Πανδραμαϊκός Νόστος: Φαίνεται πως όταν υπάρχει βούληση, όλα γίνονται...

Όπως είναι γνωστό, από το 2005, ξεκίνησε σειρά απαγορεύσεων στην πρόσβαση των θεατών στις κερκίδες του Δημοτικού (πρώην Εθνικού) σταδίου της Δράμας, ιστορικής έδρας του Πανδραμαϊκού, λόγω των προβλημάτων που αυτό αντιμετωπίζει. 
Αποκορύφωμα ήταν από την 20.2.2019, με απόφαση του Δήμου Δράμας, η πλήρης απαγόρευση  πρόσβασης των φιλάθλων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν αγώνες από τις κερκίδες του σταδίου, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι ομάδες που αγωνίζονται εκεί να εξοριστούν εκτός Δράμας, ενώ πριν λίγες μέρες που κατ΄εξαίρεση επιτράπηκε να τελεστεί εκεί αγώνας του Πανδραμαϊκού "η κερκίδα του σταδίου έμεινε κλειστή, με αποτέλεσμα να καταφύγουν απέναντι, παρακολουθώντας το ματς όρθιοι" (Dramagoal 31.3.2019) .
Τα πρόσφατα γεγονότα αποτέλεσαν αφορμή για σειρά δημοσιευμάτων, παρεμβάσεων και τοποθετήσεων, ενώ και εμείς σε σχετική ανακοίνωση καλούσαμε "όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να κινηθούν άμεσα, για την ουσιαστική επίλυση αυτού του σημαντικού προβλήματος, όχι μόνο για τον σύλλογο μας, αλλά και γενικότερα για τον Δραμινό αθλητισμό" .
Με "ικανοποίηση" διαπιστώνουμε πως τελικά ο όλος προβληματισμός που αναπτύχθηκε ήταν "γόνιμος", καθώς, λίγες ημέρες μετά (Σάββατο 6.4.2019), πως σε αγώνες στίβου, οι φίλαθλοι είχαν την δυνατότητα να τους  παρακολουθήσουν κανονικά από τις κερκίδες, χωρίς να τους εμποδίζουν αλυσίδες, κορδέλες και αστυνομικοί, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες.


Επειδή, φαίνεται πως όταν υπάρχει βούληση, όλα γίνονται, αναμένουμε άμεσα να.....






..... δοθεί ανάλογη λύση και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες και να σταματήσουν υπεκφυγές και μεταβιβάσεις ευθυνών, για την κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό στάδιο Δράμας.
Ειδικότερα σε ότι αφορά την αγαπημένη μας ομάδα, πέρα από τις ανάλογες βραχυπρόθεσμες λύσεις  και την μακροπρόθεσμη που όλοι ευχόμαστε να δούμε, θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα το μεσοπρόθεσμο ζήτημα: που θα έχει έδρα του χρόνου η ομάδα μας ;
Θεωρούμε πως θα πρέπει η έδρα να είναι σε αθλητικό χώρο ευθύνης του Δήμου, εντός της πόλης της Δράμας, είτε το ίδιο το Δημοτικό με παρεμβάσεις σε τμήματα του (αν είναι εφικτό) ή κάπου αλλού...
Τις αναγκαίες λύσεις, καλούνται να τις δώσουν οι υπεύθυνοι και σε κάθε περίπτωση αυτό πρέπει να γίνει έγκαιρα και σε σταθερή βάση για όλη την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Τέλος να τονίσουμε πως  δεν επιθυμούμε η παρέμβαση μας να θεωρηθεί εμπλοκή σε προεκλογικές αντιπαραθέσεις αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε να συνεχίζεται ο εμπαιγμός τόσο απέναντι στην αγαπημένη μας ομάδα, όσο και γενικότερα απέναντι στην ποδοσφαιρομάνα Δράμα.

ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ ΝΟΣΤΟΣ