμούζα.

77’~Ο Τανίδης περνάει τη δύσκολη πάσα μέσα στην περιοχή της Προσοτσάνης για τον προωθημένο Ντόβα, χωρίς όμως μέτωπο προς την εστία πλασάρει από καλή θέση ψηλά άουτ.

85’~Ένα-δύο Κώστα Πετρόπουλου και Κοκλίδη, ο 1ος ξαναδέχεται την μπάλα μέσα στην περιοχή, υπό την πίεση του Δημητριάδη το αριστερό πλασέ φεύγει εκατοστά εκτός εστίας.

88’~3ο κόρνερ στην επανάληψη για τους «ροχιμπλάνκος» με το Ρούσσο από αριστερά να βάζει δύσκολα στην άμυνα των Κυργίων, ο Τανίδης άτσαλα διώχνει πάνω στον Πατένταλη που γυρίζει το σώμα και σουτάρει από κοντά, όμως πόδια αμυνόμενων πάνω στη γραμμή τέρματος αποσοβούν το 1:0.

89’~Στην εξέλιξη της φάσης και στο τελευταίο κόρνερ πάλι με του Ρούσσο, άσχημα μεν εκτελεσμένο – συρτό γαρ – αλλά η μπάλα σταματάει στη ρίζα της αριστερής δοκού και καταλήγει άουτ.

Διαιτητής: Αλβανίδης Μπάμπης.

Α’ Βοηθός: Μαμσάκος Θόδωρος.

Β’ Βοηθός: Μαυρομελίδης Αντώνης, της ΕΠΣ Δράμας.

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Φώτης Χατζηκυριάκου): 1. Αβραάμ (57’ – 12. Καλαϊτζής Κυριάκος), 2. Αστερίου (46’ – 13. Παπαμιχαήλ), 3. Καλαϊτζής Δημήτρης (78’ – 14. Αντωνιάδης Θεόφιλος), 4. Καρακάσης (57’ – 15. Αντωνιάδης Κώστας), 5. Οικονόμου (46’ – 16. Αθανασιάδης Δημήτρης), 6. Πατένταλης (89’ – 17. Σανζόνι), 7. Περσιανλής (46’ – 18. Πετρόπουλος Κώστας), 8.  Πετρόπουλος Μίλτος (46’ – 19. Γουνατίδης), 9. Ρούσσος (89’ – 20. Καραμπατζίδης), 10. Τσακμακίδης Άρης (46’ – 21. Κοκλίδης) & 11. Τσακμακίδης Κώστας (62’ – 22. Κωνσταντινίδης)

ΚΥΡΓΙΑ (Λάζαρος Μουρατίδης): 1. Τζιαμούζας, 2. Γιαβρίδης (46’ – 12. Αφεντουλίδης), 3. Δημητριάδης, 4. Ζαπουνίδης (54’ – 13. Νικολαΐδης), 5. Ντόβας (84’ – 14. ????????), 6. Παναγιώτου Τάσος (57’ – 15. Ζεκερίδης Παύλος), 7. Παναγιώτου Χρήστος (57’ – 16. Zyber), 8. Παναγιώτου Χριστόφορος (46’ – 17. Βέργος/76’ – 18. Δεληκωστίδης), 9. Τουμαντζίδης (57’ – 19. Προκοπίου), 10. Τρελλόπουλος (84’ – 20. ???????) & 11. Τσοχαταρίδης (69’ – 21. Τανίδης)

Επόμενο φιλικό τεστ για την Προσοτσάνη το προσεχές Σάββατο (;) 17-08-2019 στις 6:30μ.μ. κόντρα στον Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου εκτός έδρας.